Άτακτη φυγή Ισιγώνη

Κλαίει για φασίστες και «σωτήρες»;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Επιστολές από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 06|04|13
Ο π. δημοτικός σύµβουλος, Μ. Ισιγώνης, την προηγούµενη εβδοµάδα (από το φύλλο της 30|03, προηγούμενη ανάρτηση) δηµοσιοποίησε ανακοίνωση µε την οποία ασκούσε κριτική κατά της εφηµερίδας µας, εξαιτίας της κριτικής που του είχε ασκήσει για την πολιτικά ανεύθυνη στάση του στην υπόθεση αντιδράσεων µε αφορµή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Πάρο.
Όπως γίνεται στις δηµοκρατίες, εµείς δηµοσιεύσαµε την ανακοίνωσή του και καταγράψαµε στην συνέχεια την οφειλόµενη απάντηση. Αυτή την εβδοµάδα, ο κ. Ισιγώνης, αντί επιχειρηµάτων και απαντήσεων στα ζητήµατα που του θέταµε στο φύλλο της προηγούµενης εβδοµάδας, επέλεξε την άτακτη φυγή από το χώρο των απαντήσεων και των επιχειρηµάτων, υπεκφεύγοντας στον χώρο του «άλλα λόγια να αγαπιόµαστε». Βεβαίως, έχει κατά τη γνώµη µας µεγάλη σηµασία η αποκαλυπτική «αγάπη» που εκδηλώνει ο κ. Ισιγώνης για κάποιους, δια της σύντοµης νέας ανακοίνωσής του. Έτσι, µας εξηγούνται πολλές απορίες που είχαµε από τις εκλογές του 2010.

Ακλουθεί η νέα ανακοίνωση Ισιγώνη:

«Αγαπητέ «φίλε» Κώστα Δραγάτη.
Κατανοώ πλήρως τον πόθο σου να ανεβάσεις κυκλοφοριακά (1) την εφηµερίδα σου. Κατανοώ επίσης ότι χωρίς εντάσεις, εφευρέσεις και διαστρεβλώσεις, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο (2). Θέλω όµως να σε ενηµερώσω, ότι η τελευταία επιστολή µου δεν απευθυνόταν σε εσένα. Αυτοί  στους οποίους απευθύνονταν, παρέλαβαν το µήνυµα µε τον πλέον ηχηρό τρόπο.
Όσο και να προσπαθείς να µπεις στο κάδρο, δεν έχω κανέναν λόγο να ασχοληθώ προσωπικά µαζί σου. Παρ όλα αυτά σου εύχοµαι να δεις κάποτε την εφηµερίδα σου να πουλάει
κάτι παραπάνω …(3)

Υ.Γ. Συνήθως επιτίθεσαι µε µανία σε όσους προηγούµενα είχες υποστηρίξει µε πάθος, τα παραδείγµατα πολλά (4). Με εµένα µάλλον το πάς ανάποδα (5).
Μανώλης Ισιγώνης.
Πάρος, 02/04/2013»


Οφειλόμενη απάντηση:

(Μετά από κάθε νούµερο ακολουθεί η απάντηση επί των αναφερόµενων στην επιστολή Ισιγώνη, όσο αφορά τα γραφόµενα της επιστολής του στα σηµεία µε τους αντίστοιχους αριθµούς)
1)
Μανώλη µου, ξεχνάς ότι η Πάρος, εκτός από τους τουρίστες, έχει µόνιµο πληθυσµό και συγκεκριµένα γεωγραφικά όρια. Συνεπώς, η κυκλοφορία µιας εφηµερίδας δεν διακυβεύεται σηµαντικά. Ιδίως, όταν κυκλοφορεί 17 συνεχή χρόνια. Ωστόσο, δεν νοµίζεις ότι το επιχείρηµα σου έχει κοντά ποδάρια;

