ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Ένας αθλητικός οργασμός…

…στην Αντίπαρο τον προσεχή Μάιο

antiparos
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 23|02|13
Το Σαββατο 25.05.2013, στις 17.00, στο Λιµάνι Αντιπάρου, από τη θέση Παλαιός Μώλος θα ξεκινήσει ο 2ος Αγώνας Δρόµου Υγείας Αντιπάρου. Η απόσταση που θα κληθούν να διανήσουν οι αθλητές που θα λάβουν µέρος έχει ορισθεί στα 24.4 χλµ.

Επιπρόσθετα …

diafimisi_entipa_mikro_telikoΣύµφωνα µε τους διοργανωτές, παράλληλα θα διεξαχθούν:
1ον Περιπατητική διαδροµή περίπου 12 χλµ. ‘Ωρα εκκίνησης 16.30 Με εκκίνηση από τον΄Αγιο Γεώργιο Αντιπάρου, Προφήτη Ηλία, Κάµπο, Χωριό. Το µεγαλύτερο µέρος της διαδροµής είναι οµαλό χωµάτινο, µισή ώρα κατηφορικό µονοπάτι και λίγη άσφαλτο. Απαιτείται σακίδιο πλάτης, κατάλληλα παπούτσια, καπέλο, νερό. Θα υπάρχει και ένα σταθµός µε νερό. H συνάντηση θα είναι στο λιµάνι στο ξύλινο κιόσκι ώρα 16,00 και η µεταφορά των πεζοπόρων στον Αγιο Γεώργιο θα γίνει µε πούλµαν.

2ον Αγώνας 2 7χλµ. για όλους (Fun race). Ώρα εκκίνησης 17.30 Το σηµείο εκκίνησης θα είναι ίδιο µε τους δροµείς της απόστασης των 24.4 χλµ.
3ον Αγώνας 24.4χλµ για χειρήλατα αµαξίδια (ΑΜΕΑ).


Συμμετοχή

Ο αγώνας δεν περιορίζεται µόνο για τους αθλητές αλλά και για τους πολίτες που θέλουν να πάρουν µέρος µόνο για την εµπειρία. Η συµµετοχή στον αγώνα θα είναι µε ατοµική ευθύνη του καθενός. Αθλητές κάτω των 18 ετών συµµετέχουν µε ευθύνη των γονέων τους. Mέχρι τις 13 Μαίου 2013 θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να έχουν δηλώσει τη συµµετοχή τους. Δηλώσεις θα γίνονται µέσω ιστοσελίδας. Οι αθλητές απο Πάρο – Αντίπαρο µπορούν να δηλώσουν συµµετοχή εώς το µεσηµέρι της ηµέρας του αγώνα. Οι αριθµοί συµµετοχής θα δοθούν στην αφετηρία πριν την έναρξη του αγώνα (12.00 – 15.00). Κόστος συµµετοχής: 5 ευρώ (δεν ισχύει για τα 2χλµ.)


Η κανονική διαδρομή

Πρόκειται για µια όµορφη διαδροµή που ξεκινά απο το λιµάνι και διασχίζει το χωριό (1 χλµ), συνεχίζει δίπλα στη θάλασσα, εώς τον οικισµό του Αγίου Γεωργίου µε θέα το Δεσποτικό και επιστροφή (επί ασφάλτου). Σε αυτό το σηµείο είναι και το σηµείο ελέγχου των αθλητών (-τριών).


΄Επαθλα

‣ Κύπελλα θα δωθούν στις 3 πρώτες γυναίκες και άντρες.
‣ Μετάλλια και διπλώµατα σε όλους
‣ Κύπελλα θα δωθούν στα 3 πρώτα αγόρια και κορίτσια για τα 2χλµ.
ΑΜΕΑ : Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για ΑΜΕΑ µε χειρήλατο αµαξίδιο.

Μετα το τέλος του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα αποθεραπίας από την ένταση του αγώνα µε συνδροµή ειδικών για τους δροµείς και µπουφές µε εδέσµατα για όλους τους συµµετέχοντες που έχουν δηλώσει συµµετοχή και έχουν προµηθευτεί πρόσκληση µε την παραλαβή του αριθµού.


Επιπλέον…

Υπάρχει έκπτωση 30% από και προς Πειραιά µε την ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Παρασκευή ή Σάββατο και επιστροφή την Κυριακή ή Δευτέρα. Kατόπιν συµπλήρωσης/αποστολής της αίτησης συµµετοχής, οι ενδιαφερόµενοι θα επικοινωνούν µε τους διοργανωτές για την έκπτωση εισητηρίων. Στο λιµάνι της Πάρου θα υπάρχει εκπρόσωπος για να οδηγήσει στην Αντίπαρο ταξιδιώτες από τον Πειραιά.

Επιλογές ξενοδοχείων: Γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί µια δωρεάν διανυκτέρευση για όλους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προγραµµατίζεται επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού στο Ιερό του Απόλλωνα. Νεότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντοµα.