Η ΝΔ για νέο αεροδρόμιο και υγεία

Ανακοίνωση

aerodromio_parou_diadromos

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 16|02|13

Με τρεις ανακοινώσεις έκλεισε την εβδοµάδα µετά τη συγκέντρωση στην Αθήνα η Τοπική Επιτροπή Ν.Δ Πάρου – Αντιπάρου. Ξεκινάµε µε µία πληροφορία που δηµοσιοποιεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση έχουµε ένα θετικό βήµα στην υπόθεση του ουσιαστικού σκέλους του νέου αεροδρομίου Πάρου. Η ανακοίνωση της ΝΔ λέει:
—————————————————————————————————-

diafimisi_entipa_mikro_teliko«Σύµφωνα µε πληροφορίες µας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη,  τον τελευταίο χρόνο προωθήθηκε και εγκρίθηκε η προµελέτη των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νέου Αεροδροµίου Πάρου.  Η Δηµ. Τοπ. Επιτροπή Πάρου Αντιπάρου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα ασκεί κάθε φιλική πίεση, όπου είναι δυνατόν, για την ολοκλήρωση του έργου».

Μετά την Αθήνα & εκδήλωση πίτας!

Η δεύτερη ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ αναφέρεται στις εξελίξεις στον τοµέα της υγείας: «Ο πρόεδρος και τα µέλη της ΔΗΜ. Τ. Ο.  Ν.Δ Πάρου – Αντιπάρου πιστεύουν ότι συνέβαλαν στην πανπαριανή συνάντηση στην Αθήνα  µε τον Υπουργό Υγείας Κύριον Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπως και στην Βουλή µε τον Γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας βουλευτή κύριο Α. Μπούρα.

Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίµα και νοµίζουµε άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.  Απόρροια αυτών, στην κοπή της πίτας της τοπικής  την Κυριακή στις 17 -2 -2013 στις 11.30 στον Αρχίλοχο στην Παροικία, θα έχουµε νέα από τον υποδιοικητή της Περιφέρειας Πειραιώς και νήσων αιγαίου Περικλή Αλεβίζο. Επίσης, θα γίνει ενηµέρωση από στέλεχος του ΥΠΑΝ για τις εµπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις για το Ε.Σ.Π.Α.  Η πρόσκληση είναι ανοικτή προς όλους. Πάντα µε συνεργασία και καλή διάθεση, όλα µπορούν να γίνουν» Και τις δύο ανακοινώσεις υπογράφει ο πρόεδρος Κ. Ροδίτης. Να σηµειώσουµε ότι συµµετείχε στις κινητοποιήσεις και στις επαφές στις 11|2 στην Αθήνα.

Η επίσημη ανακοίνωση Α. Λυκουρέντζου

logo_ndΈχει σηµασία να καταγραφεί το επίσηµο δελτίο τύπου που δηµοσιοποίησε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Υγείας µετά τη συνάντηση µε την αντιπροσωπεία Πάρου – Αντιπάρου. Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:

«Συζητήσαµε όλα τα θέµατα τα οποία απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα στον τοµέα της Υγείας, ιδιαίτερα στην Πάρο και την Αντίπαρο. Ευχαριστώ ειλικρινά τους δηµάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την πληρέστατη ενηµέρωση την οποία µου παρείχαν. Δεσµεύοµαι, ως Υπουργός Υγείας, στο αµέσως προσεχές χρονικό διάστηµα να αντιµετωπιστούν τα προβλήµατα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιµετώπισης των διακοµιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας µε την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και το γραφείο του Υπουργού, ώστε να µπορούµε να δίνουµε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις. Έχουµε, ήδη, προγραµµατίσει συνάντηση, εν συνεχεία της συζήτησης στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων, µε τη διοίκηση της 2ης Υγειονοµικής Περιφέρειας για να καταλήξουµε σε αποφάσεις µε τους υπηρεσιακούς παράγοντες».