Νέα απεργία στα πλοία της ΠΝΟ την Μεγάλη Τετάρτη

 

YToyOntzOjM6InNyYyI7czozNDoidXBsb2Fkcy9maWxlcy0yL0RpYWZvcmEvTGltYW5pLmpwZyI7czoxOiJ3IjtpOjQwMDt9

Από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά ότι θα προχωρήσει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την 1η Μαΐου, δηλαδή την επόμενη Μεγάλη Τετάρτη. Από τις 01:00 μετά τα μεσάνυκτα της 30|4 και θα τελειώσει στις 24:00. Η απεργία γίνεται με αφορμή την επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, όμως εντάσσεται στις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχέδιου για την Εμπορική Ναυτιλία που πέρασε από την Βουλή την εβδομάδα που μας πέρασε.

Θυμίζουμε ότι την Μεγάλη Τετάρτη θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν όσοι μπορούν να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών στα νησιά μας. Άρα, η συγκεκριμένη απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.
Όμως, η ώρα έναρξης που δηλώνεται η απεργία δίνει τη δυνατότητα στην ακτοπλοϊκή εταιρεία να αποπλεύσει με έκτακτο δρομολόγιο προς τα νησιά μας. Δηλαδή, το δρομολόγιο που θα επιστρέφει προς τον Πειραιά από τα νησιά μας στις 30|4, θα μπορέσει να φορτώσει οχήματα και επιβάτες οι οποίοι πιθανώς να ήθελαν να ταξιδέψουν το πρωί της πρώτης Μαΐου. Εκτιμάται ότι η εταιρεία θα οργανώσει τέτοιο δρομολόγιο, στην περίπτωση που θα υπάρξουν οι απαραίτητες κρατήσεις σε οχήματα – κυρίως φορτηγά – και επιβάτες. Ακλουθούν τα κυριότερα σημεία από την ανακοίνωση της ΠΝΟ. Έχει σημασία να προσέξουν οι αναγνώστες την δεύτερη παράγραφο, με την οποία επιβεβαιώνεται σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας που ανεβάσαμε και στον ιστότοπο μας (Δείτε εδώ ), με το οποίο προβλέπαμε μία «ανήσυχη» σεζόν από την πλευρά των κινητοποιήσεων:

«Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την συμμετοχή της στην εργατική Πρωτομαγιά 2013 με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα. Η παραπάνω απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ελλήνων ναυτεργατών, της ΠΝΟ, στον αγώνα της κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή […].

Η συμμετοχή της ΠΝΟ στην εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί την συνέχιση με εντονότερους ρυθμούς των απεργιακών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας, που άρχισαν στις αρχές του χρόνου, στα πλαίσια του δυσμενούς κλίματος των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, με τελικό στόχο την επίτευξη του αυτονόητου, δηλ. την προάσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους για εργασία και τον σεβασμό που δικαιούνται και απαιτούν δικαιολογημένα από την Πολιτεία οι απόμαχοι του κύματος, οι οποίοι τόσο βάρβαρα και ανελέητα πλήττονται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης».

diafimisi_entipa_mikro_teliko