Ένα γραμμάριο ταπεινοφροσύνης και ανυποκρισίας αξίζει, χίλιους τόνους αυτοπροβολής και πολιτικαντισμού

isigonis_thumb

Επιστολές από την εφημερίδα ¨Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 30|03|13

Ακολουθεί επιστολή του «συντρόφου» και «συναγωνιστή» της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, π. ΚΚΕ µ-λ, π. κοινοτικού συµβούλου και π. δηµοτικού συµβούλου, αρχιτέκτονα, Μανώλη Ισιγώνη. Η εφηµερίδα µας τη δηµοσιεύει γιατί ενστερνίζεται βαθιά την αυτοβιογραφική παρατήρηση στην επιστολή του ότι «στοχοποιείται» και ότι «χτυπιέται» σήµερα αυτός και ποιος ξέρει ποιος άλλος αύριο…

Ε, ναι είναι αλήθεια! Αφού «χτυπιέται» ο Μανώλης, πρέπει να κινητοποιηθούµε άµεσα. Τα πράγµατα είναι επικίνδυνα. Μετά τον Μανώλη, δεν υπάρχουν όρια πια… Ο Μανώλης είναι ΤΟ «όριο», είναι Ο «ήρωας». Εµείς πιστεύουµε ότι είναι η αριστερά στην Πάρο. Ποια αριστερά; Η «δηµοκρατία» στην Πάρο συµβολίζεται στο πρόσωπο του Μανώλη. Ακολουθεί το σχετικό κείµενο:

Επιστολή Ισιγώνη

 

…Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει, ένα τόνο θεωρίας…

Friedrich Engels – (από τοίχο της Αθήνας).

«Συνεχίζεται η σκυταλοδροµία της «στοχοποίησης» µου (1), σε σχέση µε την Μεγάλη Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία των Παριανών, που έγινε µε αφορµή την προσπάθεια «απόβασης» της ΧΑ στο Νησί µας. Πρώτα απ’ όλα θέλω να τους ευχαριστήσω δηµόσια για την ανέξοδη «διαφήµιση», «προβολή» και «προώθηση» που προσωπικά µου κάνουν, υποστηρίζοντας ότι, έµµεσα, είµαι ο βασικός υπεύθυνος για την πραγµατοποίηση της Συγκέντρωσης – Πορείας (2).

Για άλλη µια φορά τονίζω ότι η Συγκέντρωση και η Πορεία στήθηκαν και  διοργανώθηκαν από την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΥ, και της αξίζουν γι’ αυτό, τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια. Τόσο από εµένα, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καµιά απολύτως προσπάθεια καπελώµατος (3), όπως µας προσάπτεται.

Μετά την εκµετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης που υπήρξε, αναφέρονται, µε ανακρίβειες βέβαια, στην απόφαση της Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψουν, και πολιτικά, όλους αυτούς που από την αρχή δεν έβλεπαν µε καλό µάτι την Κινητοποίηση και Συγκέντρωση, που αυθαίρετα βέβαια βαφτίζουν σε Αντισυγκέντρωση (4). Είναι σε όλους γνωστό ότι  την κάλεσε και οργάνωσε η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΥ  και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια, σε θεωρητικό επίπεδο µάλιστα, να αποδειχθεί, το λάθος µου στην στήριξη της Πρωτοβουλίας, που τάχα παρέσυρε και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Για να ξεκαθαρίσουµε ΠΟΛΙΤΙΚΑ τα πράγµατα:

• Η τεράστια επιτυχία της Συγκέντρωσης – Πορείας, διέψευσε αυτούς που µίλαγαν για αποτυχία, µε συµµετοχή 50-100 ατόµων, που θα διέσυρε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συµµετέχοντες (5).

• Η επιτυχία αυτή έδειξε ότι, οι Παριανοί Πολίτες και κύρια η Νεολαία έχουν υψηλό πολιτικό κριτήριο, και δεν έπεσαν στη «λακκούβα» της τροµολαγνείας και της φοβικής υστερίας που έντεχνα καλλιεργήθηκε (6).

• Η επιτυχία αυτή εξέθεσε πολιτικά αυτούς που δεν πιστεύουν ότι, τον Οργανωµένο Φασισµό τον αντιµετωπίζεις ΑΝΟΙΧΤΑ, και ΟΧΙ από το ΣΑΛΟΝΙ σου, βγάζοντας τον πολίτη στο Δρόµο και τις Πλατείες, σπάζοντας το Φόβο και την Τροµοκρατία, διοργανώνοντας κύρια Μαζικές και Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις µε συγκεκριµένους στόχους και αιτήµατα (7).

