Δημοτική βιβλιοθήκη: Φουλ οι μηχανές ξανά

DSCF2814


Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 9|03|13
Από την δηµοτική βιβλιοθήκη γνωστοποιήθηκαν οι δραστηριότητες που έχουν γίνει κατά το τελευταίο διάστηµα, αλλά και ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο άµεσο µέλλον, καθώς και υπηρεσίες που είναι διαθέσιµες στο παριανό κοινό. Έτσι:
diafimisi_entipa_mikro_teliko– Σε συνεργασία µε το Future Library και το Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, η βιβλιοθήκη ετοιµάζει νέα υπηρεσία που θα αφορά στην εκµάθηση της χρήσης των Συστηµάτων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και της Online τεχνολογίας. Θα γίνουν δωρεάν µαθήµατα για: χρήση κινητών τηλεφώνων, εκτυπωτών, scanner (σαρωτών), ψηφιακών φωτογραφικών µηχανών, ηλεκτρονική αλληλογραφία, skype, facebook, linkedin…και άλλα πολλά, θα παρέχονται πληροφορίες και ενηµερωτικές συνεδρίες από τη βιβλιοθήκη και τους συνεργάτες της για άτοµα µέσης και τρίτης ηλικίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την έναρξη της νέας υπηρεσίας και τους όρους συµµετοχής σε αυτήν θα δοθούν σε λίγες ηµέρες.

  • Περισσότερα από  450 νέα βιβλία έχουν εµπλουτίσει τις συλλογές της βιβλιοθήκης. Τα 130 προέρχονται από δωρεά του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος για τη συµµετοχή της βιβλιοθήκης Πάρου στην δράση «Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012» του ιδρύµατος, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τον ετήσιο προϋπολογισµό του Δήµου για τη βιβλιοθήκη.

Τα σχολεία που επισκέφθηκαν το χώρο:

– στις 24/1/2013, η Δ’ τάξη του Δηµοτικού Σχολείου Αντιπάρου µε συνοδούς την κα. Λαµπρινή Αυγέρη και τον κ. Σπύρο Μποζιονέλο.

  • στις 31/1/2013, η Ε’ τάξη του 1ου Δηµοτικού Σχολείου Παροικίας µε συνοδό την κα. Αρετή Κατσαντώνη.

Η βιβλιοθήκη µας σε αριθµούς για τον 1 ½ µήνα λειτουργίας:
Δανεισµό: 721
Ερωτήσεις που απαντήθηκαν: 155
Χρήστες: 1.2297