ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ…

Άνεργος, φορολογητέο 11.480 €
Βουλευτής, φορολογητέο 27.376 €
Υπουργείο Οικονοµικών, Στουρνάρας, Μέργκος, Θεοχάρης, η παρέα που θα «σώσει» την Ελλάδα!…

malindretosΆρθρο του Χ. Μαλινδρέτου από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 9|03|13
Εγκύκλιος, µε αριθµ. Πρωτ. Δ121024690 ΕΞ2013, διατηρεί και επικυρώνεται µε βούλα ένα από τα πιο σκανδαλώδη βουλευτικά προνόµια. «Κατά την εκκαθάριση φόρου αφαιρείται από το εισόδηµα των βουλευτών 25% των µεικτών, (προσέξτε των µεικτών) χρηµάτων που λαµβάνουν ως τεκµαρτό, (προσέξτε τεκµαρτό), για την κάλυψη δαπανών»!

Πρόκειται για ένα σκανδαλώδες βουλευτικό προνόµιο, που εξηγεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, πώς σκέπτονται οι «εθνοπατέρες» µας τη «σωτηρία» µας. Ελπίζαµε ότι στο επικείµενο φορολογικό νοµοσχέδιο, που ήδη πήγε στη Βουλή, θα έρθει η διόρθωση. Αµ δε!..
…Οι βουλευτές έχουν τα γένια και τα χτένια!..
Με την παραπάνω εγκύκλιο του Θεοχάρη ξεκαθάρισαν οι προθέσεις των «πατέρων» του Έθνους και µαζί έσβησε και η ελπίδα µας ότι οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πού βρίσκονται ή µάλλον εµείς µε ποιους έχουµε µπλέξει!..

Το σκάνδαλο όµως δεν σταµατά εδώ. Ο τηλεαστέρας γραµµατέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ορίζει ότι για τους δικαστικούς, (που διαγκωνίζονται τους βουλευτές), δεν µπορεί να ισχύσει το ίδιο, διότι δεν νοικιάζουν γραφεία… Δηλαδή, µε άλλα λόγια, ο Έλληνας φορολογούµενος πληρώνει, πέραν των άλλων, και τα γραφεία των βουλευτών. Βέβαια οι εντιµότατοι αυτοί κύριοι ξεχνούν ότι η Βουλή έχει παραχωρήσει δωρεάν, στη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, γραφεία (µέγαρο στη Μητροπόλεως 1, κ.α.), πληρώνοντας και όλους τους λογαριασµούς…

Και όχι µόνο αυτό. Έχει και άλλα!.. Όλοι οι  βουλευτές, πέραν από τη δωρεάν παραχώρηση γραφείων, λαµβάνουν επίδοµα 2000 ευρώ για οργάνωση του γραφείου, επιδόµατα ταχυδροµικών τελών και µια σειρά άλλων επιδοµάτων για τις ανάγκες του «λειτουργήµατός» τους, χωρίς να ζητούνται αποδείξεις, αν τα χρήµατα αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που καταβλήθηκαν. Αυτό θα πει «τεκµαρτό» επίδοµα, δηλαδή επίδοµα χωρίς κανένα έλεγχο στην καταβολή του. Με άλλα λόγια, για τον ταλαίπωρο Έλληνα φορολογούµενο υπολογίζεται τεκµαρτό- ψεύτικο- φορολογητέο εισόδηµα (θα σας εξηγήσω παρακάτω και τον τίτλο του σηµερινού σηµειώµατός µου), ενώ για τους βουλευτές δίνονται τεκµαρτά- χωρίς αποδείξεις- επιδόµατα!..

Αγαπητοί µου Συνέλληνες.

