ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Ο Λεβεντάκης συνάντησε το δήμαρχο Αμαρουσίου

Patoulis_170413

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας συνάντησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκης. Απο το Δήμο Αντιπάρου και σχετικά με τα ζητήματα υπηρεσιών δημόσιας υγείας δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Τη συνδρομή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη ζήτησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.
Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου,και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Ιωάννης Λεβεντάκης για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού, κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Αντιπάρου τόνισε ότι σε ολόκληρο το νησί των 1500 κατοίκων, (το καλοκαίρι μαζί με τους παραθεριστές φθάνουν τους 8.000 κατοίκους ημερησίως) μεταξύ των οποίων 200 είναι παιδιά, δεν υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος και άλλες ειδικότητες ιατρών, ενώ οι δύο γιατροί που υπάρχουν στο νησί κάτω από σοβαρές αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους.

Ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Πατούλη για την παροχή και στελέχωση του νησιού με ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη  βοήθεια του στη σύσταση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο της Αντιπάρου ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής,  κλιμάκιο από γιατρούς και εθελοντές θα επισκεφθεί σύντομα την Αντίπαρο «με στόχο να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τους κατοίκους του νησιού». Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα θέσει το θέμα στο Υπουργείο Υγείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «οι ιθύνοντες πρέπει να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα της στελέχωσης της νησιωτικής μας χώρας με ιατρικό προσωπικό, βάζοντας ως υψίστη προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων».

Επίσης ο κ. Πατούλης θέλοντας να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου ζήτησε από το Δήμαρχο κ. Λεβαντάκη να υποβάλει ο Δήμος Αντιπάρου μία προσφορά για τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου που θα αφορά τριήμερες διακοπές στην Αντίπαρο κατά τους μήνες Μαϊο και Ιούνιο. Ο Δήμαρχος Αντιπάρου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του, την άοκνη προσπάθειά του και τη διάθεσή του να προσφέρει τη συνδρομή του όπου χρειασθεί, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς».

diafimisi_entipa_mikro_teliko