«Βόμβα» για το αεροδρόμιο

που θα μπορούσε να γίνει κάποτε
στην Πάρο μας

aerodromio_parou_diadromos
Σάλο έχει προκαλέσει το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» που κυκλοφορεί στο φύλλο της 16|3 από το Σάββατο που μας πέρασε στα περίπτερα. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της μιλά για το «θανατηφόρο» πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου περιβάλλοντος το οποίο  έκαναν ύστερα από επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου στο οποίο εδώ και δύο μήνες γίνονται εργασίες κατασκευής του «πεδίου», δηλαδή των εργασιών υποδομής που προηγούνται για να κατασκευαστεί κάποτε ένα κανονικό αεροδρόμιο. Σαν και αυτό που εδώ και 40 χρόνια περιμένουν οι Παριανοί επιχειρηματίες του τουρισμού για να «ανοίξουν» τα φτερά τους, όπως δικαιούνται μετά από τόσους φόρους που έχουν πληρώσει στο Ελληνικό δημόσιο, αγωνιζόμενοι για την Πάρο μόνο με τα έσοδα από τους επισκέπτες που καταφθάνουν με το καράβι.
Σε αντίθεση με τους άλλους κυκλαδίτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, που έχουν από χρόνια και τα αντίστοιχα αεροδρόμια για να ασκούν την εμπορική τους τακτική, παρά του ότι δεν υπερέχουν σε τίποτε από τα κάλλη που διαθέτει η Πάρος.

Από το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας προκύπτει ότι…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…ο Γιάννης Ραγκούσης (π. Δήμαρχος και π. Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ) όσο και ο δήμαρχος και επιστήθιος φίλος του Χρ. Βλαχογιάννης από κοινού εξαπέλυαν μία προπαγάνδα αυτοπροβολής τους προηγούμενους μήνες με επίκεντρο τις χωματουργικές εργασίες που γίνονται στον χώρο που κάποτε θα φτιαχτεί ένα κανονικό αεροδρόμιο, αποσιωπώντας ότι την ίδια εποχή, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του ΠΕΧΩΔΕ δημιουργούσαν μία έκθεση με την οποία το έργο του αεροδρομίου καθίσταται απολύτως ευάλωτο. Πουλούσαν ψέματα και μεγαλοστομίες στους Παριανούς μέσα από ανακοινώσεις και «βαρύγδουπες» συνεντεύξεις.
Το χειρότερο είναι ότι ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης ο οποίος κατέχει θεσμική ιδιότητα (γιατί ο Γ. Ραγκούσης πια δεν είναι απολύτως τίποτε πια) γνώριζε βήμα – βήμα τις εξελίξεις για την υπονόμευση του έργου και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ για να τις αποτρέψει.
Το αντίθετο μάλιστα, δεν βρέθηκε ουδέποτε στα σημεία των εξελίξεων, ενώ απέκρυψε τις εξελίξεις από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου.

Έκκληση για πατριωτισμό

coverΗ εφημερίδα μας δεν χαίρεται καθόλου για τις εξελίξεις που επιβεβαιώνουν κατά γράμμα τις ανησυχίες της που έχει διατυπώσει από καιρό.
ΚΑΛΟΥΜΕ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τα σωματεία – τουλάχιστον – εκείνα, τα μέλη των οποίων ασχολούνται με επαγγέλματα του εμπορίου και του τουρισμού, να ενωθούν γρήγορα σε έναν αγώνα διάσωσης της ελπίδας κάποτε να αποκτήσει η Πάρος ένα κανονικό αεροδρόμιο.

ΖΗΤΟΥΜΕ να συγκληθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι να νομιμοποιήσουν μία πρωτοβουλία από τίμιους Παριανούς που θα προσπαθήσουν να ματαιώσουν τα σχέδια οργανωμένων συμφερόντων που «παγίδευσαν» την μελλοντική κατασκευή αεροδρομίου Πάρου.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε μία δημοτική αρχή και στους «σωτήρες» που με μεθοδεύσεις την επέβαλλαν, όταν είχαν τη δύναμή. Γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτοί από κοινού, προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους τη δημοτική εξουσία, δεν ντρέπονται να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη, ώστε να πετύχουν τους σκοπούς τους. Όπως είπαμε, δεν έκαναν καμία παρέμβαση για να εμποδίσουν τη σύνταξη της «θανατηφόρας» έκθεσης από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, με την οποία τοποθετείται «βόμβα» στα θεμέλια της κατασκευής ενός κανονικού αεροδρομίου που θα  μπορούσε να γίνει κάποτε στην Πάρο.
ΑΥΤΟ δεν έγινε μόνο από ανικανότητα…
ΑΥΤΟ δεν το απέκρυψαν μόνο επειδή θα τους ακύρωνε τις συνεντεύξεις…

Αν όλα αυτά γίνονταν σε ταινία, τότε ο αείμνηστος Καλογήρου θα αναφωνούσε με διπλή έμφαση: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!»