Η Αντίπαρος … στη Γαλλία | Αλήθεια κύριε Δήμαρχε…

…σε τι γλώσσα συνεννοηθήκαν
με τους Γάλλους οι εκπρόσωποι σου;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Δήμαρχος Αντιπάρου ανακοίνωσε τα εξής:  «Στη διεθνή τουριστική έκθεση SALON DE MONDIAL που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 21 – 24 Μαρτίου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά η Αντίπαρος με ιδιαίτερη επιτυχία  φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσώπησαν την Αντίπαρο πρόβαλαν το νησί μας διανέμοντας το ειδικό μεταφρασμένο διαφημιστικό υλικό  που είχε προετοιμαστεί από τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.

Για τέσσερις ημέρες οι εκπρόσωποί μας ήρθαν…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την Αντίπαρο, τονίζοντας τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, παρουσιάζοντας τον Αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού της Αντιπάρου, το Σπηλαίο,  το Κάστρο, τις καθαρές παραλίες της. Παράλληλα, μετέφεραν τη φιλοξενία  και τη ζεστασιά των κατοίκων και των επιχειρηματιών του τόπου μας, το καλό φαγητό και τις προσιτές τιμές.

Επίσης κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης συναντήθηκαν και συζήτησαν με πολλούς εκπροσώπους του  τουριστικού κλάδου οι οποίοι έλαβαν πληρέστατη ενημέρωση για το νησί μας. Η προσέλευση ήταν αθρόα, το ενδιαφέρον των επισκεπτών πολύ μεγάλο και τα οφέλη που θα αποκομισθούν από το νησί και τους επιχειρηματίες μας πιστεύουμε ότι θα είναι μεγάλα και θα φανούν άμεσα».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε και οι οποίες δεν έχουν αμφισβητηθεί ακόμα και εντός συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, οι δύο «απεσταλμένοι» του κ. Λεβεντάκη, δεν μιλούν τη Γαλλική γλώσσα, ενώ και τα Αγγλικά τους αφορούν επίπεδο απλής συνεννόησης για πρακτικά θέματα και όχι για την προβολή και παρουσίαση ενός τουριστικού νησιού σε επαγγελματική έκθεση τουρισμού.
Με αυτή την έννοια διερωτώμεθα σε ποια γλώσσα συνεννοηθήκαν με τους Γάλλους επισκέπτες της έκθεσης, που ως γνωστό εντός Γαλλίας ακόμα και αυτοί που ξέρουν Αγγλικά, δεν μιλούν Αγγλικά;
Εμείς δεν αμφισβητούμε την καλή πρόθεση και την ειλικρινή προσπάθεια των απεσταλμένων. Άλλο όμως η πρόθεση, άλλο η δυνατότητα.
Συνεπώς, ο κ. Γ. Λεβεντάκης για άλλη μία φορά προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις με το δελτίο τύπου που παραθέσαμε, για να κερδίσει την εύνοια των τουριστικών επιχειρήσεων της Αντιπάρου.
Βεβαίως, η προσπάθεια για μία ακόμη φορά είναι τόσο χοντροκομμένη με ψέματα, όπου φυλλορροεί…