Φωνάζουν οι πόρνες για το πόσο κακό κάνει το πληρωμένο σεξ!!!

line-drawing-03

«Από τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο του Βιβλιοπωλείου της Εστίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Με λύπη πληροφορηθήκαμε την (μετά από 128 χρόνια) αναστολή της λειτουργίας του βιβλιοπωλείου της Εστίας. Το κλείσιμο ενός από τα ιστορικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας αποτελεί μια τεράστια απώλεια για τον Πολιτισμό και σημαίνει, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Είναι γνωστό σε όλους μας πως το βιβλίο και ο κόσμος του έχουν βιώσει βαθιά στο πετσί τους την οικονομική κρίση. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Για την θέση που είχε και έχει το βιβλίο στα σπίτια και τις οικογένειές μας. Για τον τρόπο που διδάσκεται διαχρονικά η Λογοτεχνία στα σχολεία μας. Για όλα τα βιβλία που δεν διαβάσαμε επειδή «είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε». Δυστυχώς, η αντίστροφη μέτρηση για το θρυλικό στέκι της Οδού Σόλωνος 60 είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν τα μνημόνια και το ΔΝΤ».
Ακολουθούν οι σκέψεις μας επί της παραπάνω ανακοίνωσης που δημοσιοποίηθηκε σήμερα 1|4:
diafimisi_entipa_mikro_telikoΕντάξει δεν λέμε, έχουμε ακούσει μπούρδες και μπούρδες αυτή την περίοδο της εθελοδουλίας και της ξεφτίλας που διανύουμε, αλλά τέτοιες ανοησίες που γράφτηκαν με αφορμή το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της ΕΣΤΙΑΣ από τον «τομέα του πολιτισμού» του νεοΠΑΣΟΚ είχαμε καιρό να διαβάσουμε.

Σήμερα (1|4 να είναι τυχαίο;), προφανώς επειδή δεν είχαν να κάνουν τίποτε καλύτερο στην Ιπποκράτους, σκέφτηκαν να πουν και αυτοί μία ανοησία να περάσει η ώρα. Και έτσι, αποφάσισαν να γράψουν ένα κείμενο με την παρακάτω διάρθρωση επιχειρημάτων:

α) Είναι «τεράστια απώλεια για τον πολιτισμό» το ότι έκλεισε το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ.
β) Το βιβλιοπωλείο του Κολλάρου έκλεισε επειδή οι Έλληνες είχαν υποτιμήσει το βιβλίο, πριν να φέρει το νεοΠΑΣΟΚ το ΔΝΤ στη χώρα. Απλώς – κατά το νεοΠΑΣΟΚ –  τώρα έτυχε να κλείσει.
γ) Ότι σε αυτό συνέβαλε και ο τρόπος – προφανώς ο «κακός τρόπος» εννοεί ο «φωστήρας» που εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο δελτίο τύπου – με τον οποίο διδάσκεται η λογοτεχνία στα σχολεία μας.
Δηλαδή, «μαζί φάγαμε ΚΑΙ τα βιβλιοπωλεία»

Αναρωτιόμαστε, πόσο ανιστόρητος, αστοιχείωτος και αγράμματος πρέπει να είναι κανείς για να ζητήσει να του γράψουν μία τέτοια μπαρούφα, όπως το παραπάνω κείμενο;

Έχουμε την βεβαιότητα ότι:

α) επειδή έκλεισε το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ δεν θα πάθει τίποτε ο πολιτισμός, διότι στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα προϋπήρχε του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου, υπάρχει στο επίπεδο που τον διέσυρε το νεοΠΑΣΟΚ και οι λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις και θα υπάρχει και στο μέλλον, ας ελπίσουμε χωρίς αυτές τις «δυνάμεις», προκειμένου να έχει ανάσταση και ανάταση.
Αν θα μπορούσε να αποφύγει την μπαρουφολογία ο εμπνευστής, θα αρκούνταν να του γράψουν ότι θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την κοινότητα των ανθρώπων του βιβλίου και για την ιστορία αγοράς της Αθήνας. Όμως όχι, ήθελε να υπερβάλλει για να «επενδύσει» στο συναίσθημα προκειμένου να ανοίξει δρόμο στον λόγο για να ακολουθήσουν οι μεγάλες μπαρούφες της δήθεν πολιτικής ανάλυσης.

β) Το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ είχε ανοίξει, όταν οι εγγράμματοι ήταν ελάχιστοι στην Αθήνα. Κρατήθηκε ανοικτό κατά τη διάρκεια πτωχεύσεων και πολέμων που είχαν γίνει στη χώρα, έως σήμερα. Ποτέ όμως το εμπόριο και η κοινωνία δεν είχαν αντιμετωπίσει τέτοια ολική καταστροφή στην κατηγορία των ανθρώπων που ψωνίζει από την ΕΣΤΙΑ. Αυτή είναι η διαφορά.
Μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αποτελούσαν την λεγόμενη μικρομεσαία τάξη της χώρας μας δεν ασχολούνταν με τα βιβλία ποτέ. Δεν υπήρχε γι’ αυτούς το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ. Όμως το μικρό μέρος που ασχολείτο με το βιβλίο, ανήκε και αυτό στην λεγόμενη μικρομεσαία τάξη και αγαπούσε να επισκέπτεται και να αγοράζει από την ΕΣΤΙΑ.

γ) Είναι ψευδές ότι αυτό το κοινό συνδεόταν κυρίως με τη λογοτεχνία. Το βιβλιοπωλείο αυτό εξοικονομούσε μεγάλο μέρος των εσόδων του από επιμορφωτικά ή εκπαιδευτικά βιβλία, χωρίς να λέμε ότι δεν έχει υπάρξει στυλοβάτης και του λογοτεχνικού βιβλίου.

Αντί λοιπόν να αρλουμπολογούν οι φωναχτοί μειοδότες που ακόμα αποτελούν την κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, είναι καλύτερο να σιωπήσουν όπως δεκάδες άλλοι που οι επιλογές τους, τους έστειλαν στα σπίτια τους.
Επίσης, θα θέλαμε να μας ενημερώσουν στον «τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ» πόσα πετσιά έχει το βιβλίο. Είχαμε ακούσει σε μία ταινία έναν ηθοποιό, να διακωμωδεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες αναφερόμενος «στα εφτά πετσιά της μοναξιάς».
Δεν ξέραμε ότι κάποτε ο «τομέας πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ» θα ανακαλύψει τα «πετσιά» και στο βιβλίο.

PAROSNEWSBLOG.GR