Συγκέντρωση ενημέρωσης του Συντονιστικού για την υγεία

Επίκουρος παιδίατρος και ορθοπεδικός στην Πάρο
και η «αστεία» κατάσταση του δημάρχου

K.Y.PAROU 002

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά, από το «Συντονιστικό» φορέων που δραστηριοποιείται για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας του νησιού και το Κέντρο υγείας Πάρου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα γίνει ενημέρωση των πολιτών της Παροικιάς για τα αποτελέσματα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και για όσα προγραμματίζονται για το επόμενο.

Θυμίζουμε ότι το «Συντονιστικό» έχει…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…πραγματοποιήσει συναντήσεις ενημέρωσης σε όλα τα χωριά της Πάρου αφότου γύρισε από την Αθήνα που είχαν γίνει οι διαδηλώσεις για το θέμα, σε μία προσπάθεια να δοθεί απολογισμός στους πολίτες. Από αυτή τη διαδικασία έμενε μόνο η ενημέρωση στην πρωτεύουσα που θα επιχειρηθεί την προσεχή Κυριακή.

Τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το γραφείο προσωπικού του υπουργείου υγείας, ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε απόφαση με την οποία διορίζονται δύο επίκουροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στο δυναμικό της μονάδας του νησιού μας ένας παιδίατρος και ένας ορθοπεδικός.

Οι επίκουροι είναι γιατροί που διορίζονται με συμβάσεις ενός έτους. Από το «Συντονιστικό» φορέων Πάρου εκφράστηκε μερική ικανοποίηση για την εξέλιξη, αφού είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που οργάνωσε και πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα.
Όμως το κεντρικό αίτημα από το οποίο δεν υποχωρεί είναι να διορισθούν μόνιμοι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Πάρου για να λυθούν μόνιμα τα προβλήματα και για να μπορούν να επιβιώσουν και να ασκούν ευχάριστα τα καθήκοντα τους στο νησί μας οι γιατροί που έρχονται.

Με αυτή την έννοια, δεν ικανοποιεί το αίτημα Πάρου και Αντιπάρου ο υπουργός Α. Λυκουρέντζος με την απόφασή του ο οποίος είχε αναφέρει ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα να διορισθούν μόνιμα οι γιατροί που λείπουν από το Κέντρο Υγείας της Πάρου – κατ’ εξαίρεση λόγω νησιωτικότητας – με πράξη υπουργικού συμβουλίου, αφού οι διορισμοί έχουν ελαχιστοποιηθεί εξαιτίας των προβλέψεων του μνημονίου.


Το παρατράγουδο

Στο περιθώριο αυτής της εξέλιξης, ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης έτρεξε να καπηλευτεί την εξέλιξη και να ανακοινώσει από την ιστοσελίδα της παράταξης του την εξέλιξη, για να φανεί σαν δική του ενέργεια. Ξέχασε ότι ο ίδιος επί τρία χρόνια έβλεπε το Κέντρο Υγείας να καταρρέει και δεν έκανε τίποτε, εκτός από το να «παίζει» παραπολιτικά παιχνίδια σε συνεννόηση με τον τότε αρχυπουργό Γ. Ραγκούση της καταστροφικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.
Οι εξελίξεις ήρθαν εφέτος από το «Συντονιστικό» του οπίου ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης έγινε παρακολούθημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη βιασύνη του ο Χρ. Βλαχογιάννης στον τίτλο του κειμένου έγραφε ότι στην Πάρο έρχεται παιδίατρος και παθολόγος αντί ορθοπεδικού που είναι το σωστό. Μετά το διόρθωσε.
Το στιλ «Μαυρογιαλούρου» και προπαγάνδας της μεταπολίτευσης που χρησιμοποιεί σταθερά τόσο ο Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο Χρήστος Βλαχογιάννης δεν είναι τόσο αποτελεσματικά πια, αλλά προσφέρουν γέλιο και παράδειγμα προς αποφυγήν.

300x226_130997343343