Ακούστε τώρα, αν αντέχετε, και το πιο εξωφρενικό!.. Επειδή όλα τα θαλασσοεπιδόµατα των βουλευτών είναι αφορολόγητα, σε πολλές περιπτώσεις το αφορολόγητο  των βουλευτών φτάνει και το… 75% των πραγµατικών χρηµάτων, που λαµβάνουν!.. Έτσι εξηγείται και ο τίτλος του σηµερινού σηµειώµατος. Άνεργος, µε ενοίκιο 330 ευρώ το µήνα, (µοναδικό εισόδηµα), ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. (που αποκτήθηκε από φορολογηµένη δωρεά, πριν 3 χρόνια), και που τυχαίνει, κατά κακή του τύχη, να µένει σε διαµέρισµα 50 τετραγωνικών, έχει τεκµαρτό- ψεύτικο-  φορολογητέο εισόδηµα 11.480 ευρώ!.. Αντίθετα, βουλευτής, µε ετήσια αποζηµίωση 109.506 ευρώ, έχει φορολογητέο εισόδηµα, (µετά την έκπτωση του 75%), 27.376 ευρώ!..

Αυτή είναι λοιπόν η δίκαιη φορολόγηση, «κατά τη φορολογική ικανότητα των Ελλήνων», όπως επιτάσσει το Σύνταγµα…
Αυτή είναι η ανάλγητη πολιτική των τριών συνενόχων της σηµερινής κυβέρνησης…

Σαν Παριανοί, γνωρίζουµε ότι για να πάµε από την Παροικιά στη Νάουσα πρέπει να κατευθυνθούµε βόρεια του νησιού. Κάποιοι ανεγκέφαλοι- εγκέφαλοι προσπαθούν να µας πείσουν ότι αυτό µπορεί να γίνει αν πάµε νότια, και µέσω νοτίου και βορείου πόλου, να φθάσουµε… στη Νάουσα!.. Στη διάθεση όλων αυτών, λοιπόν αλλά και των λιγοστών συµπατριωτών µας που τους πιστεύουν (;) ακόµα, βρίσκονται τα φορολογικά στοιχεία που ανέφερα!.. Δεν ντρεπόµαστε, αυτοί πρέπει να ντρέπονται…

Μας λένε, πού θα βρουν τα χρήµατα και να προτείνουµε λύσεις, εκτός από το θάνατο των πολιτών, που µας προτείνουν αυτοί… Βλέπουν µόνο τα χρήµατα στις τσέπες µας, (αν υπάρχουν ακόµα), και έχω την εντύπωση ότι µας «σπρώχνουν» να πηδήξουµε από τα µπαλκόνια µας, για να µας τα πάρουν και αυτά!..

Πάντα όµως µετά τον Γολγοθά υπάρχει η Ανάσταση και η τιµωρία των τυράννων!..

ΥΓ1. Υπουργέ Εργασίας, θα ήθελα σεµνά και ταπεινά, να σε ρωτήσω τι γίνεται µε τις συντάξεις υπερηλίκων ανασφαλίστων του ΟΓΑ, γιατί και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, δυστυχώς, γελούν εις βάρος σου, όταν τους ρωτούν οι «άθλιοι» αυτοί συνάνθρωποί µας. Οι άνθρωποι αυτοί πεθαίνουν καθηµερινά χωρίς ασφάλιση και πόρους ζωής. Εδώ και ένα χρόνο περιµένουν το πενιχρό βοήθηµα για να «σωθούν». Τι θα γίνει, αυτούς ποιός θα τους «σώσει»;

ΥΓ2. Η Τρόϊκα ζητά επιτακτικά και άλλες απολύσεις!..
Να δούµε τι θα κάνετε…

ΥΓ3. «Με αυτά που κάνουµε σήµερα, τιµάµε τη µνήµη του Κων/νου Καραµανλή»!.. Αντώνης Σαµαράς στην εκδήλωση µνήµης του Ιδρύµατος Καραµανλή. Πιστεύω ο συγχωρεµένος να έχει ξεχάσει τα… γαλλικά του, γιατί αλλιώς ποιος σε ξεπλένει Πρωθυπουργέ!..
Αλέξη, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Γ. ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