Αποκριάτικα, αλλά… δυστυχώς αληθινά!

 

malindretosΆρθρο του Χ. Μαλινδρέτου από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 16|03|13
Αγαπητοι µου συµπατριώτες,
Τη χαρά της αποκριάς, που πηγάζει από την ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν για λίγο από τη µιζέρια και τη δυστυχία της πραγµατικότητας, προσµένουµε και φέτος. Δυστυχώς φέτος, η γιορτή και η καλή διάθεση δεν αρκούν για να ξεχάσουµε το ζόφο και την απόγνωση, που περνάµε όλοι µας.

Αυτό που θα προσπαθήσουµε σήµερα είναι να…

————————————————————————————————
diafimisi_entipa_mikro_teliko…σκεφτούµε κάποια απίθανα πράγµατα, που συµβαίνουν στη χώρα µας. Είναι ευκαιρία σήµερα, να σκεφτούµε τους «καρνάβαλους» που µας ταλαιπωρούν µε τις καρναβαλίστικες εµπνεύσεις τους όλο το χρόνο… Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Θυµάστε τον ανεκδιήγητο Μέργο, το γενικό γραµµατέα του Στουρνάρα. Αυτός ο ευυπόληπτος σοφός κύριος, (που βρήκε πως µπορεί κάποιος να περάσει µε 485 ευρώ το µήνα), µαζί µε τον Αθανασόπουλο, (πρόεδρο της ΔΕΗ), και κάποιον Ευσταθόπουλο, όλοι µέλη του συµβουλίου της ΔΕΗ, που προχώρησαν, µια µέρα πριν την αποχώρησή τους, στις υπογραφές των σκανδαλωδών συµβάσεων του Αλιβερίου, της Πτολεµαΐδας και άλλες «αγαθοεργίες»! Όλοι αυτοί, σήµερα διώκονται σε βαθµό κακουργήµατος από τους οικονοµικούς εισαγγελείς. Και βέβαια, επειδή στη χώρα µας, η ανεντιµότητα (έστω και η υπόνοια) ανταµείβεται, οι παραπάνω κύριοι τοποθετήθηκαν από το Σαµαρά, ο ένας γραµµατέας οικονοµικών και ο άλλος Πρόεδρος του ταµείου αποκρατικοποιήσεων για να ξεπουλήσει κάθε βράχο της Πατρίδας µας, «σώζοντας» όπως πάντα λένε, τη χώρα!

Ε, ρε αποκριάτικο ρόπαλο, που σας χρειάζεται!..

Ο Πρόεδρος της στατιστικής αρχής, κάποιος Γεωργίου, είναι φίλος κολλητός του γνωστού Βενιζέλου, ο οποίος και τον επέβαλλε… Ο «εντιµότατος» λοιπόν αυτός κύριος εµπλέκεται στο µοιραίο σκάνδαλο της παραποίησης, προς τα πάνω,  του ελλείµµατος της χώρας µαζί µε τους αισχρούς Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο, που έβαλαν αναίτια την χώρα µας στη δίνη του ΔΝΤ… Αν και ασκήθηκε δίωξη- βέβαια σε βαθµό κακουργήµατος – αυτός ο αναιδής κύριος παραµένει στη θέση του γιατί ο ευτραφής προστάτης του φράζει την πόρτα της αποποµπής του και ο Σαµαράς δεν µπορεί να ανατρέψει ισορροπίες και να… διακινδυνέψει τη «σωτηρία» της χώρας!..

Ε, ρε χαρτοπόλεµο που σας χρειάζεται!..

Μέσα σε ένα νοµοσχέδιο µαµούθ – περί κεφαλαιαγοράς – κρύψανε τις προάλλες, και έφερε ο Στουρνάρας στη Βουλή για ψήφιση, την παρακάτω διάταξη. Αν δεν κάθεστε, καθίστε!… Η διάταξη προβλέπει τη διαγραφή προστίµων και προσαυξήσεων, µέχρι 80% – ή ποιος ξέρει τελικά µέχρι πού- σε χρήµατα που κάποιοι «ξέχασαν» να δηλώσουν – δεκάδες και εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ – ή που βγήκαν στο εξωτερικό (λίστα Λαγκάρντ κτλ)!.. Ο υπουργός όταν ρωτήθηκε απάντησε ως συνήθως, προκλητικά. Κάποιος µανδαρίνος στο υπουργείο, έβαλε τη διάταξη χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει!.. Ε, ρε Χρυσοχοΐδη, δεν είσαι ο µόνος, που δεν προλάβαινες να διαβάσεις, γιατί ασχολιόσουν µε τη «σωτηρία» της χώρας…

Υπουργέ Εργασίας κάτι έχω και για σένα… Η καθυστέρηση, στη καταβολή σύνταξης στις νέες αιτήσεις ανασφαλίστων – υπερηλίκων στον ΟΓΑ, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είναι εξευτελιστική για το Υπουργείο σου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν πλήρη άγνοια, όταν ερωτώνται από τους δυστυχείς συµπολίτες µας. Οι άνθρωποι αυτοί πεθαίνουν δίχως πόρους και περίθαλψη. Δεν ιδρώνει άραγε κανενός το αυτί; Και από την άλλη περιµένεις να «φυτρώσουν» χέρια και πόδια σε ανάπηρους, να περάσουν, για πολλοστή φορά από υγειονοµικές επιτροπές, για να λάβουν και πάλι το προνοιακό επίδοµα!.. Να περιµένω την απάντησή σου φίλε Γιάννη ή να σε ενοχλήσω ως πολίτης, στο υπουργείο σου;

Καλές απόκριες και ο Θεός να βάλει το χέρι Του, ώστε του χρόνου αυτά να είναι θλιβερές αναµνήσεις…
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Γ. ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