ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την «Ένωση» των αγροτών της Πάρου και επίσημα!!!

Ανα κοίνωση εκποίησης ακινήτων της ΑΣΠ

pwlisi_akinitwn_eas_2plus

 

Προ των εξελίξεων που ξεκίνησαν με την παραίτηση την εβδομάδα που πέρασε μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου (ΑΣΠ) το «Διευθυντήριο» του συνεταιρισμού (Τσιγώνιας – Γκόκας) φαίνεται ότι επιταχύνει τις διαδικασίες ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Πριν από λίγα λεπτά δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί ιδιώτες να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς για όλα τα ακίνητα του συνεταιρισμού, με την διαδικασία – στην ουσία – της εκποίησης!!!
Τι άλλο θα καταλάβουν οι όποιοι υποψήφιοι αγοραστές, όταν θα διαβάζουν ομαδική αγγελία πρόσκλησης ενδιαφέροντος εξαγοράς, εκτός ότι ο ΑΣΠ θα πουλήσει όσο – όσο;

Πρόκειται…
…για έναν σκοπό χωρίς να υπάρχει σχέδιο, χωρίς να υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως εξασφάλιση ότι, αφού ξεπουληθούν όλα τα ακίνητα του ΑΣΠ, ο συνεταιρισμός θα μπορεί έστω να λειτουργεί.

Με «υποδειγματική» αδιαφάνεια ξεκινά η καταστροφή του τελευταίου κεφαλαίου της ΑΣΠ, όπως κατάντησε στα χέρια των Τσιγώνια Νίκου και Γκόκα Αλέξη που διαχειρίζονται τις τύχες του συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια. Αφού διέλυσαν την παραγωγικότητα και τις πωλήσεις του ΑΣΠ, τώρα βάζουν χέρι στην περιουσία του που αποκτήθηκε από τους Παριανούς αγρότες με κόπο δεκαετιών.
Ωστόσο, την ίδια περίοδο είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολιτικές παρατάξεις στην Πάρο και κυρίως η δημοτική αρχή (σ.σ: ξέρουμε, ξέρουμε, δεν έχετε αρμοδιότητα κ. Βλαχογιάννη) παραμένουν βουβές παρακολουθώντας να διαλύεται ο ιστορικός, κοινωφελής συνεταιριστικός οργανισμός του νησιού, δηλαδή η «Ένωση».


Ώρα ευθύνης

Η εφημερίδα μας καλεί κάθε Παριανή και κάθε Παριανό συνεταιριστή να αποσύρουν το ταχύτερο την εμπιστοσύνη τους από το συγκεκριμένο «Διευθυντήριο» που με ευθύνη του ΞΕΠΟΥΛΑ τους κόπους των παππούδων μας.
Να καταγγελθεί το εφαρμοζόμενο από καιρό σχέδιο καταστροφής του συνεταιρισμού με σκοπό το αγροτικό κεφάλαιο της Πάρου να το καρπωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Να οδηγηθεί ο ΑΣΠ άμεσα σε εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου που θα δεσμευτεί για την επανεκκίνηση του συνεταιρισμού με βάση την εργατικότητα, την ποιοτική παραγωγή, την αξιοποίηση των ακινήτων των παππούδων μας και όχι την εκποίηση τους, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ τους.

Ποιά ακίνητα ξεπουλάνε

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το ξεπωλητήριο που δημοσιεύθηκε, η εκποίηση αφορά στα ακίνητα των πρώην συνεταιρισμών των χωριών και το συγκρότημα στην Παροικιά που βρίσκεται στο Βίντζι. Να ληφθεί υπόψη ότι μεταξύ αυτών που πωλούνται είναι και το ακίνητο στο οποίο σήμερα λειτουργεί το σούπερμαρκετ «ΒΙΔΑΛΗΣ» στο οποία ανοίγεται μία λαμπρή προοπτική. Τα ακίνητα:

Α. ΠΑΡΟΙΚΙΑ

1. Συγκρότημα καταστημάτων – γραφείων (ισόγειο και όροφος) στον παραλιακό δρόμο της Παροικίας στην περιοχή Βίντζι συνολικής επιφάνειας 1274 τετραγωνικών μέτρων.
2.
Συγκρότημα ισόγειων καταστημάτων στο ίδιο με το ανωτέρω σημείο (παραλιακή Παροικίας – Βίντζι) συνολικής επιφάνειας 450  τετραγωνικών μέτρων.

Β. ΝΑΟΥΣΑ

1. Οικόπεδο 1484 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Άγιος Ιωάννης ή Καβαλαρικόν (πίσω από τις αποθήκες του Συνεταιρισμού).
2. Οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων με ισόγεια καταστήματα 205 τετραγωνικών μέτρων επί του δρόμου Νάουσας – Αγίων Αναργύρων (δίπλα στην αποθήκη του Συνεταιρισμού).

Γ. ΜΑΡΠΗΣΣΑ

1. Οικόπεδο 1614 τετραγωνικών μέτρων με ισόγειο κατάστημα 119 τετραγωνικών μέτρων στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο του χωριού (Παροικίας-Δρυού) στη θέση Μάκρωνας.
2. Ισόγειο κατάστημα 122 τετραγωνικών μέτρων επί του ίδιου, με το ως άνω, δρόμου (απέναντι από το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου).

Δ. ΑΛΥΚΗ

Οικόπεδο 640 τετραγωνικών μέτρων με ισόγειο κατάστημα 102 τετραγωνικών μέτρων.

Ε. ΚΩΣΤΟΣ

Οικόπεδο 1433 τετραγωνικών μέτρων με ισόγειο κτίσμα 94 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Ψαρόγες απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

ΣΤ. ΜΑΡΜΑΡΑ

Οικόπεδο 1005 τετραγωνικών μέτρων με ισόγειο κατάστημα 150 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Αγία Μαρίνα επί του δρόμου Μαρμάρων Μάρπησσας.