Οδηγίες προς τους πολίτες από την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου – Αντιπάρου

naousa_xartis

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου (δηλαδή η τοπική διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Πάρο και Αντίπαρο) δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί για έργα που εκτελεί αυτή την περίοδο σε Νάουσα και Παροικιά στο οδικό δίκτυο. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 θα εκκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος της περιφερειακής οδού Νάουσας από το ύψος του βουλκανιζατέρ ιδιοκτησίας Μπαρμπαρήγου Δημήτριου του Γεωργίου έως την υπεραγορά ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Θα γίνει ολική κατάληψη του οδοστρώματος στο άνωθεν περιγραφόμενο τμήμα της οδού, καθόσον είναι ιδιαιτέρως προβληματική  και θα επιφέρει μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση η κατασκευή του σε δύο στάδια – όπως έγινε η ανακατασκευή του τμήματος στο ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ. Στο διάστημα των εργασιών αυτών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως:

 

Α. ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ – ΧΩΡΙΑ
H κίνηση των οχημάτων – όλων των κατηγοριών (Ι.Χ. – Φορτηγών – Λεωφορείων) των κινούμενων από την επαρχιακή οδό Παροικιά – Νάουσα με κατεύθυνση προς Νάουσα ή χωριά θα διεξάγεται ως ισχύει και σήμερα, δηλαδή από το δρόμο που οδηγεί στο λιμανάκι της Νάουσας. Στο ύψος της απόληξης του Ξηροποτάμου τα επιβατικά οχήματα θα κινούνται στο αριστερό τμήμα του ποταμού (πλευρά που βρίσκεται η πιάτσα των ταξί) ενώ στο δεξί τμήμα θα κινούνται αποκλειστικά τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Εν συνεχεία θα συνεχίζουν στο δρόμο που οδηγεί στο τεχνικό του ποταμού Ξηροπόταμος (τοπωνύμιο Τρίστρατο).

Επιβατικά οχήματα και φορτηγά τροφοδοσίας των καταστημάτων της εξεταζόμενης περιοχής καθώς και λεωφορεία μεταφοράς των μαθητών του Λυκείου μπορούν να εισέλθουν στην περιφερειακή οδό της Νάουσας από το βενζινάδικο ΕΚΟ μέχρι και το φούρνο «ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΣΟΥΝΑΚΗ», όπου στη συνέχεια τα επιβατικά οχήματα θα συνεχίζουν ευθεία πορεία για 50 περίπου μέτρα στο τσιμεντοστρωμένο δρόμο που διέρχεται από το φούρνο, εν συνεχεία θα στρίβουν αριστερά και στον πρώτο κάθετο δρόμο θα κάνουν δεξιά (δρόμος που οδηγεί στη σχολή χορού Central School of Ballet και στο κομμωτήριο Hair Dimosthenis). Στους τσιμεντοστρωμένους αυτούς δρόμους θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων και στις δύο πλευρές. Η άνωθεν περιγραφόμενη διαδρομή καταλήγει στον κεντρικό δρόμο (τοπωνύμιο «Ποτάμι»),  έμπροσθεν του Γυμνασίου της Νάουσας. Τα λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά τροφοδοσίας θα κάνουν αναστροφή στο πλάτωμα που υπάρχει πλησίον του φούρνου ιδιοκτησίας Τσουνάκη και θα χρησιμοποιούν το ρεύμα καθόδου της περιφερειακής οδού (κίνηση από φούρνο προς βενζινάδικο ΕΚΟ).

Β. ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ -ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Τα επιβατικά οχήματα τα κινούμενα από χωριά προς Παροικιά θα κατέρχονται το γεφύρι του Ξηροποτάμου (τοπωνύμιο Τρίστρατο) θα συνεχίζουν στον κεντρικό δρόμο (τοπωνύμιο «Ποτάμι») προς το Γυμνάσιο της Νάουσας και στο δεύτερο κάθετο δρόμο που θα συναντήσουν θα κάνουν αριστερά (ανηφορικός δρόμος που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια studio Apartments Χαρούλα και οικόπεδο ιδιοκτησίας Γρηγοράκου) και εν συνεχεία στο ύψος που βρίσκονται οι καθρέπτες ελέγχου κυκλοφορίας θα κάνουν αριστερά. Στην άνωθεν διαδρομή θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων και στις δύο πλευρές. Ο εν λόγω δρόμος καταλήγει στον τσιμεντοστρωμένο δρόμο που διέρχεται έμπροσθεν του φούρνου Τσουνάκη και εν συνεχεία στην περιφερειακή οδό της Νάουσας από όπου μπορούν να κινηθούν ανεμπόδιστα προς Παροικιά. Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι ο Περιφερειακός της Νάουσας από το ύψος του πρατηρίου ΕΚΟ έως ΑΡΤΟΠΟΙΙΟ ΤΣΟΥΝΑΚΗ θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

Τα λεωφορεία που θέλουν να κινηθούν από Νάουσα προς Παροικιά θα χρησιμοποιούν το τμήμα του τεχνικού του ποταμού Ξηροποτάμου που βρίσκεται από την απέναντι πλευρά από αυτή της πιάτσας των ταξί. Επειδή αποκλειστικά και μόνο για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται η κίνηση από λιμάνι Νάουσας προς Παροικιά, τις ώρες των δρομολογίων τους θα υπάρξουν άτομα που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Θα ζητηθεί  η συνδρομή του αστυνομικού σταθμού της Νάουσας ή της δημοτικής αστυνομίας. Για το εξεταζόμενο διάστημα των εργασιών θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων από το ύψος του ΟΤΕ μέχρι και τον χώρο που βρίσκονται οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς της Νάουσας. Η εν λόγω ρύθμιση για τα λεωφορεία προτάθηκε από εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ. Η πιάτσα των ταξί θα παραμείνει ως έχει καθόσον δεν εμποδίζει στις περιγραφόμενες ρυθμίσεις.

Τα βαρέα οχήματα  – φορτηγά – που θέλουν να  κινηθούν με κατεύθυνση από χωριά προς Παροικιά θα πρέπει να κινηθούν  αριστερά στο γεφύρι του Ξηροποτάμου (Τρίστρατο) και στον πρώτο κάθετο δρόμο να κάνουν δεξιά. Ο εν λόγω δρόμος διέρχεται κάτω από την χωματερή της περιοχής, συνεχίζει προς την περιοχή «Σαρακίνικο» και καταλήγει στο Ξενοδοχείο Petres στην περιοχή «Αγ. Ανδρέας». Εν συνεχεία κινούμενα δεξιά τα βαρέα οχήματα θα οδηγούνται στο Ξενοδοχείο Swiss home, που βρίσκεται στο ύψος της περιφερειακής οδού Παροικιάς – Νάουσας.Όλες οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές οδεύσεις θα σημανθούν κατάλληλα, θα υπάρξουν οι απαιτούμενες εργοταξιακές πινακίδες καθώς και οι απαιτούμενοι αναλάμποντες εργοταξιακοί φανοί για τη νυκτερινή κίνηση. Στις εργάσιμες ώρες θα υπάρχει και προσωπικό, της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το εν λόγω έργο, που θα υποδεικνύει την κίνηση. Ευχαριστούμε εκ νέου για την κατανόηση των πολιτών και αναφέρουμε ξανά ότι θα γίνουν τα μέγιστα για την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας».

diafimisi_entipa_mikro_teliko