Δράσεις του φορέα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Πάρου

Ο παραλογισμός του να είσαι δήμαρχος Βλαχογιάννης

20130508-013255.jpg
Ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης είναι γνωστός ως ο πιο μνημονιακός δήμαρχος της χώρας. Οι δήμαρχοι που βρίσκονται στις θέσεις τους ακόμα και σήμερα σε ποσοστό 40% ανά την επικράτεια ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΣΟΚ που παραμένει στις τάξεις του και με τον Βενιζέλο, διότι απλούστατα, διοικούν…

…σε περίοδο συγκυβέρνησης όπου κουμάντο κάνει – από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ο Βενιζέλος. Βεβαίως, η συντριπτική πλειοψηφία τους ανήκουν σε αυτούς που στις δημοτικές εκλογές του 2010 ορκίζονταν στον Γ. Παπανδρέου, όπως ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης. Όλοι τους τώρα πια προσπαθούν να κάνουν νέες συμμαχίες. Κάποιοι γλείφουν και τον τελευταίο νεοδημοκράτη παράγοντα που γνωρίζουν μπας και ενσωματωθούν στη «μεγάλη» συμμορία του μνημονίου, ώστε να μην εξαρτώνται από την «λεπίδα» Βενιζέλου, αλλά και την μικρή εμβέλεια του κόμματος από την άλλη. Κάποιοι άλλοι κρατούν τις επαφές τους με το «γλείψιμο» και άλλες «ευγενείς» δράσεις με τις δυνάμεις του μνημονίου, παράλληλα όμως προσπαθούν να «ανοιχτούν» και να προβληθούν μέσα από δράσεις όψιμης κοινωνικής ευαισθησίας παριστάνοντας τους ευαίσθητους σοσιαλδημοκράτες και έτσι, επιδιώκουν να παίζουν σε δύο ταμπλό.
«Πονηροί οι Βλάχοι» όπως λέει και ο λαός μας!

Βλαχογιάννης
Τζέκιλ και Χάιντ

Αυτό το δεύτερο παιχνίδι παίζει και ο Βλαχογιάννης δήμαρχος Πάρου. Ο οποίος έβγαλε ανακοίνωση για να μας πει πόσα πολλά κάνει για τους οικονομικά ανήμπορους της Πάρου. Βέβαια, προσβάλει τη λογική μας με αυτές τις ανακοινώσεις, αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο νόημα έχει να κάνει ενέργειες κάποιος για τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, όταν ο ίδιος δήλωνε υπέρμαχος των επιλογών των μνημονίων, ήταν διαπρύσιος υποστηρικτής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και ορκισμένος οπαδός του αρχυπουργού της εφαρμογής των μνημονίων Γ. Ραγκούση.
Αλλά και εδώ στην Πάρο, έχουμε να θυμηθούμε πολλές ατομικές μνημονιακές πολιτικές που αποφάσισε – χωρίς καμία υποχρέωση από κυβερνητικό μνημονιακό νόμο – τα τελευταία χρόνια ο Χρ. Βλαχογιάννης. Για παράδειγμα παραθέτουμε το ότι εφάρμοσε την καταλήστευση των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ.

Ας φανταστεί λοιπόν ο κάθε αναγνώστης την αντινομία: Εμείς γνωρίζουμε υπάλληλο της ΔΕΥΑ Πάρου ο οποίος μετά από την ληστεία των εισοδημάτων του από τις αποφάσεις δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη των τελευταίων ετών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των εξόδων μέριμνας για τις ανάγκες των παιδιών του.
Την ίδια στιγμή ο Χρ. Βλαχογιάννης εκδίδει και δημοσιοποιεί ανακοινώσεις για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους της Πάρου ότι δήθεν μεριμνά για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν λεφτά ούτε για να ταΐσουν τα παιδιά τους!!!

Δηλαδή, αυτός που προκαλεί το πρόβλημα στους πολίτες του Δήμου Πάρου, αντί να ζητά συγνώμη και να σιωπά, αυτοδιαφημίζεται ως «σωτήρας» των θυμάτων της πολιτικής του!!!
Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες συμπολιτών μας στην Πάρο που υποφέρουν άμεσα και έμμεσα ως θύματα από τις δημοτικές πολιτικές Χρ. Βλαχογιάννη έναντι των οποίων ο τελευταίος παρουσιάζεται στο τέλος της ημέρας σαν «σωτήρας». Είναι σημείο των καιρών ο παραλογισμός και ανερμάτιστη πολιτική συμπεριφορά να φταις και να βγαίνεις και από πάνω που λέει ο λαός μας.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάρου.
Η πρόταση μας είναι όσοι έχουν ανάγκη να επωφεληθούν από όσα θα μπορέσει τελικά να παρέχει η υπηρεσία του Δήμου, αλλά στις δημοτικές εκλογές να μην ξεχάσουν να «μαυρίσουν» το δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη το ΠΑΣΟΚ του, τον Παπανδρέου και τον Ραγκούση του, ως συνυπαίτιους για όσα τραβούν οι πολίτες αυτής της χώρας και αυτού του νησιού:

Η «θριαμβευτική»
ανακοίνωση

«Το Ν.Π.ΔΔ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πάρου στην προσπάθεια αναζήτησης πόρων εκτός Πάρου, προέβη στις παρακάτω ενέργειες στον τομέα της Αλληλεγγύης:

α) Σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος και έκανε τις επαφές με την «Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών», υποβλήθηκε αίτημα από 13/02/2013, για την ένταξη πενήντα (50) οικογενειών στο πρόγραμμά της, το οποίο και εγκρίθηκε.
Από το πρόγραμμα αυτό θα ωφελούνται 50 οικογένειες αποτελούμενες από 172 άτομα εκ των οποίων 102 παιδιά, σε μηνιαία βάση για όλο το 2013, λαμβάνοντας ικανές ποσότητες ειδών διατροφής και καθαρισμού.

β) Υποβλήθηκε αίτημα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Πάρου για ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της ΕΕ-2013», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κ.Υ.Α 279/23460/22.2.13(Φ.Ε.Κ. 414/β/2013).
Το αίτημα εγκρίθηκε και μέχρι τέλος Μαΐου θα υποβληθούν οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων.

γ) Υποβλήθηκε αίτημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ελλάδος για την υλική βοήθεια και την στήριξη στη δημιουργία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ».
Το Δ.Σ. του Ν.Π.ΔΔ – Κ.Π.ΠΑ υπέβαλλε αίτημα προς το Δήμο Πάρου για την έκτακτη επιχορήγησή του με το ποσό των 10.000 ευρώ για την συνέχιση του προγράμματος της «ενίσχυσης των συσσιτίων του Ιερού Προσκυνήματος».
Ο Δήμος της Πάρου μέσω του Ν.Π.ΔΔ – Κ.Π.ΠΑ ενισχύει οικονομικά τα συσσίτια του Ι.Π. με το ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως.

Ο Δήμαρχος της Πάρου και η Πρόεδρος του Ν.Π.ΔΔ – Κ.Π.Π.Α εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς την Εν. Ελλ. Εφοπλιστών για την ένταξη των 50 οικογενειών στο πρόγραμμά της και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την άψογη συνεργασία, στον τομέα της Αλληλεγγύης».

20130508-011447.jpg