• Η επιτυχία αυτή εξέθεσε πολιτικά αυτούς  που έπεσαν στη παγίδα της παραπληροφόρησης, που µε µαεστρία βέβαια προωθήθηκε από το Κράτος και το Παρακράτος, για την χορήγηση άδειας από την Αστυνοµία στη ΧΑ, για συγκέντρωση στην ίδια Πλατεία. Ήταν γνωστό, σε όλους τους «παροικούντες την Ιερουσαλήµ», ότι από διάφορους θεσµικούς και µη παράγοντες γίνονταν απεγνωσµένες προσπάθειες εξεύρεσης κλειστού χώρου, όπως και τελικά έγινε (8).

• Αποδείχθηκε ότι η Παριανή Κοινωνία έχει βαθειά ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ και η κινητοποίηση της απέτρεψε τον «περίπατο» που η ΧΑ πίστευε ότι θα πραγµατοποιούσε στο Νησί µας (9).

• Αποδείχθηκε ότι οι Νεολαίοι της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, κατάφεραν, µέσα σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα, να οργανώσουν µια πρωτόγνωρη σε µέγεθος και παλµό Αντιφασιστική – Αντιναζιστική Πολιτική Συγκέντρωση, αντιλαµβανόµενοι πρώτοι, τις διαθέσεις της Νεολαίας και γενικότερα της Παριανής Κοινωνίας.

• Είµαι προσωπικά υπερήφανος που, τόσο εγώ, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των µελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αντιληφθήκαµε έγκαιρα τη σηµασία της Αντιφασιστικής Συγκέντρωσης και την προπαγανδίσαµε µε κάθε πρόσφορο τρόπο και µέσο. Η εξέλιξη µας δικαίωσε (10).

• Παρεµπιπτόντως, η τεράστια συµµετοχή της Παριανής Νεολαίας και στην χτεσινή Αντιρατσιστική Συναυλία, που διοργανώθηκε και πάλι από  την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου µας δείχνει, για δεύτερη φορά µέσα σε ένα µήνα, τον δρόµο που πρέπει να ακολουθήσουµε, τον δρόµο της µαζικής και αγωνιστικής κινητοποίησης.

• Ενηµερώνω τους διάφορους που, «παραπληροφορώντας», «ενοχοποιώντας» και «στοχοποιώντας» προσπαθούν να κτυπήσουν όλους αυτούς, που µε τη στάση τους, τους ενοχλούν πολιτικά, ότι δεν θα µε φοβίσουν, πτοήσουν, ή τροµοκρατήσουν. Σήµερα ο «στόχος» µπορεί να είµαι εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Θα συνεχίσω να εκφράζω ελεύθερα την άποψη µου και να δρω σύµφωνα µε τα πιστεύω µου (11). Ούτε σ’ εµένα, και σίγουρα ούτε σε πάρα πολλούς άλλους, δεν πιάνουν οι  «υποδείξεις» και οι  άλλες πολιτικές τους αθλιότητες. Η Πολιτική Δράση σε όλα τα επίπεδα θα είναι η απάντηση µας.

Πάρος, Σάββατο 23/03/2013.

Μανώλης Ισιγώνης

Μέλος της Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάρου-Αντιπάρου».

———————————————————————————————-

Η απάντηση της εφημερίδας μας

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Με τις αριθµηµένες παρατηρήσεις που ακολουθούν, σχολιάζουµε τα σχετικά σηµεία στα οποία έχουµε τοποθετήσει τους αντίστοιχους αριθµούς στην επιστολή του Μ. Ισιγώνη, αποτίοντας έτσι φόρο τιµής στον άνδρα, στον πολιτικό, στον άνθρωπο, στο σύµβολο. Έτσι:

1 = Ο αριστερός Μανώλης, όταν καταφέρεται επί παντός επιστητού, ασκεί κριτική. Όταν του ασκείται η οφειλόµενη κριτική για την πολιτική δραστηριότητα του, τον «στοχοποιούν». Λογικό…

2 + 3 = Ο αριστερός και εξ αυτού «ειλικρινής» Μανώλης, βαυκαλίζεται κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει. Παρερµηνεύει σκόπιµα αυτό που του καταλογίστηκε, δηλαδή, ότι έστρεξε ανεύθυνα να καπηλευτεί την ενθουσιώδη προσπάθεια µίας οργάνωσης πολιτικοποιηµένων νέων και της κοινωνίας του νησιού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα τους. Δεν έστρεξε ως ευεργέτης, αλλά ως ευεργετούµενος. Δεν προσέγγισε για να βοηθήσει πραγµατικά, όπως θα έπρεπε, αν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια του, αλλά για να φωτιστεί, να αναζωογονηθεί πολιτικά από τη δύναµη και το θάρρος άλλων.

