Τώρα τους πειράζει η ΝΔ


Ό,τι έσπειρες, θερίζεις

aerodromio_parou

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα τα νέα Πάρου – Αντιπάρου της 23|02|13

Απο την τοπική οργάνωση της ΝΔ Πάρου – Αντιπάρου ανακοινώθηκε την προηγούµενη εβδοµάδα ότι εγκρίθηκε η προµελέτη για τα κτηριακά συγκροτήµατα του κανονικού έργου νέου αεροδροµίου που θα κατασκευαστεί κάποτε στην Πάρο. Αν ισχύει η πληροφορία, η διακίνηση της οφείλεται στις σχέσεις που διατηρεί η τοπική κοµµατική οργάνωση µε την κυβέρνηση στην οποία τον πρώτο λόγο τον διαδραµατίζει – όπως είναι γνωστό – το κόµµα της Νέας Δηµοκρατίας.

Πόσο µάλλον…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…που στο υπουργείο Ανάπτυξης (τοµέας του οποίου είναι τα δηµόσια έργα) κυβερνά ένα κορυφαίο στέλεχος αυτής της παράταξης, για το οποίο κάποιοι λένε ότι ίσως είναι και ο επόµενος αρχηγός του κόµµατος.

Δυστυχώς…

…στην χώρα µας το µεταπολιτευτικό κατεστηµένο επέβαλε το κράτος να είναι το «λάφυρο» κάθε κόµµατος. Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτό γινόταν µόνο από το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δηµοκρατία, τώρα, γίνεται σε συνεργασία των δύο κοµµάτων, αλλά προηγείται εκείνο που έχει περισσότερη κοινοβουλευτική δύναµη και περισσότερα «πόστα» στην κυβέρνηση. Εποµένως, η διακίνηση της πληροφορίας γύρω από την εξέλιξη των έργων, αποτελεί µέρος αυτής της παραπολιτικής διαδικασίας, αφού το εκάστοτε κόµµα προβάλλοντας τις πληροφορίες για την πορεία ενός έργου, εµφανίζεται στην κοινή γνώµη, στους πολίτες – ψηφοφόρους, ότι οι παράγοντες αυτού του κόµµατος πρέπει να πιστωθούν την εξέλιξη του έργου.

Στην περίπτωση της Πάρου…

Ο τ. υπουργός Γ. Ραγκούσης κάνει κάθε προσπάθεια για να πείσει την κοινή γνώµη της Πάρου ότι επί των ηµερών του στο υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ υπογράφηκε η κατασκευή του νέου αεροδροµίου Πάρου. Η αλήθεια δυστυχώς για αυτόν και τους Παριανούς δεν είναι αυτή. Αυτό που κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία ηµέρα της θητείας του, ήταν να υπογράψει την κατασκευή ενός σκάµµατος, µίας λακκούβας, που θα ολοκληρωθεί ως πεδίο, επί του οποίου κάποτε θα κατασκευαστεί το κυρίως έργο ενός κανονικού νέου αεροδροµίου. Αυτό λένε τα έγγραφα, τι να κάνουµε τώρα;

Το πρόβληµα του κ. Γ. Ραγκούση είναι ότι η ΝΔ εδώ και ένα χρόνο έχει τον πρώτο ρόλο σε αυτό το κακό παιχνίδι. Έτσι, η τοπική οργάνωση έδωσε στη δηµοσιότητα την προηγούµενη εβδοµάδα µία πληροφορία για θετική εξέλιξη επί του κανονικού έργου του νέου αεροδροµίου. Σε αυτή την ανακοίνωση αντέδρασε λυσσαλέα ο τ. παριανός υπουργός του ΠΑΣΟΚ µε ανακοίνωση του συνδυασµού της διοίκησης του Δήµου. Γιατί προφανώς, ήθελε να συνεχίζει να φαίνεται ότι ένα χρόνο µετά από την ανάληψη καθηκόντων διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ενάµιση χρόνο µετά από την αποµάκρυνση του από το υπουργείο έργων, συνεχίζει να «προωθεί» αυτός και µόνο αυτός τις εξελίξεις για το νέο αεροδρόµιο Πάρου µέσω της προβολής πληροφοριών. Αυτές τις πληροφορίες τις έχει από υπαλλήλους του υπουργείου µε τους οποίους διατηρεί ακόµα επαφές. Αυτό το µεταπολιτευτικό, προπαγανδιστικό «φαγητό» µικροπολιτικής, του το πήρε από το «τραπέζι» την προηγούµενη εβδοµάδα η τοπική οργάνωση της ΝΔ για να κάνει το δικό της «παιχνίδι».
Μας «φροντίζει»

