ΑΣΠ | Αναγκαστική υποχώρηση Ν. Τσιγώνια

Εξελίξεις στην «Ένωση»

479850-DSCF0520

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 30|03|13
Την προηγούµενη εβδοµάδα η εφηµερίδα µας παρουσίασε ολοκληρωµένα την νέα οµάδα αγροτών που προσπαθεί να οργανωθεί µε νέες καλλιέργειες και νέους τρόπους προώθησης των προϊόντων της Πάρου. Το πλέον προβεβληµένο στέλεχος αυτής της οµάδας είναι ο αγρότης Αρσένης Λουκής. Όµως υπάρχουν και αρκετοί άλλοι µέσα στην παρέα τους που κάνουν ήδη πολύ σπουδαίες προσπάθειες και το σηµαντικότερο είναι ότι έχουν τη θέληση να κάνουν – όλοι µαζί – πολλά περισσότερα για τον αγροτικό τοµέα.

Πράγµατα που θα βοηθήσουν τις…

…οικογένειες των αγροτών αυτών, αλλά που αν πετύχουν, θα µπορέσουν να βοηθήσουν και την Πάρο γενικότερα.

 

Στην ΑΣΠ


Την προηγούµενη εβδοµάδα εκπρόσωποι αυτής της νέας οµάδας επισκέφτηκαν τα γραφεία της «Ένωσης» προκειµένου να ζητήσουν άδεια να χρησιµοποιούν µε τον τρόπο που επιθυµούν χώρους και εργαλεία της «Ένωσης».

Η οµάδα αυτή των αγροτών έχει την άποψη ότι οι υποδοµές της «Ένωσης» ανήκουν στην Πάρο και όχι στην εκάστοτε διοίκηση της. Συνεπώς, κατέθεσαν στους κ.κ Ν. Τσιγώνια και Αλ. Γκόκα το αίτηµα να τους παραχωρήσουν την χρήση υποδοµών.

Σύµφωνα µε ασφαλέστατες πληροφορίες οι Ν. Τσιγώνιας και Αλ. Γκόκας παραδόθηκαν άνευ όρων στις προτάσεις αυτής της οµάδας. Τι άλλο θα µπορούσαν να κάνουν; Τα τελευταία χρόνια η «Ένωση» έχει περιέλθει σε απόλυτο τέλµα µε ευθύνη των δύο ανδρών. Ειδικά στο σκέλος της λειτουργίας του ελαιοτριβείου και του οινοποιείου επικρατεί το πλήρες χάος.

Συνεπώς, η όποια πρόταση αξιοποίησης τους δίνει τη δυνατότητα να φανούν ότι κάνουν κάτι, έστω και µε το «τρέξιµο», τις ιδέες και τον κόπο άλλων.

Αυτά, παρά του ότι είναι γνωστό ότι τη συγκεκριµένη οµάδα νέων αγροτών ο Ν. Τσιγώνιας τη θεωρούσε από τα «σπάργανα» της τη µεγαλύτερη απειλή για τη διατήρηση της θέσης του.

Έτσι, συµβαίνει πάντοτε µεταξύ αυτών που κάνουν κάτι και αυτών που δεν κάνουν κάτι. Όταν εµφανιστούν οι πρώτοι, οι δεύτεροι φεύγουν.


Η «άμυνα»


Η «προέλαση» της οµάδας «νέων αγροτών» στην «Ένωση» ήταν αδύνατον να αποτραπεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων και της δραµατικής κατάστασης που επικρατεί µε ευθύνη του Ν. Τσιγώνια στον Συνεταιρισµό. Εκτός όµως από αυτό, ήταν και ο µόνος τρόπος να περιχαρακωθεί ο ίδιος πίσω από το τυροκοµείο. Άλλωστε, αυτό είναι το µόνο κοµµάτι της «Ένωσης» – όπως την κατάντησε – που τον ενδιαφέρει. Το κρασί και κάθε άλλο είδος απαιτούν κόπο, χρόνο, µέθοδο και γνώσεις, τα οποία ουδέποτε θέλησε να δώσει στην «Ένωση» ο νυν πρόεδρος, γι’ αυτό και φτάσαµε εδώ που φτάσαµε.

 

Ενώνονται πολλοί


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθηµερινά είναι αρκετοί αυτοί που επικοινωνούν µε την οµάδα των νέων αγροτών, προκειµένου να ενηµερωθούν και να συνεργαστούν, αφού περιµένουν πολλά από τη νοοτροπία τους και τη θέληση για πρόοδο. Επιπλέον, οι περισσότεροι είναι πλήρως απογοητευµένοι από την κατάσταση του Συνεταιρισµού όπως είναι σήµερα.

diafimisi_entipa_mikro_teliko