Έκτακτα δρομολόγια πλοίων λόγω απεργίας, αλλά και έκτακτης ζήτησης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 01|05|13, 14:30

prototype_LARGE_t_19_11252_type225


Χωρίς καράβια έμεινε σήμερα (1|5) η γραμμή των Κυκλάδων εξαιτίας της απεργίας των ναυτικών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο για την εργατική πρωτομαγιά, αλλά και για να συνεχιστεί η διαμαρτυρία στο τελευταίο νόμο που πέρασε από την Βουλή το υπουργείο Ναυτιλίας. Νόμος ο οποίος, κατά τη γνώμη των εργαζόμενων ναυτικών, είναι εξαιρετικά άδικος για τον κλάδο τους, και υπέρ των συμφερόντων των ιδιοκτητών των πλοίων.
Ωστόσο, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε δεν είχαν καράβι, ξαφνικά βρήκαν τέσσερα για τη γραμμή Παροναξίας που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ζήτηση.

Τα έκτακτα…

Προκειμένου να μεταφερθούν επισκέπτες που θα ταξίδευαν το πρωί της 1ης Μαΐου αν δεν υπήρχε η απεργία, η ακτοπλοϊκή εταιρεία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια στα νησιά μας με τα συμβατικά πλοία, εχτές (30|4) στις 21:00 έβαλε έκτακτο δρομολόγιο για τη γραμμή Παροναξίας του οποίου το πλοίο έφτασε 01:30 τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πάρου για να συνεχίσει τον πλου του για τα υπόλοιπα νησιά.
Εξαιτίας αυτού του έκτακτου δρομολογίου εχθές, σήμερα, παρά του ότι υπάρχει η απεργία, από την Πάρο για τον Πειραιά προέκυψαν δύο δρομολόγια. Ένα που εκτελέστηκε το πρωί 10:45 και ένα το απόγευμα στις 17:30 που κάνει επιστροφή το χθεσινό έκτακτο.

Την Μεγάλη Πέμπτη

Καταρχάς θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι μία ώρα πριν το τέλος της σημερινής απεργίας της ΠΝΟ, δηλαδή στις 23:00, από το λιμάνι του Πειραιά θα αποπλεύσει για την γραμμή της Παροναξίας το πρώτο έκτακτο δρομολόγιο μετά την απεργία.
Στις 2|5 το πρωί, υπάρχει το γνωστό προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07:25 από Πειραιά για Πάρο. Όμως στις 09:00 θα αποπλεύσει το δεύτερο έκτακτο δρομολόγιο της εταιρείας για τη γραμμή της Παροναξίας. Στις 17:25 το απόγευμα θα αποπλεύσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο, αλλά στις 21:15 το βράδυ θα αποπλεύσει και τρίτο έκτακτο δρομολόγιο.
Τα αντίστοιχα δρομολόγια θα έχουν έκτακτες επιστροφές από την Πάρο για Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν θα είναι μόνο τα προγραμματισμένα, γιατί δεν διαφαίνεται καμία έκτακτη ζήτηση.

Η επιστροφή

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία των συμβατικών πλοίων θα ρίξει το βάρος της την Τρίτη του Πάσχα με έκτακτα δρομολόγια που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες του Πάσχα πίσω στον Πειραιά.
Οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Πάρου και τα ταξιδιωτικά γραφεία επισημαίνουν στους ταξιδιώτες την ανάγκη να κλείσουν έγκαιρα εισιτήρια τους και να επικοινωνούν ώστε να γνωρίζουν τις ακριβείς ώρες αφιξοαναχωρήσεων.

diafimisi_entipa_mikro_teliko