Κοροϊδεύουν τον Παριανό λαό | Τρεμοσβήνουν οι εργασίες έστω και για την «λακκούβα» του Βουτάκου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΤΑΚΟ
στη «Λακκούβα» του μελλοντικού αεροδρομίου

ΕΙΣΤΕ ΧΥΔΑΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ
Ξελύσαξαν οι «σωτήρες», οι προσκυνημένοι τους, το υπηρετικό προσωπικό τους, οι λούστροι τους, οι δημοδίαιτοι χαφιέδες τους, εναντίον της εφημερίδας μας.

IMG_2221

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 06|04|13

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αφότου ο δήµαρχος Πάρου συκοφαντούσε την εφηµερίδα µας στο Δηµοτικό Συµβούλιο επειδή κάνει τη δουλεία της ενηµερώνοντας τον παριανό λαό για την αλήθεια περί το αεροδρόµιο. Ελάχιστα εικοσιτετράωρα µετά την εξαπόλυση µίας συντονισµένης, χυδαίας, φασιστικής και λαϊκίστικης επίθεσης ενάντια στην εφηµερίδα µας και του εκδότη της επειδή αποκάλυψε την αλήθεια για τα τραγικά κατορθώµατα του καθεστώτος που διαχειρίζεται τα δηµόσια πράγµατα του νησιού µας τα τελευταία χρόνια και τις καταστροφικές επιλογές που έχει κάνει στην υπόθεση του νέου αεροδροµίου Πάρου… προέκυψε άλλη µία τρανή δικαίωση για την εφηµερίδα µας.

 

Η εξέλιξη: Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εξαιτίας της µη ροής χρηµατοδότησης του έργου από το Κράτος, την προηγούµενη εβδοµάδα αποχώρησε από το εργοτάξιο της «λακκούβας» ο ένας από τους δύο βασικούς εργολάβους – κατασκευαστές στις εργασίες. Επειδή πλήρωνε από την τσέπη του εδώ και καιρό τις εργασίες, δήλωσε αδυναµία να…

…συνεχίζει να τις πληρώνει, πήρε τα µηχανήµατα του και έφυγε.

Έτσι, στο εργοτάξιο αυτή τη στιγµή υπάρχει µόνο ένας εκσκαφέας, µία µπουλντόζα και ένας οδοστρωτήρας. Λες και χτίζεται καµία αγροτική αποθήκη!
Με λίγα λόγια, µας κοροϊδεύουν.

Έτσι, αποδεικνύονται από πολύ νωρίς και περίτρανα τα όσα αποκαλύπταµε σχετικά µε την επιλογή του Γ. Ραγκούση να µην εργαστεί τα προηγούµενα χρόνια για να ενταχθεί το έργο – ολόκληρο –  σε Ευρωπαϊκή χρηµατοδότηση.

Τώρα, ο Παριανός λαός και οι επιχειρήσεις του τουρισµού θα βασανίζονται κάθε φορά που το πτωχευµένο Κράτος θα κόβει την ισχνή χρηµατοδότηση ακόµα και στο υποτµήµα του έργου που τελικά υπέγραψε ο Γ. Ραγκούσης ως υπουργός και το οποίο ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό για να φτιαχτεί.

 


Η προπαγάνδα


Με αποκαλύψεις που µόνο Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου έχουν την τόλµη να κάνουν, αποδείξαµε στα προηγούµενα φύλλα περίτρανα πόσο πρόχειρα έχει προχωρήσει η ιστορία της κατασκευής του «πεδίου ελιγµών», της λακκούβας, του σκάµµατος, επί του οποίου κάποτε θα µπορούσε να φτιαχτεί ένα νέο αεροδρόµιο Πάρου.

