Ο Κόκκινος κατηγορεί την διοίκηση της περιφέρειας

kokkinos2

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος (ΝΔ), με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πριν λίγες ημέρες κατηγόρησε της διοίκηση της Περιφέρειας ότι δεν αξιοποιεί την τεχνολογία που υπάρχει στην περιφέρεια προκειμένου να μπορούν να συνεδριάσουν τα όργανα του θεσμού για το καλό των πολιτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Η ανακοίνωσή του εκδόθηκε με αφορμή τις δυσλειτουργίες κατά την τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας που συνεδρίασε για να εγκρίνει ή να απορρίψει θέματα οικονομικού περιεχομένου ενόψει της συνεδρίασης και του Περιφερειακού Συμβουλίου που επίκειται (έτσι ορίζουν οι διαδικασίες). Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση για το 2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη. Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης διαμαρτυρηθήκαμε  για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του έργου της επιτροπής εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Ενώ η τεχνολογία παρέχει απλόχερα τη δυνατότητα πλήρως λειτουργικής τηλεδιάσκεψης, όπως έχει αποδειχθεί σε συνεδρίαση που έγινε σε χώρους των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η επικοινωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, ήταν προβληματική έως αδύνατη. Θυμίζουμε ότι από το 2006, αξιοποιώντας το πρόγραμμα SYZEFXIS και ΠΟΛΙΤΕΙΑ, εγκαταστάθηκαν από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο, στη Ρόδο αρχικά και στη συνέχεια σε άλλα νησιά της περιφέρειας εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης, που λειτούργησε με επιτυχία.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή:

Να αναβαθμίσει άμεσα τη διασύνδεση της Περιφέρειας στο διαδίκτυο για την αποτελεσματική λειτουργία της τηλεδιάσκεψης.

  • Να επεκτείνει τη λειτουργία της τηλεδιάσκεψης σε όλα τα νησιά όπου εδρεύουν οι περιφερειακές ενότητες και λειτουργούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι αδιανόητη η αδυναμία ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των περιφερειακών υπηρεσιών και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Η αποτελεσματική λειτουργία της τηλεδιάσκεψης δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα».

diafimisi_entipa_mikro_teliko