Να σου το εξηγήσω. Αν η ενασχόληση της εφηµερίδας µαζί σου είχε τόσο µεγάλο ενδιαφέρον για την κυκλοφορία µας, δεν νοµίζεις ότι θα φροντίζαµε να µπει πρωτοσέλιδη για να θέλγει τον ενδεχόµενο αγοραστή; Μπήκες στις «επιστολές» Μανώλη µου, σελίδα 4! Άρα, το θέµα µας ήταν ο αντίλογος και µόνο. Επιπλέον, αν είχες κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά της δηµοτικότητας, δεν νοµίζεις ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου επί των ηµερών σου στην «ηγεµονία» του τοπικά, θα έπρεπε να είχε λίγα περισσότερα από 25 άτοµα σε ηµέρα εκλογών, στις 31|3, δύο µόλις ηµέρες πριν µας γράψεις τη νέα επιστολή σου; Τι φύλλα να πουλήσουµε µε εσένα ρε Μανώλη;

Εκτός, αν µας καλείς να ποντάρουµε στην οµορφιά σου και όχι στο πολιτικό βεληνεκές σου. Τότε αλλάζει η κουβέντα. Αλλά όπως είδες, δεν βάλαµε φωτογραφία σου… στο προηγούµενο φύλλο.
2) Μανώλη µου, έχεις ακούσει κανέναν να έχει διαψεύσει κάποιο από τα ρεπορτάζ µας ποτέ; Ξέρεις κανέναν φίλο σου να µας έχει κερδίσει ποτέ σε κανέναν από τα πολλά (πάνω από 20!) δικαστήρια που έχουν στηθεί µέχρι σήµερα για να µας κλείσουν; Ένας µας κέρδισε, και αυτός γιατί ορκίστηκε ψευδώς στη Σύρο ενώπιον δικαστηρίου ότι δεν αναµιγνύεται µε την πολιτική της Πάρου και συνεπώς, δεν ήταν δικαιολογηµένη η κριτική που του είχαµε ασκήσει. Ένα µήνα µετά την απόφαση του δικαστηρίου, ενοικίασε γραφεία στο λιµάνι και έβαλε ταµπέλα υποψήφιου δηµάρχου Πάρου!!! Εµείς πληρώσαµε, αλλά αυτός καταγράφηκε στους επίορκους.

Οπότε τα φληναφήµατα περί διαστρεβλώσεων, στα επιστρέφουµε λόγω της ιστορίας µας.
3)
Ευχαριστούµε για την ευχή Μανώλη. Άλλωστε, είµαστε η µόνη εφηµερίδα που ποντάρει σε κυκλοφορία και συνδροµές, γενικά, πωλήσεις.

Ίσως, θα προτιµούσες να βγάζουµε τα έξοδα για την εφηµερίδα µε δηµοτικά λεφτά κάτω από το τραπέζι, µε λεφτά από κλεψιές, µε εργολαβίες για λογαριασµό φασιστικών οργανώσεων και άλλα παρόµοια. Τι να κάνουµε ρε Μανώλη, εµείς δεν τα έχουµε αυτά τα «προσόντα». Αλήθεια, γιατί δεν µας απάντησες αν καλύπτεις ή αν συνεργάζεσαι µε φασίστες, που σε ρωτάγαµε µετά την προηγούµενη επιστολή σου;

4) Μανώλη µου αριστερός άνθρωπος, για ποιους στεναχωριέσαι; Για τον αρχυπουργό της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, πρώην υπουργό και «σωτήρα» µας Γ. Ραγκούση που υπέγραψε τα µνηµόνια (σ.σ: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!) ή για τον πλέον µνηµονιακό δήµαρχο της χώρας Χρ. Βλαχογιάννη που αρνιόταν να συµµετάσχει σε αγώνες για την υποβάθµιση του Κέντρου Υγείας και που µόλις πρόσφατα «έφαγε» παράνοµα µέρος µισθών εργαζοµένων της ΔΕΥΑΠ καλύπτοντας το µέλος του συνδυασµού του που εκτέλεσε την απόφαση;

Ή µήπως κλαις για τον Αργουζή του 2003, δέκα χρόνια µετά;
Ειδικά για τους δύο πρώτους, το «κλάµα» σου για αυτά που τους έχουµε κάνει, µας συγκινεί. Μας εξηγεί βέβαια και πολλά πράγµατα για τις εκλογές του 2010. Ειδικά για τον δεύτερο γύρο.

5) Και τι στεναχωριέσαι; Το πολύ – πολύ να γίνεις δήµαρχος.
Κ. Ν. ΔΡΑΓΑΤΗΣ

diafimisi_entipa_mikro_teliko