Μεταμεσονύκτιες αναταράξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

 

logo_syriza (3)

Με αφορμή την εκδήλωση – αντίδραση που έχει προγραμματίσει για τη Πέμπτη 28|2 η οργάνωση «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου» προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πάρο, φαίνεται ότι διαταράχθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της προσωρινής γραμματείας του κόμματος συνήλθαν σε συνεδρίαση εκτάκτως την Τρίτη 26|2 το βράδυ για να συζητήσουν την υπόθεση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο χώρος.
Αιτία της έκτακτης σύγκλησης της συνεδρίασης στάθηκε…


…η δήλωση στήριξης της συγκεκριμένης εκδήλωσης που είχε δημοσιοποιηθεί στις 26|2 το πρωί και η οποία φερόταν να είχε εκδοθεί από την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου. Όμως, όπως λέει μία ομάδα μελών που μετέχουν στην προσωρινή γραμματεία της οργάνωσης, αυτή η ανακοίνωση στήριξης της αντιφασιστικής εκδήλωσης, δεν είχε εκδοθεί κατόπιν έγκρισης των μελών της γραμματείας του κόμματος, αλλά με πρωτοβουλία του τ. δημοτικού συμβούλου Πάρου της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών» και μέλους της Προσωρινής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Ισιγώνη.

Προφανώς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης οξύνθηκαν τα πνεύματα, αφού γύρω στις 2 π,μ της Τετάρτης 27|2 (άρα, μετά το τέλος της συνεδρίασης του τοπικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ), το μέλος της γραμματείας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δήμου Πάρου «Πάρος ΑΞΙΑ», Γ. Καρατζάς ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την παραίτηση του από τη Γραμματεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

IMG_0164 ok«Σαν μέλος της προσωρινής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου έχω να δηλώσω:
Α. Προσωπικά εγώ, όπως και τα περισσότερα μέλη της προσωρινής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχα καμία ενημέρωση για την ανακοίνωση και το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ  Πάρου-Αντιπάρου στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου.
Β. Επειδή δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που παίρνονται αποφάσεις από λίγους, ερήμην των πολλών, και επειδή σέβομαι τις διαδικασίες, τα συλλογικά όργανα, τα μέλη, τους ψηφοφόρους, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, και τον εαυτό μου, υποβάλλω την παραίτηση μου από την προσωρινή γραμματεία. Eξακολουθώ να στηρίζω την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία είναι αυτή που πιστεύω ότι μπορεί να μας βγάλει από την πολιτική και ανθρωπιστική κρίση.
Γ. Δηλώνω αβίαστα ότι στηρίζω την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου. Δεν συμφωνώ όμως στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας της συγκέντρωσης,  που συμπίπτει με αυτή της Χρυσής Αυγής.

Γεώργιος Α. Καρατζάς