Σπάνε ρολόγια ΔΕΗ στον Φάραγκα

 

deh-thumb-medium

 

 Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 23|03|13


Το τελευταιο
διάστηµα λαµβάνει χώρα στην νότια περιοχή της Πάρου ένα περίεργο φαινόµενο. Πολίτες µε ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή της Αγκαιρίας και ιδιαιτέρως προς το Φάραγκα καταγγέλλουν ότι κάποιοι τους σπάνε τα ρολόγια της ΔΕΗ.

Πρόκειται…

…για ολική καταστροφή των γνωστών µετρητών που τοποθετούνται συνήθως στην είσοδο των σπιτιών προκειµένου να καταµετράται από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ η κατανάλωση και να εκδίδονται οι λογαριασµοί.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της εφηµερίδας µας τα σπίτια τα οποία έχουν υποστεί τις καταστροφές καταµετρητών είναι εκείνα που το χειµώνα παραµένουν κλειστά, εξαιτίας του ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν µένουν µόνιµα στην Πάρο. Πρόκειται για Παριανούς της Αθήνας, αλλά και µη Παριανούς που από αγάπη στον τόπο µας διαθέτουν ακίνητα στην περιοχή για να περνούν τις διακοπές τους.

 

ΔΕΗ και καταναλωτές


Είναι επιβεβαιωµένο ότι οι ιδιοκτήτες έχουν ενηµερώσει τη ΔΕΗ, καθώς έχουν ενηµερώσει και την αστυνοµία. Επίσης, η ΔΕΗ Πάρου έχει ενηµερώσει την αστυνοµία Πάρου µε ξεχωριστές ενέργειες από τους µεµονωµένους ιδιώτες, αφού η συγκεκριµένη πρακτική που ακολουθείται δηµιουργεί πρόβληµα, ιδίως, αν το φαινόµενο αποκτήσει µαζικότητα.

Ωστόσο, η ΔΕΗ έχει επιβάλει στους ιδιώτες που έχουν υποστεί ζηµιές να πληρώσουν οι ίδιοι τα νέα ρολόγια που τοποθετούνται. Κάτι τέτοιο προβλέπεται στα «ψιλά» γράµµατα των συµβάσεων που υπογράφονται µεταξύ ιδιοκτητών και ΔΕΗ, σύµφωνα µε πληροφορίες από στελέχη της εταιρείας.

 

Αστυνομία


Η αστυνοµία της Πάρου έχει καταγράψει τα περιστατικά και προσπαθεί µε διάφορες µεθόδους να παγιδεύσει αυτούς που τα έχουν προκαλέσει.

Βεβαίως, το έργο της εµποδίζεται από τις αντικειµενικές συνθήκες που περιορίζουν τις δυνατότητες για εντατικοποίηση των προσπαθειών του τοπικού τµήµατος. Για παράδειγµα, η δυνατότητα αύξησης της συχνότητας των περιπολιών στις αποµακρυσµένες περιοχές του νησιού, όπου παρουσιάζεται το συγκεκριµένο φαινόµενο, δεν µπορεί να επιτευχθεί εύκολα. Αφού, αφενός δεν υπάρχουν διαθέσιµα στελέχη στο τµήµα, αφετέρου δεν υπάρχουν καύσιµα για τα περιπολικά.

Ωστόσο, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, η αστυνοµία της Πάρου προσπαθεί να ανταποκριθεί.

 

Εικασίες


Σύµφωνα µε πληροφορίες, εξετάστηκε το σενάριο οι δολιοφθορές να οφείλονται σε οµάδα που «εκδικείται» την ΔΕΗ για τα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, σοβαρότερα εξετάζεται η εκδοχή να πρόκειται για οµάδα διαρρηκτών που δοκιµάζει τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων και της αστυνοµίας, όταν κόβεται το ρεύµα και παύει να λειτουργεί ο συναγερµός µετά από κάποιο χρονικό διάστηµα ενεργοποίησης µέσω εφεδρικών πηγών.

Εννοείται ότι όπου δεν υπάρχουν αντιδράσεις, επέρχεται η στοχοποίηση και η διάρρηξη.

diafimisi_entipa_mikro_teliko