Μείωση και στις θέσεις γιατρών στην υγεία για τις Κυκλάδες

Σύμπτωση: Την ίδια εποχή που μειώνονται και οι θέσεις εκπαιδευτικών!

ygeia_perimenontas

 

Στην προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύσαμε την αντίδραση της Ένωσης Γονέων Πάρου – Αντιπάρου ενάντια στην εντολή του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει θέσεις εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Ελλάδας.
Δεν είναι σύμπτωση ότι στη Σύρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κεντρικό θέμα την απόφαση του υπουργείου υγείας για περικοπή θέσεων γιατρών, αντί για αύξηση εξαιτίας των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κρίση.
Βρισκόμαστε προφανώς προ μίας «σιωπηλής» κατάργησης θέσεων, ώστε να μειωθεί το προσωπικό του δημοσίου τομέα, χωρίς να εμφανιστούν απολύσεις. Απλά δεν θα γίνονται επαναπροσλήψεις όποτε λήγουν οι συμβάσεις είτε των αναπληρωτών στην παιδεία, είτε των επίκουρων στην υγεία. Δηλαδή, από Σεπτέμβριο θα φανούν τα κενά..
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση με την οποία εκτέθηκε το θέμα στη δημοσιότητα εχθές (19|04) ύστερα από σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) που δραστηριοποιείται από τη θέση της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η παράταξη συμμετείχε σε συνέλευση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σύρου με τα οποία σχετίζονται και σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων, όπως της Πάρου.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων έγινε συνάντηση-σύσκεψη φορέων της Σύρου για ενημέρωση από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου σχετικά με το μείζον θέμα της περαιτέρω υποβάθμισης της υγείας στις Κυκλάδες. Η περιφερειακή παράταξη «Πολίτες Κόντρα στο Καιρό» που συμμετείχε στη σύσκεψη, εκφράζει την αγωνία της και τον προβληματισμό της για την επικίνδυνη έως καταστροφική κυβερνητική πολιτική σε θέματα υγείας. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό όλων των κατοίκων της περιφέρειας μας υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα τους  στην οριζόμενη από το σύνταγμα δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Εμφανώς προγραμματισμένη, η περαιτέρω μείωση των θέσεων ιατρών στο (πρώην Νομαρχιακό) Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αντί της αναγκαίας αύξησης τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού του, φοβούμαστε ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους τους Κυκλαδίτες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας. Ζητάμε τόσο από την Περιφερειακή αρχή όσο και από όλους τους Δήμους των Κυκλάδων να πάρουν άμεσα την κατάσταση -τουλάχιστον της υγείας- στα χέρια τους και να αγωνιστούν για μια άρτια οργανωμένη και αποτελεσματική Δημόσια Υγεία. Οι στόχοι της τρόικας και η ανάλγητη κυβερνητική επιλογή για υποβάθμιση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, μειώνοντας το προσωπικό και τις υποδομές τους, μόνο προς όφελος των ιδιωτών γιατρών θα καταλήξει. Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση, να δείξουν με τις κινητοποιήσεις τους προς πάσα κατεύθυνση ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να πειραματίζεται με τις ζωές μας».

diafimisi_entipa_mikro_teliko