Γενική Συνέλευση Εμπορικού Συλλόγου | Ψήφισμα για την Υγεία

Αστείο περιστατικό με τον Αργουζή
sticker1
Την Κυριακή το πρωί 31|03|13 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου. Από τον πρόεδρο του συλλόγου και το διοικητικό συμβούλιο έγινε ενημέρωση στα μέλη για τη δράση του σωματίου κατά την προηγούμενη χρονιά και την οικονομική του διαχείριση. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης είχε κληθεί ο Κ. Αργουζής ως εκπρόσωπος του «Συντονιστικού» φορέων που δραστηριοποιούνται για την βελτίωση των συνθηκών στο Κέντρο Υγείας Πάρου, προκειμένου να κάνει μία ενημέρωση στα μέλη του συλλόγου για τις τελευταίες εξελίξεις επί των σχετικών θεμάτων.

Η παρουσία του προκάλεσε έκπληξη για έναν άσχετο λόγο. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης νόμιζαν ότι δεν θα παρευρεθεί τελικά στη γενική τους συνέλευση, παρά του ότι το ραντεβού τους ήταν προγραμματισμένο μέρες πριν. Αιτία ήταν…

…η «έγκυρη» (όπως πάντα) πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει μερικές ώρες πριν ως διαρροή από κορυφαίο πρόσωπο του δημαρχείου Πάρου ότι ο πρώην δήμαρχος Κ. Αργουζής θα διεκδικούσε με υποψηφιότητα του να είναι γραμματέας της τοπικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου. Το κόμμα της αντιπολίτευσης είχε διεργασίες ανάδειξης νέου συμβουλίου – γραμματείας για την Πάρο στην αίθουσα του ΝΗΡΕΑ στην Νάουσα, την ίδια ώρα που γινόταν η συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου.
Όταν ρωτήθηκε από ένα – δύο μέλη του συλλόγου αν εκλέχθηκε στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος απάντησε ότι δεν ήξερε κάτι σχετικό…
Τότε οι συνομιλητές κατάλαβαν ότι κάποιοι στο δημαρχείο ζουν τους εφιάλτες τους και σίγουρα, έβγαλαν άκομψα την δυσαρέσκεια τους για τη φετινή συμμετοχή Κ. Αργουζή στο «Συντονιστικό» Φορέων.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί μπήκαν στην αίθουσα, όπου έγινε η ενημέρωση. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου ομόφωνα έκανε δεκτό νέο ψήφισμα – επιστολή για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου το οποίο απευθύνεται στον υπουργό υγείας Α. Λυκουρέντζο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του λαού της Πάρου κατά τις συνομιλίες που είχαν γίνει με την ευκαιρία των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάρου.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
«Κύριε Υπουργέ,
Σας υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις σας για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, Πάρου – Αντιπάρου.και ζητούμε:

Κάλυψη των κενών θέσεων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του κέντρου Υγείας Πάρου.
• Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, διασωστών του ΕΚΑΒ τομέας Πάρου.
• Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, του Υγειονομικού αεροσκάφους του Δήμου Πάρου.
• Αναδιανομή και εξορθολογισμός του κόστους των επειγόντων διακομιδών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, το κόστος αερομεταφοράς επειγόντων περιστατικών από το νησί μας, με στρατιωτικά ελικόπτερα,10.000 ευρώ ανά πτήση και με πλωτά μέσα, 4.000 ευρώ ανά δρομολόγιο, ενώ στην περίπτωση του υγειονομικού αεροσκάφους Πάρου, το κόστος θα έπεφτε στα 2000 ευρώ.

Εάν προσθέταμε τα λεφτά που έχει πληρώσει το Κράτος, δηλαδη όλοι εμείς, σε αεροδιακομιδές και πλωτές διακομιδές ασθενών, τα τελευταία δύο χρόνια, θα χτίζαμε παλάτια, στην Πάρο, για τους ασθενείς.

• Πλήρη και συνεπή κάλυψη των προμηθειών αναλωσίμων και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Πάρου.
• Χρήση των άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, περί Νησιωτικότητας.
• Κάλυψη των θέσεων του προσωπικού υγείας, όχι με επικουρικές και περιοδικές θέσεις, αλλά με οργανικές.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε, την σοβαρότητα της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται το επίπεδο, των υπηρεσιών υγείας, στην Πάρο. Σας υπενθυμίζουμε ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της εξαγωγικής οικονομίας της Χώρας μας, της τουριστικής οικονομίας και της εισαγωγής εισοδήματος από την Ευρώπη και τρίτες Χώρες.

Πράξτε άμεσα τα δέοντα για να σώσουμε ότι έχει απομείνει από:

  • Την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη διαβίωση των Νησιωτών…
  • Την αξιοπιστία του Τουριστικού προϊόντος μας…
  • Τις βασικές υποδομές της Χώρας μας…»