Το πιο ωραίο από αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης της διοίκησης του Δήµου τα οποία βέβαια απηχούν τις προσωπικές απόψεις του Γ. Ραγκούση, είναι ότι προτρέπει τη Νέα Δηµοκρατία που κυβερνά αυτή την εποχή, να µην ασχολείται µε το νέο αεροδρόµιο Πάρου, µε το επιχείρηµα ότι η διοίκηση του Δήµου και ο Γ. Ραγκούσης έχουν «φροντίσει» για το θέµα.

Και οι απορίες που προκύπτουν είναι εύλογες:

α) Γιατί δεν «φρόντισε» ο Γ. Ραγκούσης και η διοίκηση του Δήµου επί 6 χρόνια να τελειώσουν έγκαιρα οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων;
β) Γιατί δεν «φρόντισαν» να τελειώσουν έγκαιρα και επί των ηµερών ΠΑΣΟΚ οι µελέτες του συνόλου του έργου;
γ) Γιατί δεν «φρόντισαν» να ενταχθεί έγκαιρα το σύνολο του έργου σε Ευρωπαϊκή χρηµατοδότηση, ώστε να είναι εξασφαλισµένο ότι θα γίνει και ότι θα τελειώσει κάποτε;

Επειδή την «φροντίδα» την έχουµε βιώσει για τα καλά και επειδή έχουµε καταλήξει ότι αφορά µόνο σε ένα «πασάλειµµα» για να µπορεί να κρατιέται µέσω προπαγάνδας η δηµοτική εξουσία, παρακαλούµε τους ανθρώπους του «χτες», των µνηµονίων και της καταστροφής, να σταµατήσουν να µας «φροντίζουν».

Η ΝΔ τοπικά

Από την τοπική επιτροπή της ΝΔ δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για να απαντηθεί η ανακοίνωση της παράταξης του Δήµου (δηλαδή του Γ. Ραγκούση). Ωστόσο, άνθρωποι της τοπικής σχολίασαν ως εξής την ανακοίνωση: «Ο κ. Γ. Ραγκούσης πρέπει να συµβιβαστεί µε την ιδέα ότι δεν είναι υπουργός του ΠΑΣΟΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εδώ και πολύ καιρό δεν ανήκει καν στο ΠΑΣΟΚ που συµµετέχει µε τη στήριξη του στην διακυβέρνηση της χώρας από τον Αντώνη Σαµαρά.

Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης και τα αρµόδια στελέχη του υπουργείου καταβάλουν προσπάθειες – εδώ και σχεδόν ένα χρόνο – για να προχωρήσει το έργο του νέου αεροδροµίου Πάρου. Η τοπική µας οργάνωση παρακολουθεί το θέµα γιατί θεωρεί ότι αποτελεί βασικό αίτηµα των Παριανών που παραµένει αναπάντητο. Όποιοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι. Όποιοι θέλουν να «καπελώνουν» ενώ έχουν ευθύνες για την υστέρηση του τόπου, αφού δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο, ας βγάζουν ανακοινώσεις…Περασµένα µεγαλεία, διηγώντας να κλαίς».