Ταξίδια δημοσιογράφων εξωτερικού – εσωτερικού με σκοπό την προβολή

Επίσκεψη Γερμανών Δημοσιογράφων 25-4-2013. 4


Η διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου συνεχίζει δυναμικά την προβολή των νησιών μας, με Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους να πραγματοποιούν press trips και fam trips στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Η ανακοίνωση που ακολουθεί δημοσιοποιήθηκε στις 7|5 από το γραφείο της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:


«Συγκεκριμένα έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες δημοσιογράφων από τη Ρωσία οι οποίες θα επισκεφθούν νησιά της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τη Ρόδο, τη Χάλκη, τη Τήλο, τη Σύμη, την Κάρπαθο και την Κάσο με σκοπό την γνωριμία με τα νησιά μας και τη δημιουργία δημοσιευμάτων σε ποικίλα κεντρικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.  Οι δημοσιογράφοι αυτοί προέρχονται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας (ΡΙΑ- Νόβοστι, Ιντερφαξ, ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ0), κεντρικές εφημερίδες επιρροής (Ροσίσκαγια Γκαζιέτα, Κομσομόλσκαγια Πράβντα, Ιζβέστια κλπ), οικονομικές εφημερίδες (RBK Daily, Kommersant), ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα μέσα αυτά επιλέχθηκαν καθώς έχουν επιρροή σε εκατομμύρια  αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών στη ρωσική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπό εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη Ρώσων ταξιδιωτικών συντακτών στην Κάλυμνο και στην Πάτμο.

Επιπλέον, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι επισκέψεις  Πολωνών και Ουκρανών τουριστικών πρακτόρων στην Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μήλο, Τήνο, Άνδρο, Σύρο και Μύκονο ενώ Έλληνες ταξιδιωτικοί συντάκτες βρέθηκαν το Πάσχα σε νησιά της Περιφέρειας με στόχο την δημοσίευση άρθρων σε έντυπα όπως η Καθημερινή, η Ελευθεροτυπία, το Αθηνόραμα, ο Ελεύθερος Τύπος, η Real News, το Βήμα της Κυριακής και ο Αγγελιοφόρος. Επίσης, στον προγραμματισμό της Περιφέρειας έχει συμπεριληφθεί η επίσκεψη ξένων δημοσιογράφων για wind και kite surf στη Μύκονο, την Πάρο και τη Νάξο από την 1/6 έως 8/6 έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ενώ δημοσιογράφοι από την Guardian και τη Wiener θα επισκεφτούν και τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη «οι επισκέψεις έγκριτων ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων θα πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους σε μια προσπάθεια διαρκής προβολής των νησιών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»


Η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού

Σχετική ανακοίνωση είχε δημοσιοποιήσει και ο Δήμος Πάρου σε ό,τι αφορά τις δράσεις της δημοτικής επιτροπής τουρισμού. Συγκεκριμένα, είχε αναφερθεί:
«Ο Δήμος Πάρου στα πλαίσια των ενεργειών για την προώθηση του νησιού φιλοξένησε από τις 25 έως τις 27 Απριλίου τους έγκριτους  Γερμανούς δημοσιογράφους Sascha Rettig και Aliki Nassoufis. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν την πρώτη μέρα από την κα Αυγή Καλογιάννη, που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς,  στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και στο Αρχαιολογικό μουσείο και στην συνέχεια περπάτησαν στα στενά του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας ενώ θαύμασαν την θέα από τον Αγ. Κωνσταντίνο.

Την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στα Αρχ. Λατομεία, επισκέφτηκαν τον Κώστο, τις Λεύκες,  τον Πρόδρομο , τα Μάρμαρα, την Μάρπησσα, την Χρυσή Ακτή , Πίσω Λιβάδι και την Αλυκή. Ενθουσιάστηκαν με τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στο νησί επισκέφτηκαν την Νάουσα και το Περιβαλλοντολογικό Πάρκο του Δήμου Πάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου κος Χρήστος Βλαχογιάννης  και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα Μαρία Χανιώτη  επιθυμούν να ευχαριστήσουν την Blue Star Ferries για την έκπτωση των εισιτηρίων που προσέφεραν, το ξενοδοχείο «Καλυψώ» που προσέφερε την διαμονή,  τα εστιατόρια «Mediteraneo» και  «Σωσώ» στην Νάουσα της Πάρου και τον Ναυτικό όμιλο στην Παροικία για την σίτιση των φιλοξενουμένων , την Κα Αυγή Καλογιάννη για την ξενάγηση, τον «παραδοσιακό φούρνο Αγκαιριάς» για τις προσφορές του,  και τις  Κες Τρίχα Σταυρούλα και κα YUTTA LANGOWSKI για την βοήθειά τους».

20130508-011447.jpg