Ευτυχώς που υπάρχουν και οι έμποροι της Παροικιάς…

Ανακοίνωση για την «πεζοδρόμηση» του περιφερειακού
της Δημοτικής Αρχής Χρ. Βλαχογιάννη

IMG_0230
Η εφημερίδα μας Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της πριν δύο φύλλα έγραφε για τα πολυδιαφημισμένα και «μεγαλόπνοα» έργα της Δημοτικής μας Αρχής στον Περιφερειακό της Παροικιάς. Με ανακοινώσεις και άλλα συνήθη ψέματα μας έλεγαν ότι «ξεκινά» η πεζοδρόμηση του Περιφερειακού Παροικιάς…Εμείς με το ρεπορτάζ μας καταγγείλαμε επικίνδυνη προχειρότητα, κατασπατάληση χρημάτων και «ρουσφέτι».
Τελικά, αυτό που είδαμε ήταν ο εξωραϊσμός ενός ακινήτου του περιφερειακού…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…στο περιβάλλοντα χώρο του. Προφανώς ο ιδιοκτήτης που ευεργετήθηκε – δημοσία δαπάνη – θα ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή.
Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, πατώντας εδώ: ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ_230313

Με χαρά μας σήμερα υποδεχτήκαμε μία ανακοίνωση (σ.σ: Επιτέλους!!!) του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου τα μέλη του οποίου πλήττονται από τις αυθαιρεσίες αυτού του είδους της δημοτικής αρχής Πάρου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση την οποία αφιερώνουμε στο Δημαρχείο Πάρου:

«ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος, στη συνεδρίαση της 4/4/2013, αποφάσισε, να εκδώσει το παρακάτω αίτημα και να στραφεί εν συνεχεία, κατά παντός υπευθύνου, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, της πεζοδρόμησης του περιφερειακού. Η αφορμή, δόθηκε με την αποσπασματική, άστοχη και μεμονωμένη απόφαση του δήμου, για να πεζοδρομήσει ένα μικρό τμήμα στην αρχή του δρόμου.

 • Υπενθυμίζουμε, ότι ο δήμος έχει απαλλοτριώσει, όλες τις εκτάσεις για 3 μέτρα εκατέρωθεν του περιφερειακού, από την διασταύρωση Γκίκα έως την Πούντα.

  Η ύπαρξη του αξονομετρικού και τα χαρτιά των απαλλοτριώσεων από το 1970 επιβεβαιώνουν τα αναφερόμενα, καθώς και δραματικές αλλαγές στη χρήση γης στην εν λόγο περιοχή. Όμως είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο δεν έγινε χάρη στα συμφέροντα και τη μικροπολιτική που κυριαρχούσαν στην πατρίδα μας αλλά και στο μικρό νησί μας έως σήμερα. Πλέον όλοι βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών που μας οδήγησαν στην παρακμή.

 • Επίσης, ενδεικτικά να προσθέσουμε ότι σε ερωτηματολόγιο που απάντησαν  τα καταστήματα του περιφερειακού προ 5 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία ζητάει το πεζοδρόμιο.
 • Είναι γνωστό και αυτονόητο ότι οι πεζοί είναι ανεπιθύμητοι στον δρόμο αυτό αφού οι οδηγοί δεν τους υπολογίζουν και ο δήμος δεν ενδιαφέρεται για αυτούς επίσης.
 • Τέλος, με βάση τις επιπτώσεις στην αγοραστική κίνηση η οποία αυξήθηκε κατακόρυφα όπου και αν έχει εφαρμοστεί η πεζοδρόμηση δρόμου, πόσο δε μάλλον η ύπαρξη απλά ενός πεζοδρομίου που ζητάμε.

  Για τους παραπάνω λόγους, αποφασίζουμε να διεκδικήσουμε την άμεση δημιουργία πεζοδρομίου εκατέρωθεν του περιφερειακού δρόμου, στις διαστάσεις όπου είναι το νόμιμο δηλαδή περίπου 3 μέτρα σε κάθε πλευρά και όχι σε οποιαδήποτε άλλη τυχαία μέτρηση.
  Προειδοποιούμε επίσης το δήμο να μην παραλάβει το ελλιπές έργο από την κατασκευή του τμήματος με διάσταση 1,2 μέτρου γιατί αυτομάτως θα νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των ιδιοκτητών (που έχουν αποζημιωθεί ήδη) αλλά  και την δική του. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.

  Δε μας ενδιαφέρει το συμφέρον των λίγων που δεν θέλουν τόσα χρόνια αυτό το έργο λες και τα 3 μέτρα αυτά είναι που θα τους κάνουν πλούσιους ή φτωχούς…
  Μας ενδιαφέρουν οι ζωές μας και οι ζωές των εκατοντάδων παιδιών που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου για να πάνε καθημερινά στα 3 σχολεία που υπάρχουν κατά μήκος του περιφερειακού.
  Πολιτισμός σε μια κοινωνία είναι πρωτίστως ο σεβασμός του πολίτη. Αποδείξτε το κύριοι του δήμου στο φλέγον θέμα αυτό, αλλιώς κάποιοι σας θέλουν να μην κάνετε τη δουλειά σας και αυτό τελείωσε πλέον».