Οι «Γιατροί του Κόσμου μόνο στην Μάρπησσα για δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο

Αυτό το Σαββατοκύριακο
52480-532-1(1)-960
Από την ΚΔΕΠΑΠ ανακοινώθηκε σήμερα (05|04|13) για λογαριασμό του Δήμου Πάρου ότι τελικά, δεν θα πραγματοποιηθεί η δράση δωρεάν εξέτασης των πολιτών της Παροικιάς από οφθαλμιάτρους της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Θυμίζουμε ότι από το Δήμο Πάρου είχε προβληθεί τις προηγούμενες ημέρες πως με δικές του ενέργειες θα υπήρχε συνεργείο της γνωστής οργάνωσης που θα εξέταζε πολίτες της πρωτεύουσας το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Απριλίου.
Συγκεκριμένα…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…σε σχετική ανάρτηση ο ιστότοπος μας αναφερόταν σε λεπτομέρειες της υπόθεσης. Δείτε εδώ: http://wp.me/pU7eZ-4R5

Ο λόγος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου μας οι «Γιατροί του Κόσμου» θα βρεθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο κανονικά στις προγραμματισμένες τους υποχρεώσεις στην Μάρπησσα, καλεσμένοι του Συλλόγου Γυναικών του χωριού. Θυμίζουμε ότι με το σωματείο έχουν συνεργαστεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις και άλλες φορές με επιτυχία.
Αυτή τη φορά ο Δήμος θέλησε να παρεμβληθεί για να αποκομίσει το επικοινωνιακό όφελος, ότι κάνει κάτι και αυτός για την έλλειψη γιατρών που υπάρχει ακόμα στο Κέντρο υγείας Πάρου. Όμως βιάστηκαν από την πλευρά του Δήμου Πάρου να προβούν στις γνωστές «δράσεις προπαγάνδας» χωρίς πρώτα να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Η οργάνωση ενημέρωσε το Δήμο Πάρου ότι δεν έχει τη δυνατότητα από την τεχνική πλευρά να παρευρίσκεται σε δύο διαφορετικά μέρη το προσεχές διήμερο, αφού το συνεργείο της έχει μαζί του εξοπλισμό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο σε ένα σημείο κάθε φορά.

Έτσι, η οργάνωση προτίμησε να είναι συνεπής με τις «Γυναίκες της Μάρπησσας» και να υποσχεθεί στο Δήμο της Πάρου μία άλλη επίσκεψη σύντομα.