Και το έκανε µε άκοµψο τρόπο για να προφτάσει πρώτος να «πουλήσει» κολακεία και υποστηρικτική συµπάθεια σε νέους ψηφοφόρους της Πάρου (επενδύοντας στη φυσική άγνοια τους για την τοπική πολιτική ιστορία του τόπου και τους παράγοντες της). Και το έκανε µε αντιδηµοκρατικό τρόπο µη σεβόµενος τη δηµοκρατική διαδικασία στο εσωτερικό της γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου, για να το «παίξει» τοπικός κουµανταδώρος του νέου µεγάλου κόµµατος, αλλά και σαν ο πρώτος και καλύτερος ένθερµος υποστηρικτής των πρωτοβουλιών της νεολαίας µέσα στην γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι σύντροφοι του διάκεινται αρνητικά στις πρωτοβουλίες των νέων της Πάρου. Λες και αυτοί δεν έχουν παιδιά, λες και αυτοί δεν εµφορούνται από αντιφασιστικό φρόνηµα.

Μανώλη µου, µην προσπαθείς άδικα. Η κοινωνία της Πάρου ξέρει και µε τον καιρό θα µάθουν και οι νέοι µε τους οποίους συνοµιλείς, ότι δεν θα µπορούσες ποτέ να κινητοποιήσεις εσύ, ούτε το σύνολο µίας τέτοιας εκδήλωσης, ούτε καν τους νέους που κινητοποίησαν ως πυρήνες µία τέτοια εκδήλωση. Και τούτο γιατί δεν το έχεις καταφέρει ποτέ από τότε που ασχολείσαι µε τα κοινά στην Πάρο, πόσο µάλλον τώρα που όλοι γνωριζόµαστε µεταξύ µας. Δεν έχεις αποδείξει ότι έχεις το έρεισµα και την αξιοπιστία. Γι’ αυτό και επιχειρείς να «ψαρέψεις» σε νέα πελατεία.

4 = Έλα Μανώλη µου τώρα που δεν ήταν αντισυγκέντρωση. Θα αλλάξουµε όσα γνωρίσαµε για τους όρους στην πολιτική; Επιδιώχθηκε να γίνει αντισυγκέντρωση από κάποιους (συγκεκριµένους και λίγους) οι οποίοι ήθελαν και τα επεισόδια. Γι’ αυτό και φώναξαν για να γίνει πορεία – που δεν προβλεπόταν από το κάλεσµα της αφίσας – γι’ αυτό και είχαν φέρει τα κοντάρια που ήταν κουκουλωµένα στο παρτέρι, γι’ αυτό και έστριψαν την κεφαλή της πορείας προς την ταβέρνα, χωρίς επίσης να προβλέπεται από την απόφαση για τη διαδροµή της πορείας.

Τώρα, για τον χαρακτηρισµό «αυθαίρετα», πάµε πάσο. Κάτι παραπάνω γνωρίζεις εσύ για την λέξη. Ξέρεις Μανώλη µου, εκτός από το φασισµό στα κόµµατα, υπάρχει και ο φασισµός στην καθηµερινότητα. Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, υπάρχει και η Χρυσή Ακτή, και άλλες «χρυσοφόρες» όσο και φασίζουσες υποθέσεις καθηµερινότητας, διαχρονικά, αν σου θυµίζουν κάτι.

5 = Αυτά πάλι ποιος τα υποστήριξε δηµόσια ποτέ; Μανώλη µου διαρρέεις διαλόγους της γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ και µετά κατηγορείς άλλους για διαρροές;

6 = «Καλλιεργήθηκε» από ποιους; Γιατί δεν λες ονόµατα και διευθύνσεις Μανώλη µου; Η γενίκευση δεν είναι για ανθρώπους της αριστεράς µε πολιτικά αξιώµατα. Άσε που αποτελούν µορφή φασισµού. Γιατί δεν λες ονόµατα Μανώλη µου;

7 = Μπα έχουµε «πόλεµο» Μανώλη µου και δεν µας ειδοποίησες; Και δεν µου λες ρε θαρραλέε «ήρωα» και αγωνιστή Μανώλη: εσύ γιατί είχες θρονιαστεί σε ένα πεζούλι στην πλατεία Μαντώς και δεν µπήκες πρώτος – πρώτος στην πορεία να φας και το ξύλο στο σκοτάδι από τους οργανωµένους εγκληµατίες που ελλόχευαν στα σοκάκια της Παροικιάς; Και γιατί έγινες κίτρινος σαν το λεµόνι, όταν ο Κώστας σου είπε ότι η πορεία έστριψε και ότι είχαµε επιθέσεις και τραυµατίες;

