Ανακοίνωση εκποίησης των ακινήτων των αγροτών

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου


479850-DSCF0520
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 13|04|13

Προ των
εξελίξεων που ξεκίνησαν µε την παραίτηση την εβδοµάδα που πέρασε µέλους του διοικητικού συµβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισµού Πάρου (ΑΣΠ) το «Διευθυντήριο» του συνεταιρισµού (Τσιγώνιας – Γκόκας) φαίνεται ότι επιταχύνει τις διαδικασίες ξεπουλήµατος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Στις 9|4 δηµηµοσιοποίησε ανακοίνωση µε την οποία προσκαλεί ιδιώτες να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς για όλα τα ακίνητα του συνεταιρισµού, µε την διαδικασία – στην ουσία – της εκποίησης!!!

Τι άλλο θα καταλάβουν οι όποιοι υποψήφιοι αγοραστές, όταν θα διαβάζουν οµαδική αγγελία πρόσκλησης ενδιαφέροντος εξαγοράς, εκτός ότι ο ΑΣΠ θα πουλήσει όσο – όσο;

Πρόκειται για έναν σκοπό χωρίς να…

…υπάρχει σχέδιο, χωρίς να υπάρχει µελέτη βιωσιµότητας, χωρίς να υπάρχει καµία απολύτως εξασφάλιση ότι, αφού ξεπουληθούν όλα τα ακίνητα του ΑΣΠ, ο συνεταιρισµός θα µπορεί έστω να λειτουργεί.

 

Οι εξελίξεις

 

Με «υποδειγµατική» αδιαφάνεια ξεκινά η καταστροφή του τελευταίου κεφαλαίου της ΑΣΠ, όπως κατάντησε στα χέρια των Τσιγώνια Νίκου και Γκόκα Αλέξη που διαχειρίζονται τις τύχες του συνεταιρισµού τα τελευταία χρόνια. Αφού διέλυσαν την παραγωγικότητα και τις πωλήσεις του ΑΣΠ, τώρα βάζουν χέρι στην περιουσία του, που αποκτήθηκε από τους Παριανούς αγρότες µε κόπο δεκαετιών.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολιτικές παρατάξεις στην Πάρο και κυρίως η δηµοτική αρχή (σ.σ: ξέρουµε, ξέρουµε, δεν έχετε αρµοδιότητα κ. Βλαχογιάννη) παραµένουν βουβές παρακολουθώντας να διαλύεται ο ιστορικός, κοινωφελής συνεταιριστικός οργανισµός του νησιού, δηλαδή η «Ένωση».

 

Απαίτηση

 

Καλούµε το δηµοτικό συµβούλιο Πάρου να απαιτήσει από την πιο µνηµονιακή δηµοτική αρχή της παραδοµένης Ελλάδας, τουλάχιστον τώρα, προ των τραγικών εξελίξεων, να απαιτήσει από τον δήµαρχο Πάρου να εκδηλώσει ενδιαφέρον µακροχρόνιας µίσθωσης ή και εξαγοράς – εννοείται µε ελάχιστο τίµηµα – των ακινήτων που εκποιούνται, ξεκινώντας από το κτηριακό συγκρότηµα της Παροικιάς στο Βίντσι.

Έτσι, να µεταβιβαστούν όλα τα ακίνητα στους πολίτες της Πάρου – δια του Δήµου τους – µε ρητή δέσµευση η χρήση τους να επιστρέφει αξίες εσαεί, στην ενίσχυση και οργάνωση της αγροτικής παραγωγής του νησιού και δη για τους νέους και πρωτοπόρους αγρότες.

 

Αλλιώς…

 

Η εφηµερίδα µας καλεί κάθε Παριανή και κάθε Παριανό συνεταιριστή να αποσύρουν το ταχύτερο την εµπιστοσύνη τους από το συγκεκριµένο «Διευθυντήριο» που µε ευθύνη του ΞΕΠΟΥΛΑ τους κόπους των πατέρων και παππούδων µας.

Να καταγγελθεί το εφαρµοζόµενο από καιρό σχέδιο καταστροφής του συνεταιρισµού που θα έχει κατάληξη το αγροτικό κεφάλαιο της Πάρου να το καρπωθούν συµφέροντα µη αγροτών.

Να οδηγηθεί ο ΑΣΠ άµεσα σε εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συµβουλίου που θα δεσµευτεί για την επανεκκίνηση του συνεταιρισµού µε βάση την εργατικότητα, την ποιοτική παραγωγή, την αξιοποίηση των ακινήτων και όχι την εκποίηση τους, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ τους.

 

Ποιά ακίνητα ξεπουλάνε

 

Σύµφωνα µε τα όσα γράφει το ξεπωλητήριο που δηµοσιεύθηκε, η εκποίηση αφορά στα ακίνητα των πρώην συνεταιρισµών των χωριών και το συγκρότηµα στην Παροικιά που βρίσκεται στο Βίντζι. Να ληφθεί υπόψη ότι µεταξύ αυτών που πωλούνται είναι και το ακίνητο στο οποίο σήµερα λειτουργεί το σούπερµαρκετ «ΒΙΔΑΛΗΣ» στο οποία ανοίγεται µία λαµπρή προοπτική. Τα ακίνητα:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πάρου σε εκτέλεση απόφασης της Γενικής Συνέλευσής του καλεί όσους ενδιαφέρονται για την αγορά τµήµατος ή όλου από τα παρακάτω ακίνητα ιδιοκτησίας του να υποβάλλουν προσφορές µέχρι 10 Μαΐου 2013.

