Δραστηριότητες της τουριστικής επιτροπής Δήμου Πάρου στο εξωτερικό

tourismos_pisina

O Δήμος Πάρου στα πλαίσια των ενεργειών προβολής και προώθησης του προορισμού συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Γερμανίας ΙΤΒ 2013. Το Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Γ. Μπαφίτης (Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ») και Γ. Μπάλιος (Μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου)  και οι δύο μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της προέδρου της τουριστικής επιτροπής Μ. Χανιώτη…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…»Έπειτα από αρκετή προεργασία  και με την συμβολή και της  εταιρείας  Συμβούλων του Δήμου πραγματοποιήθηκαν  στοχευμένες  επαφές με έγκριτους Tour Operators και ταξιδιωτικά πρακτορεία όπως το ThomasCook  και η FTI με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση του προορισμού στη γερμανική αγορά. Η συμμετοχή κορυφώθηκε με την παρουσίαση του προορισμού στο κοινό το Σάββατο 9/3και την Κυριακή 10/3 που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πληθώρας επισκεπτών. Αξίζει να αναφερθούν οι επαφές με επιλεγμένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ καθώς και η διερεύνηση για συνεργασία με επιχειρηματίες εστίασης της ομογένειας για πολυεπίπεδη δραστηριότητα που αφορά την ανάδειξη του προορισμού μέσα από πρωτότυπα projects και την αποστολή αντιπροσωπείας της Πάρου για την εκπαίδευση χορευτικών συγκροτημάτων σε παραδοσιακούς χορούς.

Στα πλαίσια της απόφασης της Επιτροπής για εκδήλωση δράσεων με σκοπό την ενδυνάμωση των εκθεσιακών συμμετοχών στις αγορές ενδιαφέροντος, συμμετείχαμε σε εκδήλωση παρουσίασης προορισμών που έλαβε μέρος στην Βιέννη στις 12 Μαρτίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα νησιά Μήλος, Σίφνος και Ίος. Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησε ο κος Μπαφίτης Γιώργος ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για την οργάνωση της συμμετοχής. Παραβρέθηκαν περίπου 50 τουριστικοί πράκτορες, αρκετοί εισαγωγείς προϊόντων καθώς και 10 περίπου δημοσιογράφοι που κάλυψαν το γεγονός.

Η Επόμενη Έκθεση που θα συμμετέχει η Πάρος θα είναι η ΜΙΤΤ στην Μόσχα της Ρωσίας η οποία θα πραγματοποιηθεί   από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου 2013.

imagee