Επειδή η πολιτική μέχρι σήμερα ήταν για τους «επαγγελματίες» παράγοντες…


…διαβάστε πόσο εύστοχα απαντούν οι «ερασιτέχνες»

proi_3_010313
«Και αν εμείς χάσουμε, τα παιδιά σας, θα σας νικήσουν!!!»
Φιντέλ Κάστρο, μετά την πρώτη
αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Μπατίστα 1956

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Κ. Ροδίτης δημοσιοποίησε ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα (δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» στο φύλλο της 9|3 που κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα τύπου), για να εκφράσει τις απόψεις γύρω από το θέμα των γεγονότων που καταγράφηκαν στην Πάρο με αφορμή την δραστηριότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Πάρο στις 28|2. Η προσπάθεια του Κ. Ροδίτη ήταν…
diafimisi_entipa_mikro_teliko… αυτή που η εφημερίδα μας είχε προβλέψει ότι θα εκφραστεί από τους παράγοντες που στηρίζουν τη μνημονιακή συγκυβέρνηση 10 ΗΜΕΡΕΣ πριν τις εκδηλώσεις και τα γεγονότα της 28/2. Μάλιστα είχαμε κάνει εμφατική υπενθύμιση – αναφορά την παραμονή της 28/2 ότι οι μνημονιακοί παράγοντες του νησιού μετά την τεχνητή όξυνση που θα προκαλέσουν προβοκάτορες ενάντια στην αντιφασιστική εκδήλωση Παριανών νέων, θα θελήσουν να «τσουβαλιάσουν» αυτούς που διαδήλωσαν κατά του φασισμού, μαζί με εκείνους που «έστησαν» τα επεισόδια, για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά ως εκπρόσωποι της ηρεμίας και της δήθεν  «νοικοκυροσύνης». Λες και η δημοκρατία την επιθυμούν με αγώνες μόνο οι «ανοικοκύρευτοι».

Δεν είναι τυχαίο ότι τις δηλώσεις που είχαμε προβλέψει τις έκανε αφενός ο Κ. Ροδίτης (εκφραστής της ΝΔ του Αντ. Σαμαρά και όχι κάθε δημοκράτη που βρίσκεται σε αυτό το κόμμα, που βρέθηκε στην πλατεία Μαντώς), και ο πιο μνημονιακός δήμαρχος ΠΑΣΟΚ της χώρας, ο Χρ. Βλαχογιάννης.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου σήμερα (11|03) δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία απαντά στα επιχειρήματα που έθεσε με την επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, Κ. Ροδίτης. Με μπλε χρώμα γραφής παρατίθενται προτάσεις από την επιστολή Κ. Ροδίτη τις οποίες ακολουθούν οι απαντήσεις της οργάνωσης «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου».

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Απάντηση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας
Πάρου – Αντιπάρου
στους προβληματισμούς του κ Ροδίτη που δημοσιεύτηκαν.

 

nazismos__201260353«Ας μας επιτρέψετε κ Ροδίτη, να αναφερθούμε σε εσάς ως αρχηγό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και όχι ως απλό πολίτη της Πάρου, όπως υπογράφετε και να απαντήσουμε τις (ρητορικές μάλλον) ερωτήσεις σας, με επιχειρήματα και πηγές.

«Η Πάρος έφτασε στα πρόθυρα του εμφυλίου […]Τώρα έχουμε μεταφερόμενους δημοκράτες, μεταφερόμενους πατριώτες και μεταφερόμενους αστυνομικούς»

Σύμφωνα με την Wikipedia, o εμφύλιος πόλεμος είναι πόλεμος κατά τον οποίο μέρη εντός της ίδιας κουλτούρας, κοινωνίας ή εθνικότητας πολεμούν το ένα το άλλο διεκδικώντας τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας. Μάλλον σκόπιμα προσπαθήσατε να παραπλανήσετε τους πολίτες της Πάρου και να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι πρόκειται για δύο αντίπαλες ομάδες, που συγκρούονται για να επικρατήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γι αυτό δεν θα μπούμε καν στον κόπο να περιγράψουμε γιατί η συγκέντρωση και η πορεία, δεν φέρνουν καθόλου σε εμφύλιο. Είναι πολύ εύκολο να εξισώσεις τους 20 φίλους που ήρθαν από τη Νάξο γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, με τους περιφερόμενους μαχαιροβγάλτες που αλωνίζουν την Ελλάδα με κρατικά λεφτά και 3 κλούβες ΜΑΤ για ιδιωτική ασφάλεια. Είναι όμως πολύ δύσκολο ο Παριανός λαός να σε πιστέψει. Σύμφωνα με «Τα Νέα της Πάρου» περισσότερα από 800 άτομα πέρασαν από την συγκέντρωση, συνεπώς σχεδόν κάθε οικογένεια του Νησιού είχε τουλάχιστον ένα μέλος της εκεί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι μάταιη η προσπάθεια σας να δημιουργήσετε ψευδής εντυπώσεις.

«Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε τον τόπο μας;»

Αν με το «εμείς» θεωρείτε τους κατοίκους της Πάρου, προφανώς και μπορούμε, μάλιστα το αποδείξαμε ξανά στις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις για το κέντρο υγείας και στην πρόσφατη αντιφασιστική συγκέντρωση. Αν με το «εμείς» θεωρείτε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ηγείστε τοπικά, μάλλον όχι. Για την ακρίβεια εσείς δημιουργήσατε αυτήν την κατάσταση που έφερε πρόσφορο έδαφος για να ακουστούν οι φασιστικές απόψεις σαν λύση στην κρίση που ζούμε. Είστε εσείς που φέρατε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και εξαθλιώνετε καθημερινά τον Ελληνικό λαό. Είστε εσείς που έχετε κάνει επίσημη πολιτική του κράτους, το πολιτικό πρόγραμμα της χρυσής αυγής, για να σταματήσετε επιτέλους, την διαρροή ψήφων προς τα ακροδεξιά.

«Σκέπτομαι τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ και η αστυνομία».

Αν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ, απλά θα ακυρωνόταν η εκδήλωση τους, καθώς χωρίς την συνοδεία της αστυνομίας δεν πάνε πουθενά. Είναι χυδαία η προσπάθεια σας να αποκρύψετε ότι η επίθεση των χρυσαυγιτών στον συγκεντρωμένο κόσμο έγινε σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Η προσπάθεια να δικαιολογήσετε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σας, που στέλνει στρατό κατοχής στην Πάρο, αντί για παιδίατρο και τραυματιοφορείς, πέφτει στο κενό.

«Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την ειρήνη μας, τον τουρισμό μας;»

Βεβαίως! Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της εναντίωσης μας, στη φασιστική συμμορία. Γνωρίζουμε ότι όπου και να άνοιξαν γραφεία, τα μαχαιρώματα και οι επιθέσεις έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Όποιος είναι λίγο διαφορετικός, γίνεται αυτόματα και στόχος. Ακόμα και τουρίστες έχουν πέσει θύματα της ρατσιστικής βίας, επειδή είχαν περάσει το «επιτρεπτό όριο μαυρίσματος». Μάλιστα, σύμφωνα με το «Έθνος στις 17/11/2012» η Αμερικάνικη πρεσβεία εξέδωσε τουριστική οδηγία για την χώρα μας, με αιτία τις ρατσιστικές επιθέσεις. Αλλά να μην πάμε μακριά, το είδαμε και το καλοκαίρι στην Πάρο όπου με πρόσχημα την επίθεση στην μικρή Μυρτώ, είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προς κάθε μελαμψό που μένει στο νησί.

Η κοινωνία και κυρίως η νεολαία του νησιού, με αυτήν την συγκέντρωση που κατηγορείτε για εμφύλιο, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στη φασιστική συμμορία ότι είναι ανεπιθύμητη!
Άρα μέχρι την επόμενη προσπάθεια απόβασης «περιφερόμενων φουσκωτών», θα ζούμε ειρηνικά στο όμορφο νησί μας…»

Ολόκληρη η επιστολή Κ.Ροδίτη:
Προβληματισμός !!!

Δεν ξερω που φτάσαµε ή που κάποιοι θέλουν να µας φτάσουν.
Μία ΠΑΡΟΣ ειρηνική ανθρώπινη, τουριστική, φιλόξενη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, έφτασε στα πρόθυρα  «εµφυλίου». Όταν άκουσα ότι  ήρθαν 3 κλούβες µε ΜΑΤ, προβληµατίστηκα, είπα δεν είναι ανάγκη, δεν χρειάζεται η ΠΑΡΟΣ  µας, αστυνοµοκρατία.
Δυστυχώς, διαψεύστηκα!! Τώρα, έχουµε µεταφερόµενους δηµοκράτες, µεταφερόµενους πατριώτες και µεταφερόµενους αστυνοµικούς.
Εµείς τι είµαστε;
Δεν µπορούµε να τα βρούµε;
Δεν µπορούµε να διαφυλάξουµε τον τόπο µας;
Δεν µπορούµε να διαφυλάξουµε την ειρήνη µας, τον τουρισµό µας;
(Η Πάρος δυστυχώς µας  έχει  εκπλήξει δυσάρεστα  τελευταία, δεν χρειαζόµαστε και εµφύλιο).
Σκέπτοµαι τι θα κάναµε, εάν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ και η αστυνοµία,  όταν οι  ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ (µε τους εκτός ΠΑΡΟΥ µαζί), συναντούσαν τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  (µε τους εκτός ΠΑΡΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ έξω από το µαγαζί που έκοβε την πίτα της η χρυσή αυγή.
Ποιος θα σταµατούσε την ΒΕΝΤΕΤΑ των παιδιών µας µετά;
Ο Δήµος Πάρου !!!  τα κόµµατα !!!!  εµείς !!!
Σαν πολίτης της ΠΑΡΟΥ και ΠΑΡΙΑΝΟΣ µε παιδιά, πρέπει ως µέρος ενός συνόλου που αγαπά την ΠΑΡΟ, να σταµατήσουµε κάτι τέτοιο.
Να αφήσουµε εκτός Πάρου αυτούς που εκστρατεύουν στην ΠΑΡΟ για το καλό µας, ας πάνε να τσακωθούν αλλού, να διαφυλάξουµε τον τόπο µας πάση θυσία.
Ας µπει µπροστάρης ο Δήµος  και όλοι µαζί για µία ΠΑΡΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ –ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ.
Αυτά δεν τα γράφω για να γράψω κάτι, αλλά  για να προλάβουµε  δυσάρεστες καταστάσεις.
Κ.  Ροδίτης
Πολίτης της Πάρου