Το προσεχές Καλοκαίρι, πραγματικό…

 

wakeboard_2

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Νάουσα

Πανελλήνια προβολή και έξτρα τουρισμός στο τέλος του Σεπτέμβρη

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα πάρου – Αντιπάρου της 23|02|13
H Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού και η Ελληνική Οµοσπονδία Θαλάσσιου Σκι Ελλάδας ανέθεσε στον Όµιλο Θαλασσίου Σκι Πάρου, την συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος wakeboard για το καλοκαίρι του 2013. Το πανελλήνιο πρωτάθληµα θα διεξαχθεί το τριήµερο 30/8 – 1/9, στον κόλπο του Άη – Γιάννη Δέτη και συγκεκριµένα, στην παραλία του Μοναστηριού στην Νάουσα.

Το τριήµερο του αγώνα…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυµάσουν τους καλύτερους Έλληνες αθλητές του wakeboard σε αυτό το άκρως εντυπωσιακό σπόρ αλλά και να διασκεδάσουν οι ίδιοι µε τις διάφορες εκδηλώσεις που ετοιµάζει ο Ο.Θ.Σ.Π. για τις ηµέρες των αγώνων.

Η εκδήλωση είναι πολύ σηµαντική, αφού το άθληµα έχει φανταστικό θέαµα και προσελκύει µέσα ενηµέρωσης και θεατές µε επίπεδο οικονοµικής δυνατότητας για τουρισµό. Η εφηµερίδα µας πληροφορήθηκε κατά τύχη το γεγονός, εξαιτίας τυχαίας επαφής µε στελέχη της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού. Κρίµα, γιατί αγνοούσαµε ότι υπάρχει ένας τόσο ξεχωριστός σύλλογος που λειτουργεί στην Πάρο. Ένας σύλλογος χάριν του οποίου θα γίνει κάτι ξεχωριστό στο νησί µας. Μπορούµε να το εκµεταλλευτούµε στο έπακρο.

Ποιος είναι ο σύλλογος
ΟΜΙΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΠΑΡΟΥ

Το 2008 στην χερσόνησο του Άη Γιάννη Δέτη στο βόρειο µέρος του κόλπου της Νάουσας, δηµιουργήθηκε ο Όµιλος Θαλασσίου Σκι Πάρου. Η σύσταση αυτού του οµίλου οφείλεται κυρίως στην επιχείρηση θαλάσσιων µέσων αναψυχής µε την επωνυµία Natural High που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο. Η δηµιουργία του οµίλου προήλθε από την ανάγκη συµµετοχής των αθλητών της επιχείρησης σε πανελλήνιους αγώνες αλλά και σε αγώνες του εξωτερικού. Η επιχείρηση διέθετε τον εξοπλισµό υποδοµής των αθλητών και τα βασικά έξοδα για προπονήσεις κλπ. Από τον πρώτο χρόνο συµµετοχής τους, οι αθλητές του οµίλου µονοπώλησαν τα βάθρα στις κατηγορίες µέχρι 18 χρόνων στο άθληµα του wakeboard. Αναφέρουµε επιγραµµατικά µερικές από τις διακρίσεις του ΟΘΣΠ από το 2008 µέχρι και σήµερα:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα
wakeboard 2011

– Κατηγορία αγόρια 10-14: 1η, 2η και 3η θέση.

  • Κατηγορία αγόρια 15-18: 1η και 3η θέση.
  • Κατηγορία open γυναικών: 3η θέση.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα
wakeboard 2010

– Κατηγορία αγόρια κάτω των 10: 1η και 2η θέση.

  • Κατηγορία αγόρια 10-14: 1η, 2η και 3η θέση.
  • Κατηγορία αγόρια 15-18: 2η θέση.
  • Κατηγορία open γυναικών: 2η και 3η θέση.

