Μετά την επερώτηση Γλέζου… | θαυμάστε και τον Πρωθυπουργό «μας»

samaras_thatser_2_120413

 

Από το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά διακινήθηκαν φωτογραφίες και το σχετικό κείμενο που ακολουθεί:
«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την κατοικία του πρέσβεως της Μεγάλης Βρετανίας και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την MargaretThatcher
».

Το σχόλιο μας
:

Με ειδικού είδους θαυμασμό παρατηρούμε το πλάγιασμα του σώματος του Πρωθυπουργού προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την Μάργκαρετ Θάτσερ. Υποδηλώνει σπουδή και θέρμη. Εκτιμούμε ότι αυτά τα αισθήματα εκδηλώνονται δημοσίως ως παραδειγματική σπονδή στα δόγματα που πρέσβευε ως προθιέρεια η αείμνηστη και των οποίων τους
«καρπούς» ζούμε σήμερα με απεριόριστη ευγνωμοσύνη προς την μακαριστή.

Παράλληλα, εισπράττουμε το μήνυμα υποταγής που μας περνά με την επίδειξη της πράξης του ο Πρωθυπουργός «μας» και τούτο διότι στη δημοσιότητα δεν έχει δώσει πρόσφατα τέτοιου είδους πράξεις του, που να αφορούν σε επίδειξη σεβασμού προς παγκόσμια ή ελληνικά πρότυπα ανθρώπων που έφυγαν που πρέσβευαν αρχές και αξίες με τις οποίες οι λαοί ευεργετήθηκαν, έγιναν καλύτεροι, προόδευσαν.
Ο σεβασμός στη νεκρή ηγέτιδα θα μπορούσε να είναι ανθρώπινη πράξη, ανάμνηση φιλίας ή συνεργασίας ή και διπλωματική υποχρέωση.
Η επίδειξη όμως της πράξης με τον επιτηδευμένο τρόπο που μας τον έδωσε το γραφείο Πρωθυπουργού είναι πολιτική πράξη με τραγικό μήνυμα και περιεχόμενο.

diafimisi_entipa_mikro_teliko