Αποδείξαµε ότι προκειµένου ο Γιάννης Ραγκούσης να δηµιουργήσει την πλαστή εικόνα ότι ήταν αυτός που κατόρθωσε να κατοχυρώσει  την κατασκευή του νέου αεροδροµίου Πάρου, δεν έδωσε καµία σηµασία σε θεµελιώδεις επιλογές που θα εξασφάλιζαν αληθινά αυτό το κρίσιµο έργο για το νησί µας. Ήθελε να χειραγωγήσει την εύνοια τουλάχιστον των Παριανών ψηφοφόρων, να συνεχίζουν να τον στηρίζουν, παρά του ότι ο ίδιος συµµετείχε αποφασιστικά ως αρχυπουργός στην καταστροφή της χώρας. Ήθελε να δηµιουργήσει µία λογική που στηρίζεται στο εξής επιχείρηµα: «Μπορεί να κατέστρεψα τη χώρα, αλλά τουλάχιστον έφτιαξα το αεροδρόµιο της Πάρου».

Τελικά, µε τις επιλογές του, ναρκοθέτησε την κατασκευή του έργου.

Από την άλλη πλευρά ο γκαουλάϊτερ του πρώτου, δήµαρχος Χρ. Βλαχογιάννης δεν έδωσε δεκάρα να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του αεροδροµίου, από τότε που ανέλαβε την θέση του δηµάρχου το 2007, µέχρι και σήµερα. Έτσι, επέτρεψε χωρίς καµία συµµετοχή και παρέµβαση του Δήµου και των Παριανών που θα µπορούσαν να βοηθήσουν, να δηµιουργηθούν τετελεσµένα που υπονοµεύουν την οµαλή εξέλιξη του µεγάλου έργου, αν όχι, που απειλούν καίρια την κατασκευή του. Η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος που αποκάλυψαν Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου αποτελεί ένα «µαχαίρι» για το έργο του αεροδροµίου, το οποίο παρακολούθησε να µπήγεται στο σώµα της Πάρου ο δήµαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για να το αποτρέψει.

Δεν ενηµέρωσε καν ότι υπάρχει η έκθεση, για να µην χαλάσει το κλίµα ψεύτικης θριαµβολογίας µε συνεντεύξεις, βίντεο και ανακοινώσεις που είχαν κατασκευάσει στις αρχές του χρόνου µε επίκεντρο το νέο αεροδρόµιο, αυτός και ο Γ. Ραγκούσης.

 


Αποδείξεις


Ο Γ. Ραγκούσης τα έξι χρόνια που βρισκόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή (τα 3 αρχυπουργός) δεν ασχολήθηκε καθόλου µε το ένα και µοναδικό έργο που αποζητούσαν οι Παριανοί από αυτόν. Ασχολήθηκε την τελευταία στιγµή, τους τελευταίους τρεις µήνες που το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση στην οποία µετείχε, ήταν σε πορεία κατάρρευσης. Έτσι, όπως – όπως υπόγραψε τις εργασίες µόνο από το έδαφος και κάτω, χωρίς να φροντίσει την διασφάλιση βασικών προϋποθέσεων που τώρα αναδεικνύονται µπροστά µας ως προβλήµατα. Και το σπουδαιότερο: χάνοντας την ευκαιρία να φροντίσει ώστε να ολοκληρωθούν οι µελέτες για ολόκληρο το έργο από τις υπηρεσίες του Κράτους και να επιµεληθεί ώστε το όλο εγχείρηµα να εξασφαλιστεί µε ένταξη σε ευρωπαϊκό χρηµατοδοτικό πρόγραµµα προκειµένου να µην εγκλωβιστεί το όνειρο των Παριανών στην οικονοµική κατάρρευση της χώρας.

 


Οι επιθέσεις εναντίον μας


Και ενώ το καθεστώς Ραγκούση – Βλαχογιάννη έκανε καριέρα τα τελευταία χρόνια σε θέσεις του δηµοσίου, απολάµβανε τους µισθούς, τα προνόµια της εξουσίας και τη δόξα, έπαιρνε κακές αποφάσεις και υπέγραφε για το µέλλον µας, ΤΩΡΑ, ξεδιάντροπα ενορχήστρωσαν επίθεση εναντίον της εφηµερίδας µας και του εκδότη της, επειδή αποκαλύπτουν τις τραγικές και τεράστιες ευθύνες τους σχετικά και µε την υπόθεση και του αεροδροµίου Πάρου.

