Αθλητικός Όμιλος Πάρου

Υβριστική επίθεση ή προβοκάτσια;

0008566

Τις προηγούμενες ημέρες ρίχτηκαν στους δρόμους της Παροικιάς ανώνυμα (και γι’ αυτό απαράδεκτα κατά τη γνώμη μας) φέιγ – βολάν τα οποία έγραφαν: «Έξω οι φασίστες από τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου. Προστατεύστε τα παιδιά μας». Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την δημοσιοποίηση ανακοίνωσης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
diafimisi_entipa_mikro_teliko«Με αφορμή τη ρίψη φέιγ βολάν από θρασύδειλα άτομα με κατηγορίες εναντίον μας που επισύρουν νομικές κυρώσεις, ΟΜΟΦΩΝΑ το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ Πάρου, δηλώνει:
1. Αν τα άτομα που έριξαν τα κατάπτυστα φέιγ βολάν έχουν στοιχεία για τα όσα ισχυρίζονται, τότε, να τα προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
2. Ο ΑΟΠ είναι η μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια του νησιού με τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, στίβου, κολύμβησης. Πάνω από 300 οικογένειες εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον ΑΟΠ, δίχως ποτέ να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Πάνω από 300 οικογένειες της Πάρου και Αντιπάρου, μας γνωρίζουν καλά για την ανιδιοτελή μας προσφορά στο σύλλογο.

Επίσης, με πλήρη συναίσθηση των γραφόμενών μας σημειώνουμε:
α) Τα άτομα που προέβησαν στις απαράδεκτες ενέργειες έχουν «φωτογραφηθεί».
β) Για όλους όσοι πιστεύουν ότι η έως τώρα απάθειά μας σε όσα έχουν συμβεί είναι αδυναμία, τους πληροφορούμε ότι εμείς έχουμε γνωστές διευθύνσεις που διαμένουμε…
γ) Η καταγγελία μας στις διωκτικές αρχές δεν περιορίζεται μόνο στα κατάπτυστα φέιγ βολάν που ρίχθηκαν, αλλά και σε πιο άμεσα στοιχεία.
Τέλος, επειδή εμείς μιλάμε με το έργο μας, καλούμε και όλους όσοι μας ασκούν καλόπιστη κριτική να έρθουν δίπλα μας και να αναλάβουν ρόλους».

Από την ανακοίνωση…

…του συλλόγου κατανοεί ο οποιοσδήποτε ότι οι δράστες της ρίψης του εντύπου είναι ζήτημα ημερών να συλληφθούν. Θα περιμένουμε λοιπόν από την αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους να δούμε, αν πρόκειται για υβριστές ή προβοκάτορες. Με βάση το κείμενο της ανακοίνωσης, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα μέλη του συλλόγου που συνέγραψαν την ανακοίνωση τελικά θα μείνουν μόνο, με την ανακοίνωση. Με τον τρόπο που γράφτηκε το κείμενο στα σημεία (α) και (γ) δηλώνει ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για τους ενόχους ρίψης των φέιγ βολάν. Μάλιστα, από το σύλλογο έχουν αρχίσει να διαρρέουν και ονόματα ενόχων, προφανώς εξαιτίας της βεβαιότητας που υπάρχει από τα στοιχεία που διαθέτει ο σύλλογος ή συγκεκριμένα μέλη του, γι’ αυτούς.
Περιμένουμε από τα μέλη του συλλόγου να καταθέσουν επωνύμως, επώνυμες μηνύσεις και να μην αφήσουν τον οποιονδήποτε να τους συκοφαντεί σαν φασίστες.
Αν όμως δεν το κάνουν ενώ – όπως ισχυρίζονται – υπάρχουν τα αδιάσειστα στοιχεία, τότε θα δικαιούται ο οποιοσδήποτε να τους κατηγορήσει για συκοφαντία που προκύπτει από τη διαρροή ονομάτων φερόμενων «ενόχων». Η πράξη αυτή, δηλαδή η «κατασκευή» ενόχων από διαρροές, αν η ιστορία καταλήξει μόνο με την ανακοίνωση, εκτός από συκοφαντική θα είναι …και φασιστική.