Το 2011 µια αθλήτρια του οµίλου συµµετείχε στο παγκόσµιο πρωτάθληµα wakeboard στο Μιλάνο της Ιταλίας και κατέλαβε την 9η θέση εκπροσωπώντας την χώρα µας. Το 2012 αθλητής του οµίλου κατέλαβε την 15 θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθληµα wakeboard που διοργανώθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο ΟΘΣΠ κάθε χρόνο αυξάνει τα δελτία αθλητών του στην Οµοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, τη στιγµή που δυστυχώς, οι πιο πολλοί όµιλοι που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο είτε κλείνουν, είτε φυτοζωούν λόγο έλλειψης οικονοµικής υποστήριξης από τη γενική γραµµατεία αθλητισµού. Ο σύλλογος καταφέρνει και συνεχίζει την ανοδική του πορεία χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη συνεχή ανανέωση στο φυτώριο αθλητών που καλλιεργεί τους καλοκαιρινούς µήνες λειτουργίας του, εξαιτίας της επαγγελµατικής λειτουργίας της σχετιζόµενης επιχείρησης.

Ο ΟΘΣΠ και η εταιρία Natural High προέβησαν το καλοκαίρι του 2012 σε µια τολµηρή κίνηση (σε σχέση µε τις οικονοµικές συνθήκες) αντικατάστασης των πλωτών εγκαταστάσεων µε εξέδρες, πιο φιλικές προς την φυσική αισθητική του χώρου, πιο λειτουργικές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον χάρη σε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στόχοι του ΟΘΣΠ για το 2013

Το 2013 ο ΟΘΣΠ πέτυχε την ανάθεση από την Οµοσπονδία Θαλάσσιου Σκι και την Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού του πανελλήνιου πρωταθλήµατος wakeboard. Η επίτευξη αυτού του εγχειρήµατος αποτελεί το πρωταρχικό στόχο του οµίλου για το 2013 µιας και ως ο πιο δυνατός όµιλος στον χώρο του wakeboard οφείλει να οργανώσει µια άρτια διοργάνωση. Τα εµπόδια είναι πολλά λόγω οικονοµικής κρίσης, αλλά και λόγω απόστασης και προσβασιµότητας προς το νησί. Παρόλα αυτά, είναι µια ευκαιρία διαφήµισης του νησιού της Πάρου λόγω συµµετοχής αθλητών και συνοδών από όλη την ελληνική επικράτεια και λόγω τηλεοπτικής κάλυψης. Η παρουσία χορηγών είναι αναγκαία και κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Υπάρχει και µία συγκυρία που µεγεθύνει το ενδιαφέρον αυτή τη χρονιά για τέτοιου είδους αθλήµατα: για πρώτη φορά θα συµπεριληφθούν τα αθλήµατα του θαλάσσιου σκι και wakeboard στην δεύτερη µεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση µετά τους ολυµπιακούς αγώνες, τους µεσογειακούς αγώνες, όπου θα διεξαχθούν στην Μερσίνη της Τουρκίας. Ο ΟΘΣΠ ελπίζει στην συµµετοχή των αθλητών του στην εθνική οµάδα που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα µας. Βεβαίως ο ΟΘΣΠ σκοπεύει να συµµετάσχει και σε όλους τους αγώνες wakeboard που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Natural High
και ποιοί οι δημιουργοί της;

Η Natural High Boarding School είναι µια εταιρία που δηµιουργήθηκε το 2006 απο τον Γιάννη Παναγάκο και την Ηρώ Γαβαλά στο νησί της Πάρου. Δραστηριοποιείται το καλοκαίρι στην Πάρο και το χειµώνα στο χιονοδροµικό κέντρο Παρνασσού αλλά και σε αλλά χιονοδροµικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η Ηρώ έχει τελειώσει σπουδές marketing σε αµερικανικό πανεπιστήµιο, ενώ ο Γιάννης έχει τελειώσει στο Λονδίνο διοίκηση επιχειρήσεων µε εξειδίκευση στις υπηρεσίες και πιο συγκεκριµένα, στον τουρισµό. Εν συνέχεια, ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους µε ένα πτυχίο στο adventure tourism από πανεπιστήµιο της Νέας Ζηλανδίας. Κατέχουν µεταξύ άλλων και τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού αλλά και ξένους αρµόδιους φορείς για την εκµάθηση των παραπάνω σπορ.

Ζητείται βοήθεια

Λόγω του µεγέθους αλλά και της σηµασίας της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήµατος ο Ο.Θ.Σ.Π. βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών, εθελοντών και διαφόρων οργανισµών που θα βοηθήσουν στο οργανωτικό και εκτελεστικό κοµµάτι του αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µε τον Γιάννη Παναγάκο στο pan1935s@hotmail.com