Στην υγιεινή τροφίμων, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΕΦΕΤ

Υλοποίηση  προγραμμάτων κατάρτισης

 

sticker1

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου, επανέρχεται µε νέα του ανακοίνωση, να ενηµερώσει, ότι θα πραγµατοποιήσει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ – στην υγιεινή τροφίµων σύµφωνα µε τη νοµοθεσία. Το πιστοποιητικό είναι 5ετους ισχύος. Τα µέλη του Εµπορικού Συλλόγου που έχουν προµηθευτεί το πιστοποιητικό  παλιότερα, θα πρέπει να το παρακολουθήσουν ξανά το σεµινάριο, αν έχει παρέλθει πενταετία από την απόκτηση του και έχει λήξει η ισχύς του.

 

Σε ποιους απευθύνεται…

diafimisi_entipa_mikro_telikoΤο πρόγραµµα κατάρτισης του ΕΦΕΤ απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόµενους επιχειρήσεων τροφίµων. Ως επιχειρήσεις τροφίµων εννοούνται, εκτός από τις ευκόλως εννοούµενες (που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, µεταφέρουν, διακινούν τρόφιµα ή ασχολούνται µε το λιανικό εµπόριο, τη διάθεση τροφίµων, τη µαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή µεταποίησης τροφίµων), όλοι οι οργανισµοί της αλυσίδας τροφίµων ανεξαρτήτως µεγέθους και πολυπλοκότητας.

Οι οργανισµοί της αλυσίδας τροφίµων περιλαµβάνουν τόσο τους άµεσα, όσο και τους έµµεσα εµπλεκόµενους οργανισµούς σε ένα ή περισσότερα στάδια της αλυσίδας τροφίµων.

Οργανισµοί που συµµετέχουν  άµεσα στην αλυσίδα τροφίµων είναι  µεταξύ άλλων οι οργανισµοί παραγωγής ζωοτροφών, συγκοµιδής, παραγωγής γεωργικών προϊόντων, παραγωγής συστατικών, µεταποίησης, λιανικής πώλησης, διάθεσης τροφίµων, τροφοδοσίας, υπηρεσιών καθαρισµού και απολύµανσης, µεταφοράς, αποθήκευσης, συσκευασίας και διανοµής τροφίµων.

Στα πλαίσια της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στους οργανισµούς έχουν ενταθεί, µε αποτέλεσµα την επιβολή κυρώσεων σε πολλές επιχειρήσεις, ο Εµποροεπαγγελµατικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου, θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγραµµάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίµων» του ΕΦΕΤ, µε σκοπό την αρµονική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το σεµινάριο είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ηµέρες από 5 ώρες κάθε ηµέρα). Θα πραγµατοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Σωµατείου και θα υπάρξει  πρωινό και απογευµατινό τµήµα. Το πρόγραµµα  περιλαµβάνει:

• Την παροχή εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού του προγράµµατος

• Την έκδοση πιστοποιητικού παρακολούθησης του προγράµµατος επιµόρφωσης ,Το κόστος συµµετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120,00 ευρώ για την παρακολούθηση του σεµιναρίου και για τη συµµετοχή στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ. Στο κόστος συµπεριλαµβάνεται το παράβολο των εξετάσεων αξίας 30,00 ευρώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία η γραµµατειακή υποστήριξη του συλλόγου είναι στη διάθεση σας, είτε στο 2284022262 είτε στο 6936670556.

Τα πρώτα σεµινάρια  έχουν ήδη προγραµµατισθεί και θα συνεχιστούν  για όσο χρονικό διάστηµα  χρειαστεί.

 

Καταγγελίες

 

Το µέλος του Δ. Σ Τ. Τριαντάφυλλος δηµοσιοποίησε την εβδοµάδα που πέρασε ανακοίνωση µε την οποία καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εµπορικού Συλλόγου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, αιτία της νέας αντίδρασης του είναι ο τρόπος που σκοπεύει να διαχειριστεί τα χρήµατα από τα σεµινάρια ο Πρόεδρος του συλλόγου και τα πρόσωπα τα οποία έχει επιλέξει για να συνεργαστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Το θέµα «φαίνεται» να έχει «ψωµί» το οποίο ερευνάµε, και θα επανέλθουµε.

Ακολουθεί το κείµενο:

«Κύριε Πρόεδρε, µε µεγάλη µου λύπη διαπιστώνω πως συνεχίζετε να προσπαθείτε να µε εκδιώξετε από το διοικητικό συµβούλιο του συλλόγου µας. Την αρχή την κάνατε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπου συµµετείχατε µε συνδυασµό (πρωτόγνωρο για τα δεδοµένα των συλλόγων του νησιού µας) λέγοντας πως δεν µε θέλετε γιατί δεν έχω να σας προσφέρω τίποτα στο επόµενο διοικητικό συµβούλιο. Δυστυχώς για εσάς, παρότι ανεξάρτητος, οι συνάδελφοι µε τίµησαν µε την ψήφο τους εκλέγοντας µε  για 17η συνεχόµενη χρονιά.

Η συνέχεια γνωστή. Κατά τη συγκρότηση σε σώµα ήταν σαν να µην υπήρχα για εσάς. Ο ισχυρισµός σας ότι δεν βοηθάω µάλλον αστείος µπορεί να χαρακτηριστεί, Για να προσφέρει κάποιος σε ένα πόστο πρέπει να του έχουν αναθέσει και την αντίστοιχη αρµοδιότητα. Δεν νοµίζω να υπάρχει κάπου εκπροσώπηση του συλλόγου µας από εµένα. Εάν έχω προσφέρει ή όχι τα 17 αυτά χρόνια που βρίσκοµαι στα εκάστοτε διοικητικά συµβούλια του συλλόγου µας, ας το κρίνουν»