Οι μονάδες ψυχολογικής υποσρτήριξης συνεχίζουν στα νησιά μας παρά τα σοβαρά προβλήματα

 

 

thumbnail

Από την ΕΠΑΨΥ δημοσιοποιήθηκε το δελτίο τύπου που ακολουθεί για την τύχη της λειτουργίας των μονάδων ψυχολογικής στήριξης στα νησιά μας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

«Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΑΨΥ και των στελεχών των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δ Κυκλάδων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους κατοίκους του νησιού και τους τοπικούς φορείς για τη θερμή συμπαράσταση στον αγώνα μας για συνέχιση της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις Κυκλάδες.

Από το Νοέμβριο 2012 συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των Κινητών Μονάδων της ΕΠΑΨΥ στα 11 νησιά των Κυκλάδων, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού (με αποτέλεσμα να υπάρχει λίστα αναμονής για αιτήματα παρακολούθησης σε κάποια νησιά) και καθυστέρηση στη χρηματοδότηση. Ωστόσο, υπάρχει η δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας για συνέχιση της χρηματοδότησης  των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που λειτουργούν σε αυτό το πλαίσιο,  μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων».