Το πρόγραμμα εορτασμού της 25 Μαρτίου

kampanario_simaia

Από το γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου ανακοινώθηκε σήμερα (13|3) το πρόγραμμα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Πάρο. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
diafimisi_entipa_mikro_telikoΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πανηγυρικού Εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης  Μαρτίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και  Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.

Ώρα 11:30 π.μ.

Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013
Ώρα 07:30 π.μ.

Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς,   Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Πάρου κ. Κασσάρα Γεωργία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ,  στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.

Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.
Χώρος των επισήμων απέναντι από το Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.