Αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το Κ.Υ. Πάρου από δωρητές

20130419-202140.jpg

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί και που αφορά ευχάριστες εξελίξεις σχετικά με το Κέντρο Υγείας και τον εξοπλισμό των ιατρείων του:

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας τον τελευταίο καιρό, κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα και να προβεί στην αγορά βασικών και απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων για τον καλύτερο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου και τη σωστότερη λειτουργία του. Ήδη…

…μία γυναικολογική καρέκλα και πολύ σύντομα ένας σύγχρονος φορητός απινιδωτής θα είναι στην διάθεση των γιατρών μας.

Εκ μέρους των πολιτών της Πάρου λοιπόν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο (Πρόεδρο Διοικούσης Επιτροπής Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής), για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση στην προσπάθειά μας. Πραγματικά ευχαριστούμε θερμά, νιώθουμε την συμπόνοια που δείχνει, και φυσικά την βοήθεια που προσφέρει η εκκλησία, τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε εν μέσω κρίσης.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διασυλλογική ομάδα αλληλεγγύης, που με την μέχρι τώρα στάση – δράση της και την διοργάνωση εκδηλώσεων κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό χρημάτων και να τα προσφέρει για έναν τέτοιο σκοπό, όπως του εξοπλισμού τους Κέντρου Υγείας.

Ευχαριστήρια στέλνουμε και στον ανώνυμο φίλο από την Αθήνα, που μαζί με άλλους πολίτες του νησιού μας, συνεισέφεραν άλλοι με την δράση τους και άλλοι με το υστέρημά τους και προτιμούν να παραμένουν στην ανωνυμία.
Κατόπιν υποδείξεως των εξαιρετικών γιατρών – ανθρώπων, το Κέντρο Υγείας Πάρου εξοπλίστηκε με μία καινούρια γυναικολογική καρέκλα και πολύ σύντομα θα αποκτήσει έναν σύγχρονο φορητό απινιδωτή.

Ο απινιδωτής είναι μία συσκευή η οποία μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει και να θεραπεύσει προβλήματα αρρυθμιών (σε ανοικτή μετάφραση, μία συσκευή ικανή να σώσει μια ανθρώπινη ζωή σε ώρα ανάγκης).
Είναι καλό να μεριμνούμε όχι μόνο για τις δικές μας ζωές αλλά και των συνανθρώπων μας. Όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο. Σας ευχαριστουμε όλους.

Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου

Υ.Γ: Η απαξίωση των κυβερνήσεων, σε τομείς όπως η Υγεία, έφεραν τους πολίτες αναγκασμένους να κάνουν αυτό που οι διοικούντες αδυνατούν τόσο καιρό. Το αυτονόητο».