Ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ…

…για τα προβλήματα
του Κέντρου Υγείας Πάρου

kke_ell_perisos

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα πάρου – Αντιπάρου της 23|02|13
Η Κοινοβουλευτικη Οµάδα του Κ.Κ.Ε. κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά µε τα προβλήµατα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου, την οποία παραθέτουµε στη συνέχεια:
diafimisi_entipa_mikro_teliko«Τα προβλήµατα από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε διασώστες του ΕΚΑΒ που αντιµετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου, αποτελούν πλέον εδώ και χρόνια πάγια κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται. Μετά τους Παιδιάτρους, τους Παθολόγους, το Γυναικολόγο και τη Μαία, πρόσφατα αποχώρησε και ο Καρδιολόγος. Η κατάσταση αυτή, µε δεδοµένο και την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής που κάνει συχνά αδύνατη την µετακίνηση, κοστίζει σε ζωές, σε µόνιµες ή προσωρινές βλάβες και αναπηρίες, που θα µπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν θα µπορούσαν τα περιστατικά υγείας να είχαν αντιµετωπιστεί τοπικά.

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου βιώνουν καθηµερινά τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και των προηγούµενων κυβερνήσεων στον τοµέα της υγείας. Πρόκειται για µια βάρβαρη πολιτική που θέτει κυριολεκτικά σε κίνδυνο τη ζωή των και την υγεία των κατοίκων, των λαϊκών οικογενειών των δυο νησιών για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου µέσω της µεταφοράς κονδυλίων από τις δηµόσιες κοινωνικές δαπάνες στη στήριξη των µονοπωλίων αλλά και µε το άνοιγµα του χώρου στην επιχειρηµατική δράση µέσα και έξω από τον δηµόσιο τοµέα Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι µέτρα θα λάβει:

• Για να καλυφθούν άµεσα τα κενά µε προσλήψεις µόνιµου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ, ώστε να στελεχωθούν το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Πάρου µε επάρκεια σε αριθµό και ειδικότητες βάση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου και της Αντίπαρου.
• Για να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα µέσα µε την κατάλληλη στελέχωση, για τις θαλάσσιες τακτικές και επείγουσες διακοµιδές ασθενών, αλλά και για τη µεταφορά των ασθενών µέσα στο νησί.
• Ώστε κανείς ασθενής, ασφαλισµένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή µετανάστης, να µην πληρώνει για εξέταση ή να δίνει συµµετοχή σε φάρµακα υγειονοµικό και άλλο αναλώσιµο υλικό.

Οι βουλευτές: Χρήστος Κατσώτης (ο οποίος είχε υποδεχτεί την αντιπροσωπεία του Συντονιστικού στα γραφεία του κόµµατος στη Βουλή στις 11|2), Διαµάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαµπρούλης».