ΑΣΠ | Συνεχίζουν οι «βολές» Κυλάκου

Ένοχη σιωπή από την σημερινή διοίκηση της «Ένωσης»

Tsigonias_Gokas_asp
Επιστολή Αν. Κυλάκου για την ΑΣΠ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 30|04|13

Στις
27|3 ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Πάρου Α. Κυλάκος κοινοποίησε την τρίτη συνεχή παρέµβαση του στα ΜΜΕ της Πάρου σχετικά µε τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Πάρου. Θυµίζουµε ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε πολύ µεγάλη ηλικία στην Αθήνα, αλλά χαίρει άκρας πνευµατικής διαύγειας. Κατά την τελευταία γενική συνέλευση του Συνεταιρισµού (ο οποίος ονοµάζεται πια ΑΣΠ και είναι ενιαίος για όλο το νησί), προκλήθηκε αναίτια και χωρίς να παρευρίσκεται από την νυν διοίκηση του και πιο συγκεκριµένα, από τον πρόεδρο Ν. Τσιγώνια και από τον νοµικό σύµβουλο Σπ. Λάβδα. Άνθρωποι οι οποίοι παρευρέθηκαν εκτίµησαν ότι..


…ο Ν. Τσιγώνιας εξαπέλυσε επίθεση τον προκάτοχο του, προκειµένου να «φορτώσει» σε αυτόν τα προβλήµατα που έχει σήµερα η «Ένωση».

ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ο Α. Κυλάκος σήκωσε το γάντι και πραγµατοποιεί παρεµβάσεις µε επιστολές, µε τις οποίες αφενός απαντά σε µία – µία τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του στη Γενική Συνέλευση, αφετέρου, θέτει ερωτήµατα για πράξεις και παραλήψεις της νυν διοίκησης. Η εφηµερίδα µας ενδιαφέρεται για κάθε γεγονός που καταδεικνύει το πώς η «Ένωση» έφθασε έως τη σηµερινή τραγική κατάσταση, τα οικονοµικά της και την ενδεχόµενη κακοδιοίκηση. Οι προσωπικές διαφορές δεν µας ενδιαφέρουν, αν και καταδεικνύουν µερικές φορές το «πνεύµα» και το επίπεδο των πρωταγωνιστών.

Σηµειώνουµε ότι η διοίκηση, δεν έχει µέχρι στιγµής δώσει εξηγήσεις για δύο τουλάχιστον οικονοµικού περιεχοµένου θέµατα που έχει εκθέσει στις επιστολές του ο Α. Κυλάκος και κατά τη γνώµη µας ενδιαφέρουν. Πρόκειται για το ερώτηµα, αν έχουν αποδοθεί στο ταµείο της «Ένωσης» τα χρήµατα από την ενοικίαση και από τα προϊόντα που έδινε ως προµηθευτής η ΕΑΣΠ στο κατάστηµα τοπικών προϊόντων που υπήρχε για χρόνια και λειτουργούσε ως εµπορικό λιανικής πώλησης κάτω από το Αστυνοµικό Τµήµα Πάρου. Το δεύτερο θέµα, αφορά 56.000 ευρώ που χρωστούσε η ΑΤΛΑΝΤΙΚ και τα οποία φέρεται να µην έχει εισπράξει η «Ένωση» αδικαιολόγητα ή εν πάσει περιπτώσει, να µην εµφανίζονται στο ταµείο. Στην νέα επιστολή που ακολουθεί, ο Α. Κυλάκος µέµφεται ευθέως την αξιοπιστία των «κορυφαίων» παραγόντων της σηµερινής διοίκησης της ΑΣΠ. Ακολουθεί το σχετικό κείµενο:


Η επιστολή

«Θέµα: H ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ
ΤΟΝ ΑΣΠ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ

Στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης 30/01/2013 του ΑΣΠ κρίνω αναγκαίο, φρεσκάροντας την µνήµη εκείνων που εκµεταλλευόµενοι την απουσία του Κυλάκου και προκειµένου να πείσουν τους αγρότες ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Πάρου έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας όχι από υπαιτιότητά τους, που αυτή είναι και η αλήθεια, αλλά και από κακούς χειρισµούς του  χρηµατίσαντος, πριν από αυτούς, Προέδρου για αρκετό διάστηµα της ΕΑΣΠ, κρίνω αναγκαίο να υπενθυµίσω τι έλεγαν για τον Κυλάκο οι ίδιοι άνθρωποι στο πρόσφατο παρελθόν.

Με τα λόγια των «κατηγόρων»
Α. Νικόλαος Τσιγώνιας – Πρόεδρος του ΑΣΠ
1) Την 15/09/2010 σε επιστολή του προς την ΑΤΛΑΝΤΙΚ:

«…Όπως και προφορικά σας ενηµερώσαµε λόγω αδυναµίας του Κου Κυλάκου να παρευρεθεί στην προγραµµατισµένη συνάντησή µας στα γραφεία της εταιρείας σας στην Αθήνα την Παρασκευή 17/9/2010 αυτή πρέπει να µαταιωθεί..»

2) Την 01/10/2010 σε επιστολή και πάλι προς την ΑΤΛΑΝΤΙΚ:

«…Η εµπειρία και η µαχητικότητα του Κου Κυλάκου όπως και προφορικά σας έχω δηλώσει εξακολουθούν τόσον εγώ προσωπικά όσον και το σύνολον του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης να θεωρούνται σηµαντικό και ανεξάντλητο κεφάλαιο…»

3) Την 08/10/2010 σε επιστολή του επίσης στην ΑΤΛΑΝΤΙΚ:

«…λόγω τραυµατισµού µου λίγο πριν την προγραµµατισµένη αναχώρησή µου από την Πάρο δεν είµαι σε θέση να παρευρεθώ  στο σηµερινό  ραντεβού µας στο οποίον κατόπιν παράκλησής µου θα είναι ο Κος Κυλάκος προκειµένου να επεξεργασθείτε κάθε ενδεχόµενο διεύρυνσης της συνεργασίας µας…»

4) Την 14/11/2003 είπε στο Διοικητικό Συµβούλιο της ΕΑΣ Πάρου

Ο Κος Τσιγώνιας κάνει εκτενή αναφορά στο πρόσωπο και την ιστορία του Κου Κυλάκου: « … ο οποίος ολοκληρώνει µε την αποχώρησή του από την διοίκηση της Ενώσεως µια πορεία µισού αιώνα ακούραστης, ανιδιοτελούς και αυτοθυσιαστικής προσπάθειας  για την επιβίωση και πρόοδο των Παριανών αγροτών είτε σαν Διευθυντής, είτε σαν Πρόεδρος και µέλος της διοίκησης, έχει καθορίσει µε τις επιλογές, τους αγώνες και τα αποτελέσµατα των ενεργειών του την πορεία και την διαµόρφωση της κτιριακής, παραγωγικής και αγωνιστικής πορείας της ΕΑΣ Πάρου σε βαθµό που δύσκολα θα µπορούσε να επαναλάβει κάποιος άλλος στο µέλλον.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούµε ότι η Παριανή κοινωνία στο όνοµα του Κου Κυλάκου έχει προσωποποιήσει την οργάνωση. Αλλά και εκείνος µε την πολυσχιδή κοινωνική δράση του τίµησε πολλές φορές την αγροτική οικογένεια της Πάρου σε τοµείς και προσπάθειες του ευρύτερου κοινωνικού µας χώρου…»

Β. Τι είπαν για το Κυλάκο οι άλλοτε Διευθυντές της ΕΑΣ Πάρου Νίκος Κρητικός και Αλέξιος Γκόγκας
14-11-2003 στο Διοικητικό Συµβούλιο ΕΑΣ Πάρου:

«Εκφράζοντες τα αισθήµατα του συνόλου του προσωπικού της οργάνωσης,  τον ευχαριστούν για την αφοσίωση και αγάπη µε την  οποία συνεργάστηκε µαζί τους όλα αυτά τα χρόνια  και τα όσα τους κληρονόµησαν οι αγώνες του».

Γ. Τι είπε για τον Κυλάκο ο σηµερινός Διευθυντής/ Οικονοµολόγος   κος Αλέξιος Γκόγκας
Την 01/12/2008 στο Διοικητικό Συµβούλιο της ΕΑΣ Πάρου:

«Η γνώση, η εµπειρία και η σοφία του Κου Κυλάκου σε αυτές τις δύσκολες στιγµές που περνάει η Ένωση είναι αναγκαίες για να βγούµε από το αδιέξοδο».

Δ. Τι είπε ο Νοµικός Σύµβουλος κος Σπύρος Λάβδας
Την 01/12/2008 στο Διοικητικό Συµβούλιο της ΕΑΣ Πάρου:

«Βρισκόµαστε µπροστά σε αδιέξοδο και ο Κος Κυλάκος  είναι ικανός και απαραίτητος να µας βγάλει από το τούνελ που βρισκόµαστε».

Ε. Τι είπε το Διοικητικό Συµβούλιο
Την 01/12/2008 µε αφορµή την παραίτηση του Κου Κυλάκου από Προέδρου του Δ.Σ για λόγους υγείας:

Ζητούν οµόφωνα την παραµονή του µε την ρητή δήλωση ότι «κανένας δεν αναλαµβάνει την θέση του Προέδρου, υπάρχοντος εν ζωή του Κου Κυλάκου».
(τα ανωτέρω ελέχθησαν παρισταµένων στην συνεδρίαση του Διευθυντή της Ένωσης  Κου Γκόγκα και του Νοµικού Συµβούλου Κου Σπύρου Λάβδα).

(Υστερόγραφο Α. Κυλάκου:)
Τα παραπάνω έκρινα σκόπιµο να τα παραθέσω αν και αποτελούν ένα µικρό δείγµα πολλών άλλων και σε ανάλογο ύφος που ελέχθησαν  για τον Κυλάκο από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι είχαν το θράσος να τον κατηγορήσουν για άστοχους χειρισµούς κλπ, και µάλιστα κατά την απουσία του για λόγους υγείας, στην Γενική Συνέλευση της 30/01/2013 του ΑΣΠ.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους αναγνώστες να βαθµολογήσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία των ανθρώπων που σήµερα πρωταγωνιστούν σε µία εγκληµατική προσπάθεια που ξεκίνησε από ετών, συνεχίζετε και σήµερα και µέχρι να ολοκληρωθεί, προκειµένου να επιτευχθεί  ο στόχος, που δεν είναι άλλος από το ξεπούληµα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της Ένωσης, που άλλοι αγωνίστηκαν να δηµιουργήσουν, επιτυγχάνοντες έτσι την διάλυση του Συνεταιριστικού Κινήµατος της Πάρου  και την εγκατάλειψη των Παριανών Αγροτών στην τύχη τους.

Με εκτίµηση
Αναστάσιος Κυλάκος