Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Δεύτερο «χτύπημα» Κυλάκου…

Με τη μέθοδο της μαργαρίτας, τον μαδάει…
Νέο «χοντρό» καρφί για τον πρόεδρο Ν. Τσιγώνια

eas parou
Ο γηραιός
πλην κραταιός, όπως αποδεικνύεται, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Πάρου Αν. Κυλάκος, µας έστειλε και νέα επιστολή µε αποδέκτη τον νυν πρόεδρο της «Ένωσης» Ν. Τσιγώνια. Είναι προφανές ότι ο πρώην πρόεδρος δεν µπορεί να αποδεχτεί την κατηγορία που εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος, ότι ο Αν. Κυλάκος ευθύνεται για την κατάσταση της «Ένωσης» σήµερα. Θεωρεί ότι ο Ν. Τσιγώνιας τον κατηγορεί για να αποφύγει τις δικές του τραγικές ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιπέσει ο συνεταιρισµός και κυρίως, προκειµένου…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχέδια του να ξεπουλήσει ακίνητα της «Ένωσης», δήθεν για να τη «σώσει», χωρίς να υπάρχει καµία διαβεβαίωση για την διαφάνεια και αποτελεσµατικότητα των όποιων πωλήσεων τυχόν αφήσουν οι αγρότες να γίνουν.Στην επιστολή – αναφορά που δηµοσιεύουµε σήµερα προκύπτουν σοβαρά ερωτήµατα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει άµεσα ο πρόεδρος Ν. Τσιγώνιας. Συγκεκριµένα, µε έγγραφο της η εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚ αναγνωρίζει οφειλή της – άνω των 50.000 ευρώ προς την «Ένωση». Το ερώτηµα που προκύπτει είναι αν ο νυν πρόεδρος έχει φροντίσει να εισπραχθούν από την εταιρεία αυτά τα χρήµατα, όπως υποχρεούται ή αν έχει φροντίσει να το κάνει από την διάδοχο εταιρεία που λειτουργεί έως σήµερα στο ακίνητο της «Ένωσης».
Να θυµίσουµε ότι από τις δύο επιστολές του Α. Κυλάκου έχουν προκύψει δύο ποσά τα οποία αναζητούνται και απορίες για το αν ο πρόεδρος και ο Δ/ντης της «Ένωσης» έχουν φροντίσει να εισπραχθούν.

Ακολουθεί η νέα επιστολή Αν. Κυλάκου:

«ΠΡΟΣ:  ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΠ  ΠΑΡΟΥ
Κον  Νικόλαον Τσιγώνια /Κτηνίατρο

Κύριε Πρόεδρε,
Σας παραθέτω την από 30/07/2010 επιστολή της τέως ΑΤΛΑΝΤΙΚ  µε την οποία, και για τους λόγους που αναλύει, αναγνωρίζει οφειλή της προς την ΕΑΣ Πάρου ποσού 56.320,61 ευρώ . Επειδή όµως ΑΤΛΑΝΤΙΚ  δεν υπάρχει πλέον σήµερα, το δε Super Market  της Πάρου το επούλησε στην ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΑRKET ΑΕ δυνάµει του από 3/12/2010 ιδιωτικού συµφωνητικού (το οποίον υπογράφεται κι εσείς  κε Τσιγώνια ως εκπρόσωπος της ΕΑΣ Πάρου) και από πουθενά δεν προκύπτει ότι εισεπράχθη από την ΕΑΣ  Πάρου το άνω ποσό, το οποίο σηµειωτέον ανήκει εις τους αµπελουργούς και κτηνοτρόφους της Πάρου, είναι ανάγκη να υπάρξει εκ µέρους σας µια σχετική και γραπτή ενηµέρωση προκειµένου να ενηµερωθεί η Παριανή κοινωνία και ιδιαίτερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι  της Πάρου οι οποίοι, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εµένα, παρακολουθούν µε αγωνία τα διαδραµατιζόµενα  τόσο στην ΤΕΩΣ ΕΑΣ Πάρου όσον και στον νεοσύστατο Αγροτικό Συνεταιρισµό Πάρου.

Ακολουθεί η επιστολή της ΑΤΛΑΝΤΙΚ:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΡΟΥ
Αθήνα 30/7/2010
Κύριε Πρόεδρε,

Σας ενηµερώνουµε ότι από τα στοιχεία που µυς παρέδωσε σήµερα, 2717!2010, ο επίτιµοί Πρόεδροι της ΕΑΣ Πάρου κος Αναστάσιος Κυλάκος και κατόπιν αντιπαραβολής του µε τα αντίστοιχα στοιχεία της εταιρίας µας, προκύπτει άτι r Ε-ΑΣ Πάρου χρεώθηκε από την εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ για την περίοδο 4111/2003 έως 7/2/2008 το συνολικό ποσό των 56.320,6 1 ευρώ για µεταφορικά προϊόντων παραγωγής της ενώσεως σας από Πάρο σε Αθήνα. Όπως υποστήριξε ο κος Κυλάκος και προκύπτει πράγµατι από τις σχετικές συµβάσεις συνεργασίας που έχουµε υπογράψει τα παραπάνω έξοδα βαρύνουν την εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ και όχι την ΕΑΣ Πάρου.

Σας διαβεβαιώνουµε άτι η ανωτέρω χρέωση δεν έγινε από πρόθεση της εταιρίας µας και όπως δηλώσαµε και στον κο Κυλάκο πρόθεσή µας είναι ντε µεριµνήσουµε άµεσα για την επανόρθωση της. Συγκεκριµένα δεσµευόµαστε και παρακαλούµε, λόγω της γενικότερης γνωστής οικονοµικής κρίσης να συµφωνήσετε η απόδοση τον ανωτέρω ποσού να γίνει προοδευτικά και σε µηνιαίες δόσεις των 3.000 €. Είµαστε βέβαιοι ότι για άλλη µια φορά θα εκτιµήσετε τα πνεύµα καλής συνεργασίας µας, το οποίο δεν αµφιβάλουµε ότι διέπει και την Οργάνωση σας

Με τιµή
Μανώλης Αποστόλου

Δεν νοµίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι στα όσα µε απόλυτη σαφήνεια αναφέρονται στην άνω επιστολή. Βέβαια, θα επανέλθω κε Πρόεδρε, γιατί κρίνω αναγκαίο να φρεσκάρω λίγο την µνήµη σας µήπως και συνειδητοποιήσετε το µεγάλο λάθος που διαπράξατε στην γενική συνέλευση του ΑΣΠ της 30ης Ιανουαρίου 2013 να κατηγορήσετε τον Κυλάκο για άστοχους χειρισµούς, αγνοώντας, προφανώς σκόπιµα,  την προσφορά αυτού του ανθρώπου την οποία ολόκληρη η Παριανή κοινωνία και ιδιαίτερα οι Παριανοί αγρότες έχουν εκτιµήσει και την οποία   ακόµα και εσείς κε Τσιγώνια ενώπιον του διοικητικού συµβουλίου της ΕΑΣ Πάρου αναγνωρίσατε  και έχει µάλιστα καταχωρηθεί και στα επίσηµα πρακτικά του Δ.Σ της Ένωσης.

Αθήνα, 10 Μαρτίου  2013
Αναστάσιος Κυλάκος