Διαμαρτυρίες στην εκδήλωση πίτας της Νέας Δημοκρατίας

Αντίδραση στην εκδήλωση ΝΔ

 ainstain_se_mauro

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου 23|02|13

Από την εκδήλωση πίτας της Νέας Δηµοκρατίας δεν έλειψε και ένα περιστατικό αντίδρασης από την πολίτη της Πάρου κ. Μαρουσώς Σκιαδά. Συγκεκριµένα, θέλησε να µιλήσει στον υπουργό προκειµένου να του εκφράσει τις απόψεις της για την κατάσταση στην κοινωνία. Στην αίθουσα δηµιουργήθηκε κοµφούζιο και ο υπουργός βγήκε από αυτή. Η Μ. Σκιαδά προσπάθησε να τον ακολουθήσει, αλλά αποτράπηκε η πορεία της από άνδρες της ασφάλειας του υπουργού και από µέλη της τοπικής της ΝΔ (Θυµίζουµε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε ξαναγίνει επεισόδιο παρόµοιας αντίδρασης στην Πάρο). Ωστόσο, ο Γ. Βρούτσης, αφού κατάλαβε ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο, ζήτησε ο ίδιος να ακούσει τι είχε να του πει η πολίτης. Σύµφωνα µε κείµενο που έλαβε η εφηµερίδα µας λίγες ηµέρες αργότερα η Μ. Σκιαδά είπε:
diafimisi_entipa_mikro_telikoΤα λόγια μαχαίρια

«Κύριε υπουργέ, κ. Βρούτση, όλα αυτά που είπατε στην οµιλία σας είναι πολύ καλά, για τους βολεµένους και για αυτούς που δεν πεινάνε, όχι όµως για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους οµολογιούχους, τους δανειολήπτες, τους άρρωστους. Όλα αυτά που είπατε δεν γεµίζουν το στοµάχι των πεινασµένων. Από τη µεταπολίτευση µέχρι σήµερα κυβερνούσε η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τώρα είναι σαν να µας λέτε ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.

Καλή χρονιά στον άνθρωπο κ. Βρούτση. Όµως για τον Υπουργό δεν έχω να δώσω καµία ευχή, όταν όλη η Πατρίδα µου υποφέρει. Όταν υπάρχουν φτωχοί, άνεργοι. Όταν κυκλοφορείς στην Αθήνα και νοιώθεις πόνο και µόνο πόνο από τους άστεγους, τους φτωχούς, τα κλειστά καταστήµατα. Εγώ σαν φορολογούµενη πολίτης δεν επιθυµώ το αίµα µου να πηγαίνει στα δικά σας προνόµοια. Δε θέλω να έχετε αυτοκίνητα, φύλακες, συντάξεις. Θέλω και εσείς να µπείτε στο ενιαίο µισθολόγιο και εσάς ο µισθός σας να είναι 586 ευρώ, και εσείς να έχετε διαδοχική ασφάλιση και µία σύνταξη.

Μιλάτε για Δηµοκρατία, για ποια Δηµοκρατία; Όταν την έχετε περιφράξει µε κάγκελα και οι πολίτες δεν µπορούν να πάνε ακόµη στον άγνωστο στρατιώτη. Όταν αναγκάζεστε να βάζετε κάγκελα, να ρίχνετε χηµικά, να λαµβάνετε νόµους για τις απεργίες, δεν έχουµε Δηµοκρατία.
Όταν είστε όλοι κουφοί και δεν ακούτε την οργή και τον πόνο του κόσµου, έχει τελειώσει η αποστολή σας. Δεν ακούτε τους Έλληνες, τους πολίτες αυτής της χώρας, ακούτε τους δανειστές, το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες. Μας κάνετε πειραµατόζωα.

Κύριε Βρούτση,
Έχετε ποτέ πεινάσει; Έχετε ποτέ νοιώσει το κρύο να σας παγώνει το αίµα; Έχετε µείνει ποτέ χωρίς σπίτι γιατί σας το πήρε η τράπεζα;
Θαρρώ πως όχι!!!
Λοιπόν κύριοι, όλοι εσείς που κυβερνάτε, είστε εκτός πραγµατικότητας, είστε απάνθρωποι!!!!».

Στη συνέχεια η Μ. Σκιαδά µας απέστειλε τους διαλόγους που ακολούθησαν:

«Κύριε Βρούτση, µε ρωτήσατε τι επαγγέλλοµαι και στην απάντηση µου ότι είµαι συνταξιούχος Ο.Τ.Α είπατε: «µα γιατί διαµαρτύρεσαι, αφού δεν έχει µειωθεί πολύ η σύνταξη σου;» Σας απαντώ λοιπόν ότι µειώθηκε κατά 2/3 η σύνταξη του συζύγου µου και η φορολογία µας διπλασιάστηκε. Αλλά πέραν τούτου, ευτυχώς που έχω τη δύναµη και αγωνίζοµαι και για τον συνάνθρωπο µου.

Όσο για την ερώτηση σας, τι προτείνω, σας θυµίζω ότι εσείς κυβερνάτε, όχι εγώ. Κατά την οµιλία σας Κύριε Υπουργέ, αναφερθήκατε στη Δ.Ο.Υ Πάρου. Σας απαντάω λοιπόν πως όλοι εµείς που αγωνιστήκαµε, δεν το κάναµε γιατί ξαφνικά – όπως είπατε – αγαπήσαµε την εφορία και τους εφοριακούς, αλλά γιατί αγαπάµε τους υπάλληλους της και δεν θέλουµε να βρεθούν στη δεινή θέση της µετακόµισης ή της απόλυσης. Επίσης, σκεπτόµαστε την ταλαιπωρία και τα έξοδα των Παριανών φορολογούµενων.

Τελειώνοντας κύριε Υπουργέ, ναι, έχω να σας προτείνω κάτι: το Υπουργείο Εργασίας να ονοµασθεί Υπουργείο ανεργίας, δουλείας και φτώχιας!!!

Μαρουσώ Σκιαδά
Αλυκή Πάρου».