Δείγματα οπισθοδρόμησης μετά τις διαδηλώσεις για την υγεία

… καταγγελία για μεταφορά ασθενών με νέο καΐκι

kentro.ygeias_bradi

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε το «Συντονιστικό» για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας. Αφορμή στάθηκε η καταγραφή και νέου πλοιαρίου το οποίο ξεκίνησε από το Σάββατο να πραγματοποιεί δρομολόγια με έκτακτα περιστατικά ασθενών από το Κέντρο Υγείας Πάρου με σκοπό την μεταφορά τους στη Σύρο. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

diafimisi_entipa_mikro_teliko«Παρά την αναλυτική και με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία παρουσίαση στον υπουργό, ότι το κόστος των πλωτών διακομιδών με σκάφη ιδιωτικών συμφερόντων κρίνεται άκρως επιβαρυντική για τον κρατικό προυπολογισμό,  για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για τον ίδιο τον ασθενή, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου, παρά τις εναλλακτικές και οικονομικά συμφέρουσες προτάσεις που του κατατέθηκαν.

Αντ’ αυτού χθες είχαμε και τις πρώτες διακομιδές, από Πάρο για Σύρο, με το σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» ιδιωτικών συμφερόντων με έδρα την Αντίπαρο. Μετά το σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» με έδρα την Νάξο, νάτο και το άλλο στην γειτονική μας Αντίπαρο.
Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο φορέα και για άλλη μια φορά ρωτάμε:

Ποιος είναι εκείνος ο κρατικός φορέας που έχει δώσει την άδεια στα σκάφη«ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» της Αντιπάρου και «ΚΥΡΙΑΡΧΟ» της Νάξου για να πραγματοποιούν πλωτές διακομιδές;
Ποιος αρμόδιος κρατικός οργανισμός ήλεγξε τα παραπάνω σκάφη εάν είναι εξοπλισμένα με το απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα εξασφαλίζει στον ασθενή την ασφαλή μεταφορά του στο νοσοκομείο της Σύρου;
Γιατί μετά τη μεγαλειώδη πορεία των Παριανών και των Αντιπαριωτών στην Αθήνα και την προβολή της από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, στα επόμενα δύο έκτακτα περιστατικά που έχρηζαν διακομιδής κατέφθασαν τα πλωτά μέσα του Λιμενικού της Νάξου και της Σύρου, και δεν έγινε το ίδιο και με τα χθεσινά περιστατικά;
Μήπως όμως έγινε λόγω του απόηχου της τεράστιας δημοσιότητας του θέματος και μετά από λίγες μέρες επανερχόμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση;
Κάποιοι αρμόδιοι πρέπει να απαντήσουν άμεσα, επίσημα και χωρίς χρονοτριβή.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση του ΕΚΑΒ, η μη ανάπτυξή του σε πανελλαδική κλίμακα, σε συνδυασμό και με τις τρομακτικές ελλείψεις βασικών υποδομών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δίνουν τη δυνατότητα, με πρωταγωνιστές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις ελέω Καλλικράτη, να ανοίγονται νέοι δρόμοι εμπορευματοποίησης και στον τομέα των διακομιδών. Δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους να επενδύσουν επιχειρηματικά σε τομείς που παρουσιάζουν κερδοφορία.
Ο Παριανός λαός με τους αγώνες του θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ικανοποίηση των αιτημάτων του:

Την δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία.
Ζητάμε, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Βελέντζειου Ιδρύματος, το υγειονομικό αεροσκάφος να ενταχθεί στο φορέα με έδρα το νησί μας. Να προμηθεύεται δωρεάν και αδασμολόγητο καύσιμο.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε ένα δημόσιο, δωρεάν, και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας».
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