Και που ήσουν παλικάρι µου να δώσεις θάρρος και να στηρίξεις ηθικά και νοµικά τους τραυµατίες; Να µου πεις, ήταν αργά, είχε περάσει η ώρα. Ίσως έπρεπε να πάµε σε κανένα ταβερνάκι για αποτίµηση, να πούµε και κανένα αντάρτικο µε τον Νταλάρα (όπως έλεγε και ο Χάρυ). Όσο και να πεις, ο αγώνας µε την µαγκιά των άλλων, κουράζει…

Και κάτι τελευταίο: Αν όλα αυτά που λες γίνονταν την προηγούµενη ηµέρα ή την επόµενη από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, θα αναιρούνταν; Έστω, αν η συγκέντρωση παρέµενε στην πλατεία, θα ήταν λιγότερο σηµαντικά τα µηνύµατα της; Αν τώρα, είχαµε θύµα και όχι απλά τραυµατίες, θα έκανες (πολιτικά) µε επιστολές τον τσάµπα µάγκα ή θα είχες κρυφτεί σε κανένα λαγούµι; Άσε µην απαντήσεις, έχουµε πείρα.

8 = Άσε τις κουβέντες καφενείου Μανώλη µου. Ονόµατα µπορείς να µας πεις; Ποιοι ήταν το «Κράτος», ποιοι το «παρακράτος», ποιοι ήταν οι συνεργάτες – µεσίτες της Χρυσής Αυγής που αναφέρεις; Γιατί δεν λες ονόµατα; Μήπως δεν θέλεις να τους αποκαλύψεις για να µην τους χάσεις από συνεργάτες; Συνεργάζεσαι µε φασίστες Μανώλη µου ή µε συνεργάτες φασιστών;

9 = Να µπούµε και εµείς στο «ποδοσφαιρικό» κλίµα µε το οποίο εξετάζεις την πολιτική: Και δεν µου λες Μανώλη µου, τώρα που 5 τραµπούκοι και 20 ΥΜΕΤατζίδες διέλυσαν µία πορεία 800 ατόµων και ξυλοφόρτωσαν αθώους, δεν το λες «περίπατο»;

Και εµείς που νοµίζαµε ότι η κυριαρχία στην πολιτική µετριέται µε την νίκη των επιχειρηµάτων…µε την εξάλειψη των αιτίων…

10 = Αυτό έχει µεγάλη σηµασία στη ζωή Μανώλη µου, να αισθάνεσαι «δικαιωµένος». Και «ψεύδοδικαιωµένος» την δουλειά του την κάνει…

Και δεν µου λες Μανώλη µου, µόνο εσείς «προπαγανδίσατε» (σ.σ: συ είπας), την αντιφασιστική εκδήλωση;

Από τα ΜΜΕ στην Πάρο ποια πρόβαλλαν και ανέδειξαν την εκδήλωση, χωρίς ανταλλάγµατα, χωρίς αιτήµατα, χωρίς να ζητήσουν προνοµιακές σχέσεις;

Μήπως «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» και τα ηλεκτρονικά µέσα που παρακολουθούν την εφηµερίδα διαδραµάτισαν τέτοιο ρόλο; Μήπως δεν υπήρχε άλλο ελληνόφωνο, Παριανό ΜΜΕ που να το έκανε τόσο ένθερµα;

Το ότι διατυπώνουµε µε ειλικρίνεια την κριτική µας σε πτυχές ή πρακτικές, αυτό τι σηµαίνει; Ακυρώνει τις γενικότερες επιλογές µας;

11 = Καλά, καλά Μανώλη µου. Και εµείς αυτό θέλουµε, να µην σταµατήσεις να υπάρχεις. Είπαµε, είσαι το σύµβολο µας, το «όριο», η «δηµοκρατία», η «αριστερά». Άλλωστε, η συµµετοχή σου στα κοινά της Πάρου το έχει αποδείξει πολλές φορές.

 

Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου

 

Υ.Γ: Μανώλη µου, εσύ κολάκευε µέχρι να χορτάσεις την πολιτική σου λαιµαργία τους νέους από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία. Τσάµπα είναι.

Εµείς πάλι, θεωρούµε πιο τίµιο να τους λογαριάζουµε και να τους σεβόµαστε ως ισότιµους πολιτικούς συνοµιλητές και συνοδοιπόρους. Αυτό περιλαµβάνει και την διαφωνία και την κριτική. Και να τη διατυπώσουµε και να την δεχθούµε.-