Σημαντική εκδήλωση Παριανών για τον αρχαιολογικό πλούτο μας

στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, από το σύλλογο Μαρπησσαίων Αρχιλοχιτών

DSC_0006

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου»
Μiα πάρα πολύ όµορφη και χρήσιµη εκδήλωση πραγµατοποίησε ο Σύλλογος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Αθήνας την Τετάρτη 3|4 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Οµίλου Ελλάδας στον Πειραιά.

Ο αρχαιολόγος Γ. Κουράγιος παρουσίασε όλο το αρχαιολογικό προφίλ της Πάρου και της Αντιπάρου και έδωσε έµφαση στις εξελίξεις του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού, αφού είναι η πιο µεγάλη ανασκαφή σε εξέλιξη στα νησιά µας.

Πεντακoσια περίπου άτοµα παρακολούθησαν µε προσήλωση την σπουδαία κληρονοµιά των νησιών µας που σε µεγάλο βαθµό παραµένει αναξιοποίητη, όπως ειπώθηκε.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν…

…άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Τ. Καβάλη και τα µέλη του Δ.Σ. Πολλοί πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά που δεν είναι Παριανοί, αλλά και συµπολίτες µας που δεν γνώριζαν µέχρι σήµερα τους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου µας, έφυγαν πλήρως ενηµερωµένοι και ικανοποιηµένοι. Έτοιµοι για να επισκεφτούν για ακόµη ένα λόγο τον τόπο µας.

Ο Δήµος Πάρου δια της τουριστικής επιτροπής είχε αποστείλει ενηµερωτικό – διαφηµιστικό υλικό το οποίο πήραν µετά την εκδήλωση οι παρευρισκόµενοι.

 

Άλλα νέα

από την Αθήνα

Από το Σύλλογο Αγκαιριανών Αθήνας µας γνωστοποιήθηκε ότι πρόσφατα πραγµατοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του σωµατείου. Σύµφωνα µε το καταστατικό, θα γίνονταν και εκλογές. Όµως, επειδή κανένα µέλος του συλλόγου δεν θέλησε να θέσει νέα υποψηφιότητα, εκτός από τα µέλη του απερχόµενου συµβουλίου, συµφωνήθηκε να παραµείνουν όλοι και για την νέα διοικητική περίοδο στις θέσεις τους.

Έτσι, το διοικητικό συµβούλιο και για την νέα περίοδο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Ραγκούσης, Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μµπιζάς,

Β΄ Αντιπρόεδρος: Δηµήτριος Σκιαδάς, Γραµµατέας: Αντώνιος Περάκης, Ταµίας: Κωνσταντίνος Σκανδάλης, Α΄ Έφορος: Ιωάννης Σιφναίος, Β΄ Έφορος: Ιωάννης Λουκής.

Ο Σύλλογος Παρίων Αθήνας «Εκατονταπυλιανή» διοργανώνει 11ηµερη εκδροµή 13 µε 23 Ιουνίου στην Κάτω Ιταλία – Σικελία (Μπάρι, Μεταπόντιο, Ρήγιο, Παλέρµο, Αγκριτζέντο, Κατάνια, Συρακούσες, Αίτνα, Τάραντα, Λέτσε, Καληµέρα, Μαρταλο, Κοριλιάνο, Αλµπεροµπέλο, Πρίντεζι, Μπάρι).

Για συµµετοχή: Σαρρή Φιλιώ, τηλ.: 2103464716

diafimisi_entipa_mikro_teliko