Γιατροί στη Μάρπησσα για δωρεάν έλεγχο από το Σύλλογο Γυναικών

Κολαούζος η Δημοτική Αρχή Πάρου για να δείξει ότι κάτι κάνει

zempra

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει μία πολύ χρήσιμη συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» προκειμένου να παρέχει δωρεάν ιατρικούς προληπτικούς ελέγχους στους ανθρώπους του χωριού οι οποίοι είτε δεν έχουν χρήματα, είτε δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στους γιατρούς τους οποίους ούτως ή άλλως δεν έχει σε επάρκεια το Κέντρο Υγείας Πάρου.
Άλλη μία τέτοια εκδήλωση διοργανώνεται…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…για το προσεχές Σαββατοκύριακο 6 με 7 Απριλίου.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάρου του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη ως γνωστό τα τελευταία 3 χρόνια έβλεπε το Κέντρο Υγείας να αποδυναμώνεται και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει την κατάρρευση, παρά μόνο, όταν οι πολίτες και οι τοπικοί σύλλογοι έσυραν με τις πρωτοβουλίες τους από την μύτη το δήμαρχο Πάρου σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, όπως αυτές που έγιναν εφέτος και στην Αθήνα.
Καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας φυλλορροούσε στο νησί μας η Δημοτική Αρχή Πάρου δεν κατόρθωσε – έστω και με πρόσκαιρο τρόπο – να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού για πρόσβαση σε γιατρούς δωρεάν. Αυτό το έχει κατορθώσει από καιρό ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας με τη συνεργασία του με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Η Δημοτική Αρχή Πάρου, παρατηρώντας την δημοτικότητα και την προσέλευση που έχουν οι σχετικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας έτρεξε παρασιτικά και επικοινωνιακά να «κωλύσει» δίπλα στην πρωτοβουλία του συλλόγου. Μάλιστα, με την ευκαιρία της δραστηριότητας που διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Μάρπησσα ο σύλλογος, ζήτησε να υπάρξει γιατρός από την οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου και στην Παροικιά για να κάνει δωρεάν οφθαλμολογικούς ελέγχους για τους πολίτες.

Το Συμπέρασμα

Με λίγα λόγια ο Δήμος Πάρου κατάντησε να είναι παρακολούθημα των πρωτοβουλιών ενός τοπικού συλλόγου ο οποίος τα κατάφερνε μια χαρά και πριν η Δημοτική Αρχή «κωλύσει» στην πρωτοβουλία του με ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Στην Πάρο του 2013 η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάρου είναι υποδεέστερη σε ιδέες και πρωτοβουλίες από έναν τοπικό σύλλογο. Μαθαίνει από τις πρωτοβουλίες ενός συλλόγου. Δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο για μόνιμες και σίγουρες λύσεις για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Απλώς, παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες των πολιτών και πηγαίνει από πίσω τους για να δείξει ότι κάτι κάνει και ο Δήμος. Με λίγα λόγια, η Δημοτική Αρχή έχει καταντήσει να είναι ένας απλός κλέφτης της προβολής από τις ενέργειες για τις οποίες έχουν σκεφτεί και έχουν οργανώσει άλλοι.


Η πρόσκληση του συλλόγου

«Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μάρπησσας στις 6 και 7 Απριλίου θα φέρουν κλιμάκιο γιατρών από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» αποτελούμενο από κινητή οφθαλμολογική μονάδα και παιδίατρο.
Σας ανακοινώνουμε το ακριβές ωράριο που θα μπορείτε να επισκέπτεσθε το κλιμάκιο των γιατρών στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Μάρπησσας.
Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 6 Απριλίου
09:00 π.μ. – 13:30 μ.μ.
και 17:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ.

Κυριακή 7 Απριλίου
09:00 π.μ. – 2 μ.μ.
Επίσης τις ίδιες ημέρες και ώρες θα βρίσκεται οφθαλμίατρος στο Κέντρο Υγείας Πάρου».

Η αφίσα του Δήμου Πάρου:

afisa