 

Α. ΠΑΡΟΙΚΙΑ

1. Συγκρότηµα καταστηµάτων – γραφείων (ισόγειο και όροφος) στον παραλιακό δρόµο της Παροικίας στην περιοχή Βίντζι συνολικής επιφάνειας 1274 τετραγωνικών µέτρων.

2. Συγκρότηµα ισόγειων καταστηµάτων στο ίδιο µε το ανωτέρω σηµείο (παραλιακή Παροικίας – Βίντζι) συνολικής επιφάνειας 450  τετραγωνικών µέτρων.

 

Β. ΝΑΟΥΣΑ

1. Οικόπεδο 1484 τετραγωνικών µέτρων στη θέση Άγιος Ιωάννης ή Καβαλαρικόν (πίσω από τις αποθήκες του Συνεταιρισµού).

2. Οικόπεδο 500 τετραγωνικών µέτρων µε ισόγεια καταστήµατα 205 τετραγωνικών µέτρων επί του δρόµου Νάουσας – Αγίων Αναργύρων (δίπλα στην αποθήκη του Συνεταιρισµού).

 

Γ. ΜΑΡΠΗΣΣΑ

1. Οικόπεδο 1614 τετραγωνικών µέτρων µε ισόγειο κατάστηµα 119 τετραγωνικών µέτρων στον κεντρικό επαρχιακό δρόµο του χωριού (Παροικίας-Δρυού) στη θέση Μάκρωνας.

2. Ισόγειο κατάστηµα 122 τετραγωνικών µέτρων επί του ίδιου, µε το ως άνω, δρόµου (απέναντι από το δηµοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου).

 

Δ. ΑΛΥΚΗ

Οικόπεδο 640 τετραγωνικών µέτρων µε ισόγειο κατάστηµα 102 τετραγωνικών µέτρων.

 

Ε. ΚΩΣΤΟΣ

Οικόπεδο 1433 τετραγωνικών µέτρων µε ισόγειο κτίσµα 94 τετραγωνικών µέτρων στη θέση Ψαρόγες απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

 

ΣΤ. ΜΑΡΜΑΡΑ

Οικόπεδο 1005 τετραγωνικών µέτρων µε ισόγειο κατάστηµα 150 τετραγωνικών µέτρων στη θέση Αγία Μαρίνα επί του δρόµου Μαρµάρων Μάρπησσας.

Πληροφορίες: Γκόκας Αλέξης, Τριαντάφυλλος Νίκος στα γραφεία του

Συνεταιρισµού και στα τηλέφωνα 22840 22179, 22182, 22235.

 

Παρασκήνιο

Τις παραπάνω εξελίξεις φαίνεται να επέσπευσε η παραίτηση µέλους του διοικητικού συµβουλίου της ΕΑΣ. Σύµφωνα µε πληροφορίες, κατέθεσε την παραίτησή του διότι ο γιος του που εργάζεται στην «Ένωση» κατηγορείται µε φήµες ότι δεν εργάζεται µε «σωστό» τρόπο. Ο πατέρας λοιπόν, θέλησε να εκδηλώσει την διαµαρτυρία του εναντίον αυτών των φηµών µε την παραίτησή του.

Αν όµως επέµενε στην παραίτησή του, την θέση του θα έπαιρνε ο Γ. Ρούσσος από τον Αρχίλοχο. Ο τελευταίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Τσιγώνια και Γκόκα. Το τελευταίο πράγµα που θα ήθελαν αυτή την εποχή που λαµβάνονται κρίσιµες αποφάσεις για τα «σχέδια» τους, θα ήταν να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συµβουλίου κάποιος που τους ασκεί µόνιµα κριτική και έλεγχο.

Έτσι, οι Τσιγώνιας και Γκόκας κινητοποίησαν «λυτούς και δεµένους» προκειµένου να µεταπεισθεί ο παραιτηµένος. Ακόµα και το προσωπικό της εταιρείας συγκάλεσαν σε συνέλευση προκειµένου να ζητήσουν «εν χωρώ» να ανακαλέσει ο παραιτηµένος την παραίτησή του, διαβεβαιώνοντας τον ότι κανένας δεν κατηγορεί τον γιό του. Σύµφωνα µε πληροφορίες, φαίνεται να µεταπείσθηκε ο «παραιτηµένος».

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο παρακµής µετά τη συνεδρίαση για τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες ερωτικές σχέσεις στελεχών της «Ένωσης» που είχε απασχολήσει πρόσφατα το διοικητικό συµβούλιο. Αυτή τη φορά το θέµα ήταν: «Ποιος πουλά ή δεν πουλά προϊόντα της «Ένωσης» λαθραία και ατιµολόγητα προς όφελος της τσέπης του».

diafimisi_entipa_mikro_teliko