Αναλαμβάνει νέος ορθοπεδικός στο Κέντρο Υγείας, αλλά επικουρικός

20130419-195738.jpg

Την Πάρο επισκέφτηκε τις τελευταίες ημέρες ο ορθοπεδικός γιατρός που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Μαΐου στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας. Η περίπτωση του αποτελεί το πρώτο απτό αποτέλεσμα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εφέτος με την επιμέλεια του «Συντονιστικού Φορέων» Πάρου.
Βεβαίως, είναι θετική εξέλιξη…

η έλευση του ειδικευμένου γιατρού, αλλά τονίζουμε ότι ο διορισμός του δεν γίνεται με βάση τα αιτήματα, όπως κατατέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στον υπουργό Α. Λυκουρέντζο από τους εκπροσώπος του «Συντονιστικού». Συγκεκριμένα, πάγια θέση του «Συντονιστικού» είναι η διεκδίκηση των μίνιμουμ ειδικευμένων γιατρών για το Κέντρο Υγείας Πάρου (δηλαδή παθολόγος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός και παιδίατρος), αλλά αυτοί να αναλάβουν καθήκοντα σε οργανικές θέσεις και όχι με συμβάσεις ενός έτους, όπως τους έχει διορίσει όλους μέχρι στιγμής το υπουργείο, εκτός του παιδιάτρου, που δεν υπάρχει ακόμα στον τόπο μας.
Το επιχείρημα είναι απλό. Με ετήσιες συμβάσεις το πρόβλημα λύνεται προσορινά, ενώ οι εργαζόμενοι γιατροί δεν γίνεται να αποκτήσουν δεσμούς με τον τόπο και τους ανθρώπος του, ούτε καν στο επίπεδο παρακολούθησης του ιστορικού τους.
Σε κάθε περίπτωση, καταγράφεται μία νίκη του «Συντονιστικού» σε σχέση με άλλες χρονιές που την υπόθεση τη διαχειριζόταν η δημοτική αρχή και ο Χρ. Βλαχογιάννης ή δεν τη διαχειριζόταν για να μην ενοχλεί τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Ραγκούση.
Ο επόμενος στόχος είναι ο διορισμός του παιδιάτρου, μετά άτομα για να συμπληρωθούν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ και στο νοσηλευτικό προσωπικό.