«Διαδρομές» στην προετοιμασία στη Μάρπησσα πριν το φετινό Καλοκαίρι

diadromos_foto_1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2013, η ημερίδα «Διαδρομές στη Μάρπησσα – το φεστιβάλ ως εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο μας». Επαγγελματίες από όλη την Πάρο, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και φίλοι της ομάδας, βρέθηκαν το πρωινό της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Poseidon of Paros» στη Χρυσή Ακτή. Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης παρουσίασε τη λειτουργία και τους στόχους της, καθώς και τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο της δράσης στο πλαίσιο ανάπτυξης του νησιού.

Στη συνέχεια…

diadromesmarpisa…η Μαρία Ψαρρού, υποψήφια διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού μας παρουσίασε την έρευνά της για τα φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας. Ο Παύλος Χατζηγρηγορίου, Διδάκτορας ΕΜΠ, Προϊστάμενος Προγραμματισμού, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δήμου Σύρου και οργανωτικά υπεύθυνος για τα Σεμινάρια του Ινστιτούτου Αειφορίας, Πολιτισμού και Παράδοσης της Άνω Σύρου, μίλησε για τη Φυσιογνωμία των Πόλεων και τον Ψηφιακό Πολιτισμό. Στο τέλος, η Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, συντόνισε εργαστήριο με θέμα «Συν – σχεδιάζοντας την Πάρο του μέλλοντός μας».
Η οργανωτική ομάδα «Διαδρομές στη Μάρπησσα» με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε όσους μετείχαν και όσους υποστήριξαν την ημερίδα.