Σενινάρια από τον Εμπορικό Σύλλογο

«Υλοποίηση  προγραμμάτων
κατάρτισης στην  υγιεινή τροφίμων,
σύμφωνα με  τα οριζόμενα από τον ΕΦΕΤ»


photo
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου, επανέρχεται με νέα του ανακοίνωση, να ενημερώσει, ότι θα πραγματοποιήσει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ – στην υγιεινή τροφίμων σύμφωνα με τη νομοθεσία. Το πιστοποιητικό είναι 5ετους ισχύος. Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που έχουν προμηθευτεί το πιστοποιητικό  παλιότερα, θα πρέπει να το παρακολουθήσουν ξανά το σεμινάριο, αν έχει παρέλθει πενταετία από την απόκτηση του και έχει λήξει η ισχύς του.

Σε ποιους απευθύνεται:

diafimisi_entipa_mikro_telikoΤο πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΦΕΤ απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων. Ως επιχειρήσεις τροφίμων εννοούνται, εκτός από τις ευκόλως εννοούμενες (που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων), όλοι οι οργανισμοί της αλυσίδας τροφίμων ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυπλοκότητας.

Οι οργανισμοί της αλυσίδας τροφίμων περιλαμβάνουν τόσο τους άμεσα, όσο και τους έμμεσα εμπλεκόμενους οργανισμούς σε ένα ή περισσότερα στάδια της αλυσίδας τροφίμων. Οργανισμοί που συμμετέχουν  άμεσα στην αλυσίδα τροφίμων είναι  μεταξύ άλλων οι οργανισμοί παραγωγής ζωοτροφών, συγκομιδής, παραγωγής γεωργικών προϊόντων, παραγωγής συστατικών, μεταποίησης, λιανικής πώλησης, διάθεσης τροφίμων, τροφοδοσίας, υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης, μεταφοράς, αποθήκευσης, συσκευασίας και διανομής τροφίμων.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στους οργανισμούς έχουν ενταθεί, με αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων σε πολλές επιχειρήσεις, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου, θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» του ΕΦΕΤ, με σκοπό την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες από 5 ώρες κάθε ημέρα). Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Σωματείου και θα υπάρξει  πρωινό και απογευματινό τμήμα. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:

• Την παροχή εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού του προγράμματος
• Την έκδοση πιστοποιητικού παρακολούθησης του προγράμματος επιμόρφωσης ,Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 120,00 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται το παράβολο των εξετάσεων αξίας 30,00 ευρώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία η γραμματειακή υποστήριξη του συλλόγου είναι στη διάθεση σας, είτε στο 2284022262 είτε στο 6936670556.
Τα πρώτα σεμινάρια  έχουν ήδη προγραμματισθεί και θα συνεχιστούν  για όσο χρονικό διάστημα  χρειαστεί.