Η συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής Δήμου Πάρου της 1|3

tourism

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Πάρου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου συνεδρίασε η Επιτροπή τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου. Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του Δήμου Πάρου στα πλαίσια των ενεργειών για την προβολή του προορισμού, στις εκθέσεις…
diafimisi_entipa_mikro_telikoΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στις 24 – 27 Ιανουαρίου με εκπρόσωπο την Κα Χριστίνα Φωκιανού, ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ (μοναδικό νησί των Κυκλάδων) στις 5 – 7  Φεβρουαρίου με εκπρόσωπο την κα Στέλλα Φυρογένη, ΒΙΤ στο Μιλάνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με εκπρόσωπο την κα Άννα Πολυκανδριώτη που πραγματοποιήθηκε στις 14 – 17 Φεβρουαρίου καθώς και για την συμμετοχή για πρώτη φορά σε Road Show (μοναδικό νησί των Κυκλάδων) που πραγματοποιήθηκε σε 15 πόλεις της Γαλλίας από τις 7- 25 Ιανουαρίου με εκπρόσωπο την κα Κατερίνα Λεβεντάκη. Ενημέρωση έγινε επίσης και για την προωθητική ενέργεια που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αμβέρσα του Βελγίου. Σε κάθε δράση υπήρξαν παράλληλες ενέργειες,  συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς και συμμετοχή επαγγελματιών πράγμα το οποίο ενδυνάμωσε την παρουσία της Πάρου. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση για τις αγορές ενδιαφέροντος. Η συμμετοχή των επαγγελματιών και οι παράλληλες ενέργειες κατά την διάρκεια των εκθέσεων είναι ένας στόχος που σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα. Ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι η συμμετοχή σε εκθέσεις μόνο μοιράζοντας φυλλάδια είναι πια ξεπερασμένος.

Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας Τουρισμού του Συλλόγου «Φίλοι της Πάρου». Σκοπός της έρευνας η συμβολή της στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2012  πάνω στα χαρακτηριστικά, στις προτιμήσεις και στις προσδοκίες των επισκεπτών της Πάρου και στο τι θα τους προσελκύσει να την επισκεφθούν πάλι τόσο στην υψηλή όσο και στη χαμηλή περίοδο. Tα συμπεράσματα της έρευνας είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε επαγγελματία θελήσει να τα αξιοποιήσει. Ομόφωνα αποφασίστηκε, η συνέχιση της προσπάθειας για συλλογή στοιχείων σε ετήσια βάση έτσι ώστε η έρευνα να αποτελέσει εργαλείο για το Δήμο Πάρου αλλά και τους επαγγελματίες του νησιού ως προς τον σωστότερο προγραμματισμό και την προβολή του προορισμού σε αγορές ενδιαφέροντος.

Τρίτο θέμα ήταν η συζήτηση και απόφαση επί των  νέων προτάσεων, που αφορούν την αγορά της Ιταλίας, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική επιλογή για το νησί μας, καθώς έρχεται στην τρίτη θέση των αγορών μετά την Ελληνική και την Γαλλική. H Πρόεδρος και τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Πάρου» και ιδιαίτερα τον κ. Μαρτίνο για την προσπάθεια που κατέβαλλαν εθελοντικά, για την πραγματοποίηση της έρευνας. Επίσης, τους επαγγελματίες που πλαισιώνουν τις δράσεις του Δήμου, τους εθελοντές που προσφέρουν την βοήθειά τους, και τους παραγωγούς που πάντα συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να προβάλλουμε το νησί και τα προϊόντα του.