Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην έκθεση ΜΙΤΤ

 

οικογενειακή ΜΙΤΤ

(φωτογραφία: Ελληνική αντιπροσωπεία. Πέμπτη από αριστερά η Μ. Χανιώτη)
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου της τουριστικής επιτροπής Δήμου Πάρου: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2013,  που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-23 Μαρτίου στην Μόσχα. Οι δύο πρώτες ημέρες ήταν…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…αφιερωμένες στους επιχειρηματίες για την δημιουργία μεταξύ τους συνεργασιών, ενώ τις επόμενες ημέρες η έκθεση ήταν ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και ιδιώτες.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ελληνικών φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση, το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και tour operators που δραστηριοποιούνται διεθνώς, ήταν καλό και αυξημένο μάλιστα για την Ελλάδα, με την Ρωσική αγορά να δίνει έμφαση σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού στην χώρα μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε για το υλικό του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και το έντυπο του Δήμου που αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό. Επίσης, έντονο  ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τα θαλάσσια αθλήματα όπως το kite surf και το wind surf καθώς και για τον περιπατητικό τουρισμό.

Η Πάρος ήταν από τα ελάχιστα νησιά που διέθεταν ολόκληρο το πληροφοριακό υλικό τους (κεντρικό πληροφοριακό έντυπο και 5 θεματικά) στην Ρωσική γλώσσα. Η εικόνα του stand της Πάρου, μέσα στον χώρο της Περιφέρειας του Νότιου Αιγαίου, ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη ενώ εντύπωση έκαναν τα δώρα (σακουλάκια με βότανα και φακελάκια με σπόρους Βασιλικού) που προσφέρθηκαν.

Το Δήμο Πάρου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής κα Μαρία Χανιώτη. Υπήρξε πληθώρα επαφών τόσο με ανθρώπους της τουριστικής αγοράς, φορείς, ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, οι οποίες και είναι στη διάθεση της Τουριστικής επιτροπής και των επιχειρηματιών προς αξιοποίηση».