Επειδή αποκαλύψαµε τις ευθύνες τους, τις τελευταίες ηµέρες έβαλαν πολίτες και αξιωµατούχους να γράψουν επιστολές εναντίον µας, να µας συκοφαντούν και να µας βρίζουν. Προσπαθούν να φτιάξουν την εικόνα ότι ο Δραγάτης και Τα Νέα της Πάρου δεν θέλουν το νέο αεροδρόµιο.

Ακόµα και σήµερα, αντί να ασχολούνται µε το να διορθώσουν τις τραγικές επιλογές τους που θα πληρώσουν οι Παριανοί για χάρη τους, ασχολούνται µε το πως θα εξολοθρεύσουν τον «αγγελιοφόρο» των κατορθωµάτων τους.

Πρόκειται για κλασική καθεστωτική συµπεριφορά σήψης και κατάπτωσης, παρόµοια µε αυτή που έκαναν όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις της µεταπολίτευσης που ευθύνονται για την σηµερινή κατάντια της χώρας µας.

Τους θυµίζουµε ότι Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου και ο Κ. Δραγάτης δεν κυβέρνησαν τη χώρα, δεν υπέγραφαν κρατικές αποφάσεις, δεν ήταν δήµαρχοι, δεν οικονοµούσαν από τους µισθούς του δηµοσίου. Αν σήµερα το νέο αεροδρόµιο ΔΕΝ προχωρά, παρά τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν κάνει οι Παριανοί και το Ελληνικό Κράτος, δεν φταίει η εφηµερίδα που αποκαλύπτει αυτή την αλήθεια, αλλά εκείνοι που ευθύνονται γι’ αυτήν, δηλαδή οι Γ. Ραγκούσης και Χρ. Βλαχογιάννης, καθώς και εκείνοι που τους περιστοιχίζουν!

Θυµίζουµε δε, ότι η οικογένεια του Κ. Δραγάτη επένδυσε τα τελευταία πέντε χρόνια ένα πολύ σοβαρό ποσό χρηµάτων προκειµένου να φτιάξει ένα κατάστηµα στο λιµάνι της Παροικιάς. Ένα µαγαζί που όµοιο του υπάρχει µόνο στη Μύκονο ή την Σαντορίνη από την πλευρά του εµπορεύµατος. Ελπίζαµε ότι συν τω χρόνο θα είναι έτοιµο το νέο αεροδρόµιο Πάρου, χωρίς τον κόσµο του οποίου, δεν µπορεί να σταθεί ένα τέτοιο µαγαζί, γι’ αυτό και δεν υπάρχει άλλο παρόµοιο στην περιοχή του λιµανιού. Το ίδιο έκαναν και άλλοι Παριανοί σε άλλα είδη εµπορίου περιµένοντας το «νέο αεροδρόµιο Πάρου» που τους υπόσχονταν. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι εξαιτίας των Ραγκούση – Βλαχογιάννη, απλώς καταστρέψαµε τα λεφτά µας. Τώρα, µας κατηγορούν ότι δεν θέλουµε το αεροδρόµιο. ΠΟΙΟΙ; Αυτοί που δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ αντίθετα έχουν κερδίσει από τα δηµόσια αξιώµατα τα τελευταία χρόνια.

Εµείς θα συνεχίσουµε την πορεία αλήθειας. Ας το συνηθίσουν.

 

Κ.Ν.ΔΡΑΓΑΤΗΣ

 

Υ.Γ: Μάθαµε ότι κάτι ψέλλισε σχετικά µε το αεροδρόµιο εναντίον µας τις τελευταίες ηµέρες και ο δήµαρχος Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκης. Επειδή δεν είχε το θάρρος να µας το στείλει, δεν θα το σχολιάσουµε.

Θα το κάνουµε, αφού βρει το θάρρος να µας το στείλει. Μαζί, ας µας στείλει και τα χρήµατα που µας χρωστά τα τελευταία δύο χρόνια για τις κάρτες δηµάρχου και κάποια άλλα πραγµατάκια που µας είχε ζητήσει να του φτιάξουµε µε την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

diafimisi_entipa_